Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuroi

Mama jest w ciąży.

Polecane posty

Gość Kuroi

Moja mama ma 40 lat i jest w piątej już ciąży. Ja mam 18 lat siostra 16 oraz bracia 20 i 13. Młodszemu bratu i siostrze się to nie podoba, mi to raczej obojętne bo jak to dziecko wejdzie w ten najgorszy wiek to pewnie już nie będę z nią mieszkać. Ale tu nie chodzi o to, słyszałam wiele na temat ciąży w tym wieku. Chciałabym jakoś pomuc i wiedzieć wszystko co powinnam widzieć i w czym mogę pomuc żeby jej ulżyć i żeby ciąża się źle skończył. Po urodzeni też mimo że studia zacznę. Muszę jszcze wspomnieć że nie jesteśmy za bogaci więc można się spodziewać pogorszenia sytuacji finansowej; tak więc jakieś zajęcia czy specjaliści odpaają. Proszę o pomoc. To dopiero 2 miesiąc więc będę czekać na wszystkie porady.

Gość motyla nogaaaaa
aby pomÓc najlepiej sięgnij po słownik i napisz 100 razy na karteczce " będę pisać pomóc przez o z kreską"

Gość aska vcxz
przede wszystkim do końca 3. m-ca mama będzie pewnie baaardzo senna i zmęczona. Pomagaj w domu ile tylko się da. No i pod koniec też, rzecz jasna.

Gość Kuroi
Sorki za błędy. Jestem ostatnio tak zmęczona szkołą że wkituję. Oczywiście nie chcę żeby się ciąża źle skończyła. A ta uwaga o błędzie ortograficznym nie była potrzebna.

Gość POMUC I TY NA
STUDIA IDZIESZ ???????????? KTO CI DAL MATURE Z TAKIMI BYKAMI !!!!!

wiesz co? Czasem bledy sie zdarzają, nikt nie jest doskonały to raz... mnie tez tu zwracaja uwage na bledy, bo sie czego uczepic nie mają, a mature z polskiego zdałam na 5 i pisałam ją w godzine czasu, a brudnopis musialam zapisac byle czym, bo byl czysty, a tak nie wolno robic, zeby byl czysty. Wiec dziewczyna mature moze i zdala, a ze jezyk polski jest jezykiem cholernie zlosliwym i głuuuuupim, bo na chvj rz, ż, ch, h, ó czy u jak i tak wymawia sie to tak, ze tego nie slychac. Więc zejdz z dziewczyny i zajmij sie pedagogiką i idź pouczać dzieci w szkole.

Dziecko w domu w gronie dorastającej młodzież to ciężki przypadek, bo znam kilka podobnych sytuacji. Moja kolezanka ( lat 43 ) została wczesniej babcią niż mamą poraz czwarty, więc w zyciu wszystko jest mozliwe. Chętnie bym pomogła z tym, ze dzielą nas zapewne kilometry, bo mam do oddania duzo ładniutkich ciuszkow :(

Gość Kuroi
Tak dla sprostowania maturę piszę w tym roku i mam dysgrafię!

Gość tylko co ma dysgrafia
do błędów ortograficznych?

Gość jak coś palnie to
Dysgrafia jak sama nazwa wskazuje oznacza trudności w czytelnym pisaniu, można być dysgrafem a błędów nie robić wcale gdybyś była dysortografem to byś o tym wiedziała i miała za sobą przynajmniej 2 lata ćwiczeń z pedagogiem iw poradniach PPP

Gość no nie...........
piszesz pomuc zamiast pomóc i według ciebie to jest dygresja ? mam taka rade google nie boli - wpisz sobie wyraz dygresja i zobacz co oznacza . Od razu ci mowie ze dygresja nie ma nic wspolnego z błedami ortograficznymi . chyba matury z polskiego to ty nie zrobisz .

Gość motyla nogaaaaa
bueheheheheheheh

Gość o mamooooo
malunia333 osoba, która dała Ci 5 z matury skończyła pewnie polonistykę na Uniwersytecie Specjalnej Troski :O Może nie robisz błędów ortograficznych, ale Twoja stylistyka i błędy językowe wołają o pomstę do niebios :O A do autorki 40 lat to wbrew pozorom wcale nie taka tragedia, zwłaszcza, że to nie pierwsza ciąża. Także nie martw się. Mama dostanie skierowanie na badania prenatalne z NFZ z racji wieku, będzie pod opieką ginekologa i wszystko powinno być ok. Ale faktycznie, odciążaj ją jak się da. Głownie w zakupach czy innych czynnościach wymagających dźwigania ciężarów czy innego większego wysiłku fizycznego. A, no i nie denerwujcie mamy :) Pozdrawiam.

Gość kuroi
Ok znów się pomyliłam mam dysortografię. Szczeliłam gafę i co. Zresztą piszę tylko na forum, a nie wypracowanie z polaka. A na przyszłość osoby które mają zamiar odpisywać na temat moich błędów to niech tego nie robią bo podany przeze mnie temat dotyczy zupełnie czego innego.

Gość jak coś palnie to
Gdybyś miała stwierdzona dysortografię to byś się nie pomyliła uwierz mi na słowo, tak mieć bo sobie tak powiem to ma co druga osoba ;)

Gość inteligentny człowiek
wykorzystuje każdą okazje, żeby się czegoś nauczyć, nawet na kafe.

Gość cgffhgjj
No tak i znowwu sie odezwaly prawdziwee kobiety. Czy wam nie wstyd? Na macierzynskim forum jest najwiecej obelg i przeklenstw. Przeciez jestescie matkami. Stado dzieci z was. Dziewwczyna tu pisze bo ma problem i chce pomoc matce a wy????? Zamiast dqc dziewczynie jaakies rady to rozczulacie sie nad pisownia.. Autorko pomagaj mamie w pracach domowych jak mozesz. Niech idzie naa wszystkie badania jakie sa w ciazy. Nie martw sie

Gość kuroi
Dzięki za dotychczasowe rady napewno z nich skorzystam. Jednak jeśli jest coś co powinnam koniecznie wiedzieć to piszcie, bo z poprzednich ciąży mamy nic nie pamiętam, a w moim otoczeniu też takiej nie było.