Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vadsgrrew

Jak to jest z tym wyksztalceniem?

Polecane posty

Gość EmmaRabba
vadsgrrew Tobie może nie podobać się że ktoś ma średnie wykształcenie mając ukończoną szkołę średnią bez matury ale ustawodawca wyraźnie mówi że pełne średnie wykształcenie ma osoba która legitymuje się świadectwem ukończenia szkoły średniej tak zawsze było, jest i będzie i pogódź się z tym co mówi ustawa. Poza tym nie ma czegoś takiego jak wykształcenie średnie niepełne. Kiedyś w programie śniadaniowym było na temat matur i gościł tam profesor który powiedział że nie rozumie takiego pędu do zdawania na siłę matury gdyż pełne średnie wykształcenie uzyskuje się już w momencie ukończenia szkoły średniej.

Gość taka prawda....
jak ktoś już skończył szkołe średnią to powinien zdać albo chociaż spróbować zdać mature nawet jak w danym momencie nie planuje iść na studia, kto wie może kiedyś w przyszłości będzie chciał lub potrzebował skończyć studia;) poza tym to dziwna dyskusja:o czyba przez kogos przemawiaja kompleksy ze zdał mature a znajoma która nie zdała formalnie ma takie samo wykształcenie

Gość EmmaRabba
Ja zdawałam starą maturę i na początku jak do niej nie podchodziłam uzyskałam świadectwo ukończenia liceum na którym było napisane, że świadectwo jest dokumentem stwierdzającym posiadanie wykształcenia średniego ogólnego. Natomiast jak zdałam już maturę to otrzymałam świadectwo dojrzałości na którym było napisane, że świadectwo jest dokumentem stwierdzającym posiadanie wykształcenia średniego ogólnego oraz uprawnia do ubiegania się o przyjęcia na studia w szkołach wyższych czyli to dowodzi po raz kolejny że matura tylko i wyłącznie to przepustka na studia i czy się ją ma czy nie to nie ma żadnego znaczenia i z nią czy bez i tak ma się średnie wykształcenie.

Gość EmmaRabba
zgodzę się przez niektóre osoby tutaj przemawia zawiść że jak ktoś kto nie zdał matury i tak ma średnie wykształcenie tak samo jak ktoś z maturą. To prawda matura może się przydać w przyszłości gdyby komuś się zachciało studiować ale nie oszukujmy się wielu osobom zależy tylko na średnim wykształceniu a o studiowaniu nawet nie myślą bo skoro nie są w stanie zdać matury to jacy byliby z nich studenci. Natomiast jest wiele zawodów do wykonywania których niezbędne jest średnie wykształcenie.

Gość wykształcenie średnie bez
matury to też wykształcenie średnie.

Gość iiiiiiiiiiixxxiiiiiiiiiiiiii
A najlepsze wykształcenie jest moje - do dziś w Polsce i nie mam co żreć bo debile z Zachodu spalili zielnik mojej matki. i przez to OMAL NIE OSZALAŁAm wiecie. Coś strasznego - siostry zabiłam, ledwo przeżyłam. A oni nie że mi go nie przysłali bo by aż tak żle nie było ze mną. Wzięli i wrzucili do pieca - wyobrażacie to sobie? Ja całe życie nie miałam pojęcia o mojej matce NICZEGO. Choć w sumie mogłam sobie jedynie ze snu przemyślec tego Karola Linneusza i mnie jako jego żonę, ale ten sen był tak dziwny, że ze strachu już oszalałam. A wymyślicie matkę swoją z Karola Lineusza - męża. Z tego się nic nie da wymyślić. Taka prawda :(

Gość kafellll
hej czy osoba,która nie zdała egzaminu maturalnego z jednego przedmiotu może uważać,że ma niepełną maturę?? czy trzeba koniecznie zanieść do dziekanatu świadectwo maturalne z określoną ilością pkt ?? można np donieść w późniejszym terminie to świadectwo ???

Gość OjOjLudzie
Oj ludzie. Was dowartosciowuja tylko te swistki papierow. Znam ludzi z pracy z podstawowym... ktorzy bija na leb w pomyslowosci i umiejetnosciach tych z MR.

Gość gość
po co ja się męczyłam z maturą skoro bez niej i tak jest wykształcenie średnie. Szkoda czasu i nerw.

Gość pawelki
A jak wogole wyglada swiadectwo ukonczenia sredniego studium zawodowego?

