Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zola1003

Jakie szkoły ponadgimnazjalne trzeba ukończyć, żeby zostać tłumaczem przysięgłym

Polecane posty

Gość zola1003

Mam 15 lat, 3gim, trzeba by zacząć myśleć o przyszłości. Nauka języków przychodzi mi łatwo i kocham ponad wszystkie język angielski. Chciałabym zostać tłumaczem przysięgłym języka angielskiego. Podobno to praca dobrze płatna i ogólnie nie bardzo ciężka. Czy po gimnazjum iść do liceum na profil o rozszerzonym angielskim, czy jak??

Gość no mi tez sie podoba bardzo je
idziesz albo do LO albo do technikum,nawet moze byc profil fryzjerski.

Gość Kumpela miszczyni
Możesz sobie iść gdziekolwiek. Musisz skończyć studia filologiczne.

Gość Majowa Panna...
Jeżeli chciałabyś dowiedzieć się więcej o pracy tłumacza, miała jakieś pytania, to chętnie się podzielę doświadczeniem ;)

Gość Pamparam pamapam
A tak wogle trzeba koniecznie skończyć filologię żeby być tłumaczem? Nie przysięgłym ale takim zwykłym, od książek np?

Gość Tylko w sądzie
Na pewno trzeba wiedzieć, że w ogóle pisze się oddzielnie. Do bycia tłumaczem "zwykłym" nie trzeba ukończyć studiów.

Gość Majowa Panna.......
Nie trzeba koniecznie kończyć filologii czy lingwistyki żeby zostać tłumaczem. Ja studiuję kierunek który nie jest związany z językami, a w tłumaczeniach mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie ;) Przede wszystkim liczą się talent i umiejętności. Tymczasem autorkę topiku chyba gdzieś wessało...

Gość jak zostać przysięgłym
Trzeba miec studia skonczone: albo filologia angielska albo jakiekolwiek plus studium dla tłumaczy I trzeba zdać bardzo trudny egzamin państwowy http://serwistlumacza.com/content/view/40/30/ przeczytaj ustawę o tłumaczach przysięgłych http://bip.ms.gov.pl/pl/rejestry-i-ewidencje/tlumacze-przysiegli/ tutaj są wszystkie informacje. Duzo tego ale od gimnazjum do konca studiów duzo czasu zadzysz przeczytac Ponadgimnazjalne zabrzmiało z lekka głupawo, chyba raczej ponadlicealne, ba, podnad uniwersyteckie!

Gość gość
Żeby zostać tłumaczem przysięgłym droga jest naprawdę długa i dość wyboista, jednak jeżeli masz smykałkę do języków, to nie powinno być aż tak dużego problemu. Polecam Ci jednak zapoznać się z ciekawym artykułem właśnie na ten temat. http://letitbit24h.pl/jak-zostalem-tlumaczem-przysieglym/

Gość gość69
jakie technikum trzeba ukończyć by zostać tłumaczem przysięgłym?