Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vadsgrrew

Jak to jest z tym wyksztalceniem?

Polecane posty

Gość vadsgrrew

Wyksztalcenie srednie to ukonczenie szkoly z matura Liceum bez matury - wyksztalcenie podstawowe Technikum bez matury a z dyplomem technika - wyksztalcenie zawodowe Technikum z matura i dyplomem technika - wyksztalcenie srednie z zawodem Liceum z matura - wyksztalcenie srednie Bo nie wiem jak to juz jest? mnie sie wydaje ze matura daje nam srednie wyksztalcenie.

Gość vadsgrrew
Zauwazylam ze wiele osob bez matury mowi ze ma srednie wyksztalcenie? Po co oni mowia ze maja srednie jak nie maja, to jest wciaz wyksztalcenie podstawowe albo gimnazjalne. Ew. jesli ktos zdal egzamin zawodowy w technikum to ma wyksztalcenie zawodowe.

Gość Zdzisiek
mylisz się Liceum bez matury - wykształcenie średnie niepełne Technikum bez matury a z dyplomem technika - wykształcenie średnie zawodowe niepełne Technikum z matura i dyplomem technika - wykształcenie średnie zawodowe Liceum z matura - wykształcenie średnie

Gość a tak to jest
Średnie (liceum) ma się, gdy się ukończy szkołę średnią. Matura nie ma znaczenia. A z technikum jest tak jak napisałaś.

Gość to jest wykształcenie średnie
niepełne :)

Wykształcenie podstawowe posiada osoba, która ukończyła szkołę podstawową lub ukończyła podstawowe studium zawodowe. 2. Wykształcenie gimnazjalne posiada osoba, która ukończyła gimnazjum. 3. Wykształcenie zasadnicze zawodowe posiada osoba, która: 1) ukończyła zasadniczą szkołę zawodową, szkołę zasadniczą lub inną szkołę równorzędną, albo 2) ukończyła zasadniczą szkołę zawodową, o której mowa w art. 9 ust. 1 pkt 3 lit. a). 4. Wykształcenie średnie posiada osoba, która: Kancelaria Sejmu s. 23/101 2011-09-07 1) ukończyła szkołę ponadpodstawową, z wyjątkiem szkół wymienionych w ust. 3 pkt 1, lub 2) ukończyła szkołę ponadgimnazjalną, z wyjątkiem szkoły wymienionej w art. 9 ust. 1 pkt 3 lit. a) i h). A

Gość Zdzisiek
"to tak jak szkoła podstawowa" z tego co wypisujesz wynika że nawet podstawówki nie masz żal mi cię

Gość ja się tu wypowiem
Liceum bez matury to średnie. Nie trzeba mieć matury. Szkoła jest skończona, czyli ma się średnie.

Gość 34234234
dokładnie, podobnie jak po ukończeniu wszystkich lat studiów nawet bez magisterki napisanej ma się wyzsze. Dzięki magisterce dostaje sie do tego tytuł magistra.

ukonczenie sredniej szkoly bez matury to nadal wyksztalcenie srednie, matura czyli ten papierek to tylko i wylacznie przepustka na studia

bo magister to tytuł naukowy, a wykształcenie wyższe otrzymuje się razem z tytułem licencjata lub inżyniera.

Gość a wykształcenie średnie
otrzymuje się razem z maturą :)

nie... wykształcenie średnie otrzymuje sie razem ze świdectwem ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej/ ponadpodstawowej w starym systemie

Gość cxcvxccvvvvn
dla mnie brak matury to wyksztalcenie podstawowe, ale zaraz cie tu zjedzą, ze tak nie jest ;) że bez matury tez jest średnie haha.

wyżej przytoczyłam cytat z Dziennika Ustaw, więc już chyba wszystko jasne.. czy masz jeszcze jakies wątpliwości, że ktoś chce cię zjeść?? :P

Gość cxcvxccvvvvn
ja zdawalam mature 9 lat temu i na swiadectwie dojrzalosci (maturalnym) mam wyraźnie napisane ze swiadectwo to uprawnia do posiadania wyksztalcenia sredniego i do pojscia na studia. z tego wynika ze jeszcze 9 lat temu nie bylo czegos takiego jak srednie bez matury. a jak jest teraz? nie wiem, moze cos zmienili, ciagle cos zmieniają, zeby tylko coraz wiecej debilow konczylo szkoly. ja tam uwazam ze ktos kto nie me matury to nie ma sredniego, mimo ze chodzil do liceum. owszem, niech mowi ze ma "srednie niepelne" ale nie srednie