Gość gość
Od 2013 roku czasem nie jest tak że zdając jakąś kwalifikację w technikum mamy wykształcenie zawodowe, a po czwartej klasie mamy już średnie??? Czyli kończąc naukę po 2 lub 3 klasie technikum mamy wykształcenie zawodowe? Do 2013 roku bodajże to było niemożliwe, aby mieć zawodowe trzeba było iść do zawodówki bo każdy kierunek w technikum miał jeden egzamin pod koniec czwartej klasy.

Gość gość
Gdy czytam te wypociny wasze to mnie mdli . przeczytajcie co jest napisane na świadectwie ukończenia liceum . Wtedy sie dowiecie . czy wy myślicie ze ktos będzie się uczył 4 lata w liceum po to żeby powiedziec ze ma podstawowe wykształcenie puknijcie sie w beret .

Gość gosc  technik ochrony
Nie ma takiego wykształcenia jak niepełne . Albo jestes lekarzem albo nie . Ja ukończyłem liceum ogólnokształcące bez matury i później uczyłem sie w 2 letniej policealnej szkole . Szkoła była i jest na podbudowie szkoły średniej . Czyli nie zostałbym przyjęty bez ukończenia liceum . Tym sposobem mam większe wykształcenie od każdego maturzysty . A co do tytułów to powiem tak : Do 1989 roku tytuł magistra był tytułem naukowym . A od roku 1989 jest tytułem zawodowym .

Gość gosc  technik ochrony
Nie ma takiego wykształcenia jak niepełne . Albo jestes lekarzem albo nie . Ja ukończyłem liceum ogólnokształcące bez matury i później uczyłem sie w 2 letniej policealnej szkole . Szkoła była i jest na podbudowie szkoły średniej . Czyli nie zostałbym przyjęty bez ukończenia liceum . Tym sposobem mam większe wykształcenie od każdego maturzysty . A co do tytułów to powiem tak : Do 1989 roku tytuł magistra był tytułem naukowym . A od roku 1989 jest tytułem zawodowym .

Gość gość
Tytuł naukowy i zawodowy to pojęcia, które są bardzo często mylone. A co do samego wykształcenia, to ono coraz bardziej traci na wartości. Sami sobie popatrzcie jacy fachowcy są poszukiwani przez pracodawców praca-wielkopolskie.pl/rynek-pracy-w-woj-wielkopolskim/ . Większość z nich to osoby z wykształceniem zawodowym. Murarz, stolarz czy fryzjer zawsze znajdzie robotę.

Gość gość technik ochrony
Dla pytającego z 2011 roku : podstawowe / gimnazjalne / zasadnicze zawodowe / średnie / policealne / wyższe I stopnia /. wyższe l l stopnia .

Gość Gość

Ale Wy jesteście imbecyle. Pisze na świadectwie liceum jak byk - ŚWIADECTWO JEST DOKUMENTEM POTWIERDZAJĄCYM POSIADANIE WYKSZTAŁCENIA ŚREDNIEGO. Tyle w temacie, dokument to dokument, a nie że se wymyślacie że bez matury to PODSTAWOWE , jakieś NIEPEŁNE, ja na świadectwie takich wykształceń nie widzę. Matura to tylko przepustka na studia. nic więcej.

Gość heheheh
Dnia 18.10.2011 o 22:50, Gość cxcvxccvvvvn napisał:

ja zdawalam mature 9 lat temu i na swiadectwie dojrzalosci (maturalnym) mam wyraźnie napisane ze swiadectwo to uprawnia do posiadania wyksztalcenia sredniego i do pojscia na studia. z tego wynika ze jeszcze 9 lat temu nie bylo czegos takiego jak srednie bez matury. a jak jest teraz? nie wiem, moze cos zmienili, ciagle cos zmieniają, zeby tylko coraz wiecej ...ow konczylo szkoly. ja tam uwazam ze ktos kto nie me matury to nie ma sredniego, mimo ze chodzil do liceum. owszem, niech mowi ze ma "srednie niepelne" ale nie srednie 

i tak ch/uja tepaku pamietasz z tych szkolek, niewazne jak to nazwiesz, masz tylko smieszny papierek a wiedze zerowa albo minimalna bo wszystko zapomnialas tydzien po skonczeniu swojego magistra czy innego badziewia wymyslonego przez ...i