Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuueuueueueueee

Dziś w lustrze zauważywałam ,że wyglądam ...staro. A mam 23 lata

Polecane posty

Gość uuueuueueueueee

chcialabym wygladac znow jak nastolatka, wtedy bylam sliczną dziewczyną , okragla buzia , ladne duze oczy pelne wigoru i nadziei, szeroki usmiech , piękne blyszczące wlosy... A teraz ? Wygladam jak dorosla kobieta. Starzeje sie. Nie wmówicie mi ,ze teraz odkryje swoja kobiecosc , teksty typu : Mam 30 lat i dopiero teraz czue sie prawdziwą kobietą są zalosne i smieszne, mowicie tak bo nie macie innego wyboru. Doroslosc wcale nie jest piękna. To równia pochyla , nie mam szans w pojedynku z nastolatką , ona wygrywa prawie we wszystkim ( z wyjatkiem wiedzy ) ....

Gość leosska
zaraz spodziewaj sie wpisowch 30-40, ktore nie moga kupic papierosow bez okazania dowodu:D:D

Gość uuueuueueueueee
wiem ,że napiszą... Zawsze w takich tematach sie wypowiadają ,ze w wieku 30lat wyglądają lepiej niż 20 latki :O Widzialyscie kiedys 20latke z bliska? Czy moze oglądacie narkomanki z Centralnego ? Nie ma szans by wyglądac lepiej niz młode. Biologii sie nie przeskoczy. Chirurgia plastyczna to tylko oszukiwanie samego siebie ,z bliska widać ze cos bylo majstrowane.

Gość uuueuueueueueee
Aniołek w kropki - hahaha a nie mowilam ? :O Nie mozna wygladac lepiej . Mozna wyglądac DOBRZE na swoj wiek tak samo 20 latka moze wygladac ŹLE na swoj wiek. Jesli ta mlodsza jest zadbana, czysta to i tak wygrywa. Mozemy sobie zalozyc na siebie tone złota , pudrów, makijaz, żreć glony i pic wode alpejską ale to nic nie da.

Gość uuueuueueueueee
jem kupe dlatego sie zestarzałam

Hahahaha :p piszę to co widzę :p a mam 20 lat więc nie mówię tego o sobie :) Być może gdy te wszystkie zadbane kobiety stoją rano przed lustrem wyglądają gorzej niż jako nastolatki :) Ale to nie zmienia faktu, że przez resztę dnia wyglądają lepiej niż kiedyś dlatego że teraz umieją sie lepiej ubrać, nauczyły się robić makijaż albo zaczęły sie ubierać w innych sklepach niz kiedy miały 18 lat.

Gość rozumiem, że
Cóż, jesteś stara dupa i pogódź się z tym, próchnico. Acha, wiek nie ma tu nic do rzeczy.

Gość leosska
które po 30 wyglądają lepiej niż kiedy miały 20 lat. Lepiej, ale nie mlodziej i nie maw tym nic dziwnego. W wieku 30lat ma sie kase na to, aby o siebie zadbac, chodzi sie do pracy, wiec przywiazuje sie wieksza uwage do stroju i przede wszystkim fryzury. Skoro ktos w wieku 20lat nie ma kompletnie pomyslu na siebie i wyglada jak sierota, no to nic dziwnego, ze w wieku 30lat wyglada lepiej, ale nie mlodziej.

Gość heikik
ja mam 36 lat a wygladam na 24 Po prostu tak mam,mam mlodziencza urode I pewnie tak bedzie dlugo:)

Gość rozumiem, że
nie pieprz głupot, 30 lat to szczytowa forma, skóra jeszcze jędrna, gładka (mówię o ludziach zdrowych i którzy o siebie dbają) już bez pryszczy a jeszcze bez zmarszczek. Organizm jest u szczytu formy, w pełni rozwinięty i wydolny. To najlepszy wiek. Dopiero po 40tce zaczynaja się schody. U normalnych ludzi, a nie u przedwcześnie postarzałych jak np. autorka wątku.

