Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O RPSOTU BANKRUT

KOMORNIK

Polecane posty

Gość O RPSOTU BANKRUT

kTOS WIE JAKA JEST KOLEJNOSC DZIAŁANIA KOMORNIKA?sPŁACALAM ZADŁUZENIE EX MEZA,ALE GDY ZATRUDNIONO MNIE NA PÓL ETETU NIE KWALIFIKOWAŁAM SIE ,PONIEWAZ ZA MAŁO ZARABIAM.wŁASNIE NAPAKOWANY FACET WALIŁ MI W DRZWI,ALE NIE OTWARŁAM.cZY TERAZ POWINNAM DOSTAC PIISMO ,ZE WRÓCI Z POLICJA CZY MOZE TO ZROBIC OD RAZU.sTRASZNIE SIE BOJE

Gość sztormiak 2585
zanim komornik przychodzi to wysyła pismo, może to był jakiś inny typ, któremu mąż wisi kasę?

Gość O RPSOTU BANKRUT
DŁUG JEST Z CZASÓW MAŁZENSTWA.eX MIGA SIE NIE WIADOMO GDZIE.wZIAŁ KREDYT I POSZEDŁ W SINA DAL.pO ROZWODZIE PRZYSZŁO PISMNO ZE oboje powinnismy spłacać.Ja spłaciłam swoja połowe ,ale ex nie płaci i nie wiadomo gdzie jest w ziwazku z tym czepiaja sie mnie.Nie mam w domu złotych klamek,jedyna wartosciowa rzecz jaka posiadam to komputer.DO zapłacenia jest ok 3 tyś.masakra jakaś

Gość O RPSOTU BANKRUT
poł roku temu dostałam pismo,ze dług wyniso 3 tys w miedzycczasie jak cos uzbierałam to zapłaciłam,ale teraz jestem bez grosza i od jakiegos czasu nie płące nic.Zablokowali mi konto,ale na kono dostaje tylko wypłatektórej nie moga ruszyć.Facet poszedł na kawkę do sasiadów ,wiec chyba nie provident

Gość Emmett Fitz-Hume
Komornik może otworzyć mieszkanie jeśli cel egzekucji tego wymaga. Na początek powinnaś dostać (od komornika) zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego, zazwyczaj są wysyłane pocztą.

Gość O RPSOTU BANKRUT
od pół roku nie dostałam nic.Ja nawet nie mam gdzie pozyczyć.A co moga mi wziąć z domu?

Gość naczelny komornik
wanne i kosz na smieci

Komornik nie może zabrać Ci całej wypłaty, tylko jej część i to taką, żeby zostało Ci na życie. Myślę, że powinnaś iść do niego i zawrzeć jakąś porozumienie (że np. za miesiąc zapłacisz ileś zł), a mężowi radzę wtoczyć sprawę cywilną.

Gość O RPSOTU BANKRUT
wypłaty nie moze mi zabrac w ogóle ,poniewaz zarabiam najniżśza krajową.Wiem ze moge mezowi wytoczyc sprawę,ale dopiero po spłacie zadłuzenia u komornika.Zaklete koło

Gość O RPSOTU BANKRUT
masz racje przejde sie.człowiek chce zyc uczciwie i taki efekt.Nawwet nie staraja sie zeby exa znelesc

Komornik chce odzyskać kasę, więc będzie wolał ją dostawać w małych ratach ale regularnych, więc na pewno coś wymyśli. I dowiedz się czy mąż nie ma jeszcze jakiś długów.

Gość O RPSOTU BANKRUT
PYTANIE MAM jedno jeszcze.Okazało sie ze ten facet poszedł do sadsaidów na kawę.Czy on moze udzielac informacji na mój temat osobom postronnym?

Gość O RPSOTU BANKRUT
oni twierdza ze komornik.TAk sie przdstawił.Tylko czy ma prawo udzielać informacji na mój temat

Ale komornik powinien Ci wysłać pismo najpierw, więc może to nie on? Nie lepiej iść do tych sąsiadów i dowiedzieć się o co chodzi? Bezpieczniej przy innych...

