Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

BACTRIM na katar??

Polecane posty

Podałybyście dziecku ten lek na katar? Mała ma już 4 dzień katar, nad ranem trochę pokasłuje. Krople nic nie dają (Nasivin). Słychać jak jej tam w nosie furczy ale jak chce ściągnąć fridą to prawie nic nie ma. W domu mam bactrim i się zastanawiam czy użyć.

Gość ile mala ma lat ?
ile ma lat ?

to zależy ile dziecko ma. JA te typowe stosuje- lipa z miodem i cytryną, jak poważniej coś się zaczyna to czarny bez. syropy z buraków czy cebuli i czosnku. można też inhalacje. maść pulmex lub wick na noc na stopy. pewnie jeszcze by się coś znalazło jakby się zastanowić

z ta klatką to różnie mówią. pulmex jest łagodny więc możesz. ale mi lekarka kiedyś poradziła na stopy i skarpety założyć. na lekkie infekcje faktycznie pomaga

Gość ile mala ma lat ?
ja bym natarla klatke piersiowa na noc , przy tym stopy i skarpetki ( chociaz stop nie smaruje ). Do tego psikaj nosek sola fizjologiczna , po popsikaniu odczekaj i uzyj fridy lub jak dziecko nie da to po prostu pozostan przy psikaniu sama sola fizjologiczna . No i na poduszke badz pizamke olbas oil , chociaz w aptece moga ci nie chciec sprzedac , bo dziecko za male .W innych krajach olbas i takie inne produkty do inhalacji mozna stosowac u niemowlat , a w Polsce moga ci odradzic. Ale mysle ,ze 2-3 kropelki nie zaszkodza. Do tego masc tez podziala jak inahalacja . Nie dawaj bactrimu przy katarze , katar sam przejdzie , zazwyczaj trwa tydzien , a jak bedzie mala kaszlec ( nie bedzie goraczki ) to wlacz oklepywanie pleckow - poszukaj jak sie to robi w google ( jest duzo filmow ) , mozesz tez kupic pyrosol i dawac mala lyzeczke przed snem . A rano kilka kropel np 8 witaminy C . Powinno przejsc. Nie dawaj antybiotyku , bo system immunologiczny twojej malej sie tworzy i uczy walczyc z infekcjami.

Gość ile mala ma lat ?
a jak sie boisz uzywac olejek to kup masc majerankowa i smaruj pod noskiem i oczywiscie monitoruj czy dziecko dobrze sie czuje czy sie nie pogarsza i nie ma goraczki .

Gość purple rainn
bactrim na katar? oszalałas kobieto? to chemioterapeutyk!! o bardzo duzy spektrum dzialania ale na BAKTERIE a nie na wirusy!!!!!!!

Gość moj syn bral teraz
na zapalenie krtani.