Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalina56565

Mamy -jak planszówka dla 5 letniej dziewczynki?

Polecane posty

Gość michalina56565

Dziewczyny szukam fajnej i madrej gry planszowej dla córki,niedługo ma urodziny i ona uwielbia ksiązki io gry.Ksiązki dostanie od babci więc ja chciałam jakas fajna grę.tAK DO 50 ZŁ bo reszte prezentu juz mam.moze cos polecicie fajnego bo nie mam pomysłu.

Jest taka gra, nazywa się chyna :Zgadnij kto to". Są dwie plansze z ustawionymi kartami z wizerunkami ludzi (różnych, wąsatych, łysych, w czapkach i bez, blond, czarnych, rudych) z nadanymi imionami. Jeden gracz mówi szukasz Kasi a przeciwnik powoli eliminuje ludzi ze swojej planszy pytaniami (np. czy to pan czy pani?, czy ma włosy blond?, czy jest białego koloru skóry ...itd. aż w końcu trafi się na tę właściwą osobę. To samo robi przeciwnik - czyli mówi a Ty szukasz Jasia...i tak w kółko Uważam, że jest to bardzo ciekawa gra, moja bratanica może w to grać godzinami a przy tym pięknie rozwija mowę, umie odnaleźć różnice w wyglądzie osób, uczy się zadawać pytania, uczy się bystrości i spostrzegawczości...świetna zabawa, polecam:-) na pewno za parę lat kupię tę grę mojej 14 córce:-)

Ciekawe są też gry z serii Scooby Doo - niby tradycyjne planszówki (np.chińczyk), ale mają oryginalne reguły.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
polecam najzwyklejsze memory z jakimis interesujacymi obrazkami;)

Miś i pszczoły (albo miód i pszczoły nie pamiętam dokładnie na allegro znajdziesz na 100%) - Granna, planszówka w starym dobrym stylu, niedroga, bardzo ładnie wykonana, wspomaga naukę liczenia a dzieci obgryzają pazurki z ekscytacji:), naprawdę polecam.

Gość hhjjj
bardzo polecam: pedzace zolwie, klocki o nazwie jenga i skubane kurczaki

Gość michalina56565
Dzieki za podpowiedzi,faktycznie pierwsza propozycja bardzo ciekawa,mis i pszczoły córka juz ma,podobnie memory z Flinstonami.Popatrze takze na te gry z Scoobym.dzieki.