Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Chrzestna (od 7 lat)

Onanizm/Masturbacja

Polecane posty

Moja siostra ma 7 letniego syna, który mając 2 latka zaczął się onanizowac. Psycholog zachęcała żeby w tym okresie dac mu dużo ciepła i nie krytykowac tego. Moja siostra tak robiła. Jest jedynakiem, ma kochających rodziców ktorzy mu okazują ciepło i miłośc, więc nie jest dzieckiem zaniedbanym które rekompensuje sobie onanizmem, brak czułości i opieki rodzicow. Jednak wogóle mu to nie przeszło. Moja siostra nieraz się wręcz tego wstydzi. Bo w towarzystwie ciągle się tam łapie. Nieraz wysłuchiwała od krewnych dziwnych pytań "czy twój syn ma tam grzybice, że ciagle sie tam dotyka" i teksty typu "to nie jest normalne w tym wieku". Najgorsze jest to, że przez ostatnie dwa lata mu się to wręcz nasiliło. Ostatnio u nas nocował. Kąpał się i coś strasznie długo woda bezczynnie leciała. Zapukałam ale nic. Pomyślałam moze zasłabł, albo coś. Z przerażeniem otworzylam szybko drzwi i co zobaczyłam. Jedną ręką polewał sobie penisa a drugą się masturbował, nie onanizował tylko masturbował. Zdzikłam. Już obie z siostrą niewiemy co robic :( Poradżcie coś....

Gość papapaaa
a jaka jest różnica, miedzy masturbacją a onanizmem? jak to sie masturbowała a nie onanizował!?

Gość papapaaa
może do psychologa co? bo to już nawyk poprostu, albo tak radzi sobie z rozładowywaniem emocji. napewno w tym wieku juz psycholog.

Gość motyla nogaaaaa
wlasnie

Czy jest tu ktoś, kto mial podobny problem i sobie z nim poradził? Drodzy rodzice pomóżcie ...

Gość a ja.....
no właśnie tak czytam i czym się różni Twoi zdaniem onanizm od masturbacji? Z takimi problemami to nie na forum a do specjalisty

Moja siostra latała z nim od psychologa do psychologa, każdy mowił że to samo powinno minąc, polecił aby dziecko otoczyc miłością, znaleźc mu zajęcie żeby tego z nudów nie robil i przedewszystkim tego nie krytykowac - to napewno przejdzie. Ale pomimo tego że jest kochany, raczej się nie nudzi, bo tu rower z mamą, basen wspólnie z rodzicami i wiele wiele wspolnych rozrywek, to i tak to robi. Każdy karze czekac, ale na co na cud? P.S mastrubacja, a onanizm to zasadnicza różnica, onanizmem to nie było - nie będe tego tematu rozpisywac ze szczegółami :)

Dzięki za linka, zaraz przeczytam :)

Gość masturbacja....
to synonim onanizmu czyli to samo a nie dwa różne pojęcia

Gość papapaaa
hahha, no to jaka różnica bo ja nieznajduję... no napisz, bo ja nie kumam, a moze to zasadnicza róznica? no o trafiacie na głupich psych, bo pewnie nie wiedzą co ztym zrobic, moze psychiatra albo seksuolog dziecięcy bo są takowi! dla mnie to juz nie rozwojowe ale nawykowe!!! i na tle emocjonalnym. nikt Ci tu juz nie poradzi nic nowego!

Fakt faktem, psychologiem ani seksuologiem nie jestem, ale myślałam że onanizm dotyczy tylko małych dzieci. Otóż małe dzieci onanizują się bez jakichkolwiek wyobrażeń erotycznych po prostu sprawia to im przyjemność. Natomiast masturbacja raczej powinna dotyczyc osób swiadomych swojej seksualnosci. Takie moje wywody, jak jest to napweno to niewiem, zresztą czepiacie się szczegółów. A temat nie polegał na zasadzie "znajdź rożnicę".

Gość prowde ci powim
Tylko ci, mający gówno do powiedzenia czepiają się szczegółów. Przeważnie wtrącają swoje hahaha, żeby podniesc swoją samoocenę "-Patrz jestem od ciebie mądrzejszy, śmieję się z ciebie!" A piszą wogóle po to, żeby zabłysnąc. Żeby Kowalski siedzący na Kafe. zapamietal że gdzies tam jest w necie osoba o nicku....... :D

Gość papapaaa
to jedno i to samo, jest onanizm/masturbacja dziecięca bez wyobrażeń erotycznych i onanizm/masturbacja dorosłych z wyobrażeniami.

Gość ollivvinnn
prowde ci powim lepiej bym tego nie ujął :)

Gość papapaaa
prowde ci powim= jak gówno do powiedzenia? przeciez ja wyraziłam swoj pogląd na ten temat i poradziłam... a w sprawie tych szczegółów to ja chciałam sie dowiedziec co konkretnie miała na mysli autorka bo byc moze to było wazne jesli chodzi o wyobrazenie na jej na ten temat...

Gość ollivvinnn
Może tak jest. Ale jeszcze nigdy nie uslyszałem teksku zeby nastolatek się onanizował. Moim zdaniem te słowa znaczą to samo jednak powszechnie się mówi że dziecko się onanizuje, a nastolatek masturbuje. Chocby dlatego że pomijając że mamy 21w , są jeszcze ciemnoty co masturbację kojażą z dzielem szatana i zboczeniem, a skojażenie tej dla nich wrogiej nazwy z dzieckiem.... no sami wiecie. Z drugiej strony mówic nastolatkowi ze się onanizuje... no litości :) Moja sąsiadka lepiej to nazwala, dla niej onanizm i majsturbacja - to jonizacja :D :D :D Padłem jak to usłyszałem :D

Gość ollivvinnn
papapaaa, ja nic do ciebie nie mam, przyznałem temu prowde.. bo myślałem że to dotyczyło co po niektórych, teraz dopiero widzę że to chyba był bezcelowy atak na ciebie.... a to cham :)