Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki jesten facetttttttttttttt

pierścionek z ametystem i jakim kamieniem pomocy

Polecane posty

chcę zrobić na zamówienie pierścionek z dużym ametystem (fioletowym) naokolo mają być małe kamyczki jakie? myslałem albo szafir granatowy http://zapodaj.net/cc49f2680b8e.jpg.html albo topaz różowy (rózowe są też inne kamienie) http://zapodaj.net/82f0f1e2b714.gif.html co lepiej pasuje? albo inne pomysły z kolorami? Proszę o pomoc!

wzór troche inny ale tez duży tylko własnie nie chcę żeby były diamenciki/brylanciki naokoło - chcę żeby nie był oklepany znam gust mojej kobiety

Jakby bylo z zielonym ametystem bym wiedziala, ale z tych co mi przychodza do glowy to nie widzialam w tym szlifie. Moze mrocznie kwarc dymny?

też pasuje, ten różowy to mi się za cukierkowo wydaje koniecznie musi być duży nasycony fioletowy ametyst

Szkoda, bo to tak troche banalnie. A ja lubie pierscionki w jednej tonacji kolorystycznej, np. charoit / fluoryt (fioletowy) - duzy, male ametysty (odwrotnie to raczej male szanse na malutkie kamyczki w tym szlifie), albo - mrrr ;-) zielony ametyst i oliwiny lub frenit i zielone ametysty Wydaje mi sie, ze wybor kamyczkow do otoczki jest rubin, szafir, moze onyx, krysztaly, oliwin, granat, cytryn, ametryn - a nic z tego w polaczeniu z ametystem mnie nie powala O, albo by mi sie podobalo labradoryt / kwarc dymny :)

o, jeszcze aleksandryt, ale jest podobny do ametystu i trudno kupic a z otoczenia pewnie jeszcze sa topazy

Gość a ja nie wiem jak sie
nazywają kamienie ale do tego fioletu pasowałoby coś zielonego lub czerwonego, choc to połączenie z granatowym tez ładne :P

zielony: szmaragd, oliwn, awenturyn, fluoryt, turmalin czerwony: rubin, granat, koral, karneol dla mnie za kolorowe ;-) albo tez ametysty ale inny odcien

póki co skłaniam się ku temu granatowemu szafirowi naokoło

to ma być ładna biżuteria, ale nie rodem z cyrku, mysle, że z granatowym kolorem nie sprawia takiego wrażenia

hmm nie słyszałem o takim szafirze będę robić na zamowienie u jubilera, jak trzeba będzie to będą sprowadzac mi kamienie

Gość Kulon
Calluna79 widzę, że znasz się na kamieniach. Możesz mi napisać, jakie są kamienie w odcieniach zieleni poza szmaragdami?

zielone moga byc ametyst, frenit, fluoryt, turmalin, onyks, agat, nefryt, awenturyn, oliwin / chryzolit, serafinit, granat, labradoryt, odmiany turkusu, malachit, chryzopraz, nie chce mi sie dalej myslec :D

Gość mi osobiście najbardziej podob
a się z diamencikami, choć moze faktycznei oklepana z różowym - bardzo cukierkowo, nie podoba mi się

Gość Kropcia88
Ooo ten pierwszy piękny. Z różowymi kamyczkami w ogóle mi się nie podoba, ale ten pierwszy rewelacja. Kobiecy, wytworny i elegancki.

Gość h.k.
Mój pierścionek zaręczynowy jest z dużym ametystem, otoczony malutkimi diamencikami. Jest więc przy okazji zaliczona opcja, że zaręczynowy powinien być z diamentem :) Pięknie wygląda.

h.k moja kobieta ma od matki dużo pierścionków z diamentami, bo jakby sama nosiła to by pogubiła i ja bym chciał cos innego wybrać

Gość do żona-swojego-męża
opierdliłaś już pały kutasom z dworca jebana dziwko? :D

Gość Kropcia88
Moim zdaniem najpiękniejszy jest ten pierwszy granatowy.

Gość czy ktos jeszcze mi cos
doradzi?? drogie Panie :-)