Gość O RPSOTU BANKRUT
ja dostałąm w maju pismo w którym mnie informuja ze siadaja mi na koncie.Z racji tego,ze zarbima tak mało pieniadze sa nie ruszane.To są wredni sąsiedzi.Jestem złem wcielonym bo jestem rozwódką,wiesz chrześcijanie do diaska.Poza tym provident to na pewno nie był bo ja zmieniłam miejsce zamieszkania,wiec tylko komornik wie gdzie mieszkam z racji tego,ze pieniadze przelewałam ze swojego konta.Nurtuje mnie to czy on miał prawo isc i rozmawiac o mnie z obcymi ludźmi co na to mówi prawo.

Wiesz, księdzem ani lekarzem nie jest, więc może. Zobacz na piśmie kto jest komornikiem, dowiesz się czy to ten facet.

Gość O RPSOTU BANKRUT
on ju z ywszedł,dlatego gdy poszłam z psem na dwór sasiadka mnie zaczepiła.Ona mi powiedziała,ze komornik był u nich.Tylko czy prawo pozwala,w swietle ochrony danych osobowych,na takie dyskusje?

Gość O RPSOTU BANKRUT
dla mnie sam fakt,ze pozedł do nich i rozmawiał o mnie juz jest naruszeniem jakby nie było.Szukam informacji w necie ,ale nic na ten temat sie nie dowiedziałam.Napisałam juz pismo do komornika popołudniu ,z racji tego,ze jestem po operacji w domu,ktoś mi wyśle.Jednak jeśli on przekroczył swoje kompetencje chciałabym to gdzies zgłosić

Gość O RPSOTU BANKRUT
Komornik obowiązany jest zachować w tajemnicy okoliczności sprawy, o których powziął wiadomość ze względu na wykonywane czynności. Obowiązek zachowania tajemnicy ustaje, gdy komornik składa zeznanie jako świadek lub strona przed sadem lub prokuratorem. Ponadto w postępowaniu karnym sąd lub prokurator mogą zwolnić komornika z obowiązku zachowania tajemnicy. Obowiązek zachowania tajemnicy odnosi się do wszystkich okoliczności wszystkich spraw prowadzonych przez komornika. Obowiązek ten obejmuje zakaz udzielania osobom trzecim informacji o planowanych i dokonanych czynnościach, (w tym również o wydanych postanowieniach i zarządzeniach) oraz o okolicznościach faktycznych towarzyszących tym czynnościom. W szczególności komornik nie może udostępniać akt spraw egzekucyjnych, wydawać odpisów z tych akt, udzielać informacji o stanie majątkowym dłużnika, jego zobowiązaniach i sytuacji rodzinnej. Obowiązek zachowania tajemnicy ma przede wszystkim na celu ochronę interesów uczestników posterowania egzekucyjnego, w tym zwłaszcza dłużnika przed ujemnymi konsekwencjami ujawnienia osobom trzecim danych objętych tajemnica. Za naruszenie obowiązku zachowania tajemnicy komornikowi grozi odpowiedzialność karna i dyscyplinarna, (która może skutkować ukaraniem go karą wydalenia ze służby komorniczej).

Gość O RPSOTU BANKRUT
znaczy ze facet złamał prawo!!!!!!!!!!!!Zeby tylko jeszcze ci ludzie przyznali sie,ze wiedzą coś na mój temat.

Jeśli sąsiedzi przyznają, że coś im powiedział, to pewnie będziesz mogła wnieść sprawę do sądu (jakieś przekroczenie uprawnień, zniesławienie)

Gość O RPSOTU BANKRUT
Myśle ,ze byłby idiotą gdyby im powiedział.Aczkolwiek gdybym nie zamkneła drzwi na klucz wlazły jak do siebie ,bo normalnie chwytał za klamkę.Zamiast scigac złodzieji,włascicieli firm to przychodzi do samotnej kobiety po dług w kwocie 3 tys i zachowuje się jakby był panem wi władcą.Dzieki za pomoc ,musze sobie jakos z tym poradzić.Pozdrawiam