Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila.mb

Ile wody/herbatki piją dziennie wasze dzieci karmione mm?

Polecane posty

Gość kamila.mb

Zastanawiam się jak to w praktyce wygląda, bo w teorii to powinno być ok 100ml. Ale mój młody (4m-ce) pił tyle tylko latem, teraz jak w niego wmuszę 30ml na dzień to jest dobrze. Boję się że np zacznie mieć problem z wypróżnianiem. Jak jest u was?

moja jak byla mlodsza to pila okolo 300 ml dziennie, a teraz pije okolo 500 ml, ale to tez zalezy od dnia.

Kamila mój też mało pije. Ma 10 miesięcy i większość jego jedzenia to pokarmy stałe już , a poza tym dostaje pierś ( tylko wieczorem, w nocy i nad ranem) . Wypija dziennie około 60-70 ml!! A do niedawna pił jakieś 30-40!

Gość węzełek
mój ma 7 m-cy, pije bardzo mało, od zawsze, cały dzień chodzę za nim z piciem, ale udaje mi się dać mu ok. 60ml

Gość kamila.mb
Czyli dzieci mają generalnie w nosie ile POWINNY wypić :) No dobra, w takim razie poczekam i zobaczę czy małemu się nie przestawi :) Dzięki dziewczyny!

Moja Mała(4 mies.) nie pije wcale, tylko Bebilon. Kłopotów z kupka nie ma. Próbowałam nie raz jej podać wodę, piła chętnie, ale ulewała bardzo więc jej nie daję. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Po mleku nie ulewa za bardzo chyba że się przeje.

Gość mamaaliiheli
najważniejsze jest dopajanie w upały wtedy jak dziecko nie chce pić, można dawać "wklęsłe" miarki mleka nowoczesne mm nie wymagają tak dużo dopajania jak kiedyś zasada jest podobno taka, że dziecko powinno wypić tyle wody w ciągu całego dnia, ile wynosi jedna porcja mleka moje też nie chcę pić, za to sok jabłkowy chętnie, dobre i to ulewanie po wodzie - normalne

Gość kamila.mb
Wala, mój 4-miesięczniak też właśnie na Bebilonie, z tym że on się załatwia tak raz na 3 dni! konsultowałam to już z trzema pediatrami i wszyscy powiedzieli że widocznie taki już jego urok (nic go nie boli, nie męczy się itp). Dlatego tak mi zależało na tej wodzie, żeby czasem nie zaczęły się problemy. Czasem właśnie oszukuję trochę i daję np 130ml wody na 4 miarki mleka, ale nie wiem czy to wystarczy. I mój po wodzie też ulewa. Albo "pluje" bąblami :) A gdzieś słyszałam właśnie, że z tym nowym mlekiem jeśli dziecko nie pije wody to nie ma tragedii. No ale bałam się testować.

moj 8 miesieczniak wypija jakies 600-800ml na dobe plus mleko a wiec duzo.a i tylko dlatego ze jak chce mu sie spac to domaga sie picia, to sa max ilosci zdaza sie tez mniej

Aha, jedna porcja mleka mojego synka to 180 albo 210 ml (ma 7,5 mca), w życiu tyle herbatki nie wypił- poza jednym przypadkiem jak bolał go brzuszek, sam chyba czuł że pomoże i wypił 200 ml rumianku. Ma 3 posiłki mleczne, obiadek i podwieczorek, podwieczorek bardziej "mokry"- często mus owocowy, a herbatki pije od 30 do 100 ml dziennie. Z mojego kubka mojej herbaty wypiłby pewnie dwa razy tyle ale na zieloną chyba za młody ;)

Gość gość
Mój jak był mały to pił bardzo dużo około 300-400 ml a teraz sporo czasem nawet 2 duże butelki ale to dobrze że pije herbate niż słodkie soki tak mi lekarka powiedziała :)