Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvvvvdfdfs

Na jakim mięsie robicie rosół??

Polecane posty

Gość vvvvvvvvvdfdfs

Udka? Skrzydełka? Porcje rosołowe? Na jakim jest najsmaczniejszy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kocham witkaca
na skrzydełkach, ew. porcja rosołowa plus szponder wołowy, jak rosół ma być mocniejszy na udkach zawsze mi wychodzi okropnie tłusty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika.)
Najlepiej kura i troche kaczki lub indyka Albo porcja rosołowa i troche indyka np.skrzydło i udko kacze i np.indycze żołądki albo serca możesz też coś z wołowiny dodać im więcej rodzajów mięs rosołowych tym lepszy smak. Gotuj na najwolniejszym ogniu i najlepiej szybko wrzuć warzywa seler,pietruche,por,dużo naci,cebule- im więcej tym lepiej,najpierw ją opal nad ogniem żeby czarna się zrobiła i wrzuć już na samym początku do zimnej wody razem z mięsem. Sól dodaj na samym końcu ale na początku możesz wrzucić liść laurowy,ziele angielskie2,3ziarna i pieprz. Gdybyś miała świerze liście lubczyka to dodaj a aromat bedzie bajeczny! Możesz wsypać odrobinę czosnku granulowanego,ja na sam koniec dodaję też jedną kostkę knor rosół cielęcy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opipupo
na kurze od baby z rynku czy targu jak tam to zwiecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×