Gość cxcvxccvvvvn
edyciak nie mądruj sie tak, podobno chlopak cie kopnal w tylek niedawno? co juz ci przeszla rozpacz? zalilas sie na forum uczucia... autorko watku jesli zdawalas mature jeszcze w starym systemie to poszukaj swojego swiadectwa dojrzalosci. tam jest jasno napisane, ze wlasnie to swiadectwo "swiadczy" o wyksztalceniu wyzszym. z tego wynika ze nie masz matury--> nie masz sredniego 🖐️

to źle uważasz... a ta ustawa wyszła w 2003 roku, o ile sie nie mylę, więc to było 8 lat temu... teraz matura uprawnia do podjęcia studiów wyższych, nic więcej :)

Juz do mnie wrócił, także jest ok :) poza tym nie mędrkuję, tylko przedstawiam suche fakty.. i próbuje wyprowadzic cię z błędu, w którym usilnie tkwisz, mimo moich racjonalnych argumentów i niezbitych dowodów..

Gość do cxcvxccvvvvn
"swiadectwo to uprawnia do posiadania wyksztalcenia sredniego i do pojscia na studia." z tego wynika że masz wykształcenie średnie :) moja matka też ma świadectwo i tam jest wyraźnie napisane że świadectwo jest dokumentem posiadania wykształcenia średniego :) to samo ja mam na swoim a zdawałam w tym roku. Moja mama nie ma matury ale przedstawia się że ma wykształcenie średnie.

Gość magister to tytyul
zawodowy a nie naukowy, tak jak licencjat i inżynier albo lekarz naukowy to doktor

naukowy zaczyna sie od mgr., przez doktorów, habilitacje aż do profesora.. a do tego jeszcze wczesniej : skoro twoja mama ni ma matury, to skąd ma świadectwo dojrzałości?? Czy ja cos źle zrozumiałam?? Pofatygowałam się i na moim świadectwie dojrzałości napisane jest : "Świadectwo jest dokumentem uprawniającym do ubiegania sie o przyjęcie na studia w szkołach wyższych". a mature pisałam 3 lata temu.

Gość do cxcvxccvvvvn
Ona ma na świadectwie ukończenia liceum zawodowego, nie na świadectwie dojrzałości. Ma napisane tylko tyle że świadectwo upoważnia do posiadania średniego.

Gość magister to tytyul
Magister (z łac. mistrz, nauczyciel), mgr tytuł zawodowy nadawany przez wyższe uczelnie po ukończeniu studiów drugiego stopnia (dawniej: studiów jednolitych magisterskich lub magisterskich studiów uzupełniających), a w przypadku niektórych kierunków (farmacja, prawo, psychologia, teologia spec. kapłańska) studiów jednolitych oraz wcześniejszym uzyskaniu absolutorium, złożeniu pracy dyplomowej i zdaniu egzaminu magisterskiego. tak wiki pisze

Gość EmmaRabba
Pełne wykształcenie średnie posiada osoba która ukończyła szkołę średnią i legitymuje się świadectwem ukończenia szkoły średniej natomiast matura jest tylko i wyłącznie przepustką na studia. Matura nie jest jednak dokumentem poświadczającym wykształcenie średnie - tę funkcję pełni świadectwo ukończenia szkoły średniej. a źródło: www.pl.wikipedia.org/wiki/Matura

Gość hydrozagadka...
Bez matury też jest średnie. Za pierwszym razem nie zdałam matury, otrzymałam świadectwo ukończenia liceum zaświadczające o posiadaniu wykształcenia średniego. Po zdaniu matury otrzymałam św. dojrzałości, wykształcenie wciąż średnie. Mnie najbardziej rozwalają osoby które robią 2 letnie studium policealne (bez matury) lub pomaturalne (z maturą) i uważają że mają wyższe :D

Gość hvhjkkjkj
technikum z matura czy bez to nadal szkola srednia zawodowa kurwa mac!tepoto