Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka 3latka antka

czy pozwalacie dzieciom jesc nutelle?

Polecane posty

Gość matka 3latka antka

ogolnie nie pozwalam mojemu synkowi jest slodyczy bo w dzisiejszych czasach maja one za duzo cukru i po porstu sa niezdrowe. ale niestety wczoraj zajmowala sie nim moja siostra i dala mu do zjedzenie kromke z nutella!!!!! teraz syn chce zebym mu nutelle kupila i stwierdzil ze to od teraz to bedzie jego ulubione sniadanie. co robic? czym mozna zastapic nutelle zeby bylo zdrowo ?

Gość Ja Papuga22druga
Popadasz w paranoje, jeśli będziesz racjonalnie synowi podawać nutellę to nic sie nie stanie. Wystarczy jedna kromka raz na jakiś czas...a przed niezdrowym jedzeniem się nie uchronisz, wszystko teraz jest w mniejszym lub wiekszym stopniu niezdrowe - sęk w tym żeby umieć jeść racjonalnie i z głową.

Gość Ja Papuga22druga
nie muszą ale pomyśl co będzie jak nigdy pod twoim okiem niczego słodkiego nie zje a pójdzie do szkoły i zje czekolade???!!!!! Apokalipsa tragedia i rozpacz w jednym a pamiętak, że zakazany owoc najlepie smakuje.

Gość jijioj
Nie wiesz, ze zakazany owoc lepiej smakuje? Odmawiajac dziecku slodyczy, spowodujesz, ze bedzie pozniej po kryjomu sie nimi opychal i bedzie mial do nich niezdrowy stosunek:O Co za glupie mamuski...

Gość no to tylko pobożne życzenia
tez kiedyś jako ambitna mamuśka założyłam sobie minimum słodyczy dla dziecka !Zadnej nutelli w domu bo niby po co ! nO I CO CIEKAWE -poszedł do przedszkola i pierwsze śniadanko w przedszkolu : CHLEB Z NUTELLĄ ! pIERWSZY "FAJNY " PREZENT OD WUJKA : KARABIN PLUS 2 GRANATY RĘCE OPADAJĄ ! nie mam juz siły poddałam sie 🖐️

Gość dorosly czlowiek, uprawiajac
nutella jest jednym ze zdrowszych slodyczy i nie ma wysokiego IG wiec az tak zle nie zadziala

Gość Ja Papuga22druga
Słuchajcie naprawdę wszystko można tylko dziecka trzeba nauczyć odpowiedniego stosunku do jedzenia - nie dawać mu na siłe, widząc, że dziecko jest znudzone nie robić mu kanapki tylko wymyślić jakieś zajęcie - nie absorbujcie całej swojej energii na myslenie o jedzeniu, lepiej byś dała synowi tą kanapkę z nutellą a potem wybrała się z nim na rower....

Ja dla swoich dzieci robie zamiennik - przepis znalazłam kiedyś na jakiejś stronce, jest to śliwkowa nutella, smakuje czekoladowo, ale jest to dżem.