Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markotna studentka

Mam dość studiów

Polecane posty

Gość markotna studentka

skończyłam już jeden kierunek i teraz jestem na 2 roku drugiego kierunku. dziś jest 3 tydzień zajęć, a ja juz jeden opuściłam z powodu choroby, która nadal mnie trzyma. szczerze mówiąc to mam już dość studiów. myślałam, żeby to rzucić i poszukać jakiejś pracy, ale biore alimenty i co jak zostanę z niczym? ehh, tylko wziąć i się powiesić;/

Gość kkkiiikkkaaa
A jaki kierunek skończyłaś i jaki zaczęłaś?

Gość markotna studentka
skończyłam pracę socjalną, a zaczęłam filologię. kiedyś czułam powołanie do tego języka, który studiuję, a ostatnio zastanawiam się po co mi on, skoro porozumieć się potrafię na niezłym poziomie.

Gość lolka898
Zrób to co ja. Weź dziekankę. ;) Potrzebowałam oddechu od drugiego kierunku studiów, od tych ludzi, od wyścigu szczurów. Również dostaję alimenty ale to w niczym nie przeszkodziło. ;) Poszłam do pracy, zdobywam doświadczenie. Decyzja o dziekance mnie z początku bolała, ale teraz uważam ją za jak najbardziej trafioną.

Gość markotna studentka
hmm...a jakie są formalności przed wzięciem dziekanki, z jakich powodów można ją wziąc, czy nie zabiorą mi przez to alimentów?dostaję je z Funduszu a nie od ojca;/

Gość lolka898
Formalność jest taka, że pisze się podanie i ewentualnie dołącza załączniki. Ja dołączyłam zaświadczenie, że pracuje, bo dostałam pracę po praktykach. Uzasadniłam to złą sytuacją materialną rodziny i koniecznościa podjęcia pracy zarobkowej. Nie powinni zabierać alimentów w takim przypadku. ;))

Gość markotna studentka
no tak, bo status studenta w sumie ciągle mam... najgorsze, ze mieskam w takim regionie, ze cięzko tu o prace;/ i boje sie wlasnie, ze jej nie znajde.

Gość lolka898
Jeśli nie pracę to szukaj stażu/praktyk. Ładnie wygląda w CV. Staż zazwyczaj jest płatny. Praktyki czasem również. ;) Poszukaj w internecie, popytaj. ;)

Gość markotna studentka
czytałam właśnie fora i są różne opinie ;/

Gość madelinka
Ja skończyłam dwa kierunki i szukam pracy od lipca, póki co bezskutecznie. Lepiej się zastanów, czy cię na to stać (jeśli praktyki bezpłatne wchodzą w grę, to jak najbardziej).