Zgadzam się ... patrzac w lustro widzę inna dziewczynę. Chociaz niewiele sie tak naprawde zmieniłam ale widac skutki dwóch ciąż, nie jestem zadowolona ze swojego ciała. Wiem ze wrócę do formy za jakis czas - do swojej stałej wagi ale np rozstępy nie znikna, piersi bardzo sie zmieniły. Z drugiej strony jestem bardziej swiadoma pewnych rzeczy i siebie samej. Z doświadczenia wiem ze teraz jestem atrakcyjniejsza niz w wieku 20 lat, bo mam za sobą duzo wiecej atutów niz tylko ładne ciało. Nie oglądam sie za siebie bo to moze przyniesc tylko zgorzknienie. Gdybym mogła połączyc moja aktualna wiedzę z ciałem sprzed 10 lat :) byłoby idealnie. Ale póki co raczej wole siebie taka jak teraz !!!

Gość vetvwer
ja urodziłam w wieku 22 lat i już od tego wieku mam zniszczone ciało :O Rozstępy, sflaczały brzuch, cyce jak uszy jamnika...jestem załamana. Właśnie, wszystko zależy od tego czy się już rodziło. Moja siosta jest ode mnie 10 lat starsza (ma 33 lata) nie rodziła jeszcze i moje ciało po ciąży w porównaniu do jej..szkoda gadać :(

Gość Navya
,,Nie mozna wygladac lepiej . Mozna wyglądac DOBRZE na swoj wiek tak samo 20 latka moze wygladac ŹLE na swoj wiek. Jesli ta mlodsza jest zadbana, czysta to i tak wygrywa. Mozemy sobie zalozyc na siebie tone złota , pudrów, makijaz, żreć glony i pic wode alpejską ale to nic nie da." bzdury piszesz. Mozna wygladac lepiej lub gorzej po 30-stce to zelezy od konkretnego przypadku. spojrz np na anne muche jak wygl kiedys ,a jak teraz i dbanie o siebie potrafi zdzialac wlasnie wiecej niz myslisz

Gość ewfwefwefweffff
Ja mam teraz 24 lata . i jako nastolatka tez bylam ladna ,ale chyba nigdy nie mialam az takiego powodzenia jak mam teraz u facetow w dodatku przystojnych nie raz jak mialam 20-21 lat byl taki okres ze wygladalam duzo gorzej niz teraz patrzac na powodzenie ale to sztuka wygladac naprawde dobrze powyzej 40-stki 50-tki ,a takie kobiety sa

Gość vetvwer
i ja nie rozumiem o co chodzi z tym "to i tak wygrywa" ? W czym wygrywa i o co ? Jakieś wyścigi są ? To jeżeli ja mam 23 lata i zniszczone ciążą ciało to już przegrywam ? Z kim i w walce o co ?

Gość rozumiem, że
Przegrywasz w walce o samca i jego zainteresowanie :D Poglądy o starzejących się 23 czy 30 latkach i o życiu kobiety jako o walce i wygrywaniu ze starszymi od siebie kobietami, może prezentować tylko totalna pustota i osoba bez najmniejszej głębi umysłowej. Ot, wagina na dwóch łapach, znacząca tyle na ile wygląda jej dupa w mini albo opiętych spodniach. To dno, nie warto w ogóle sobie tym zajmować czasu - takimi idiotkami w sensie.

Gość ewfwefwefweffff
to zrozumiale ze cialo sie zniszczylo w ciazy ale mozesz probowac z tym walczyc kremami ,cwiczeniami nasza skora zachwouje sie jak kazda inna skora np skorzane buty pastujemy i dlatego dluzej sa jak nowe albo mieso chowamy do lodowki zeby sie nie zepsulo moze nie najlepsze przyklady ,ale tak wlasnie jest

Gość vetvwer
powiedz mi jak ćwiczeniami mogę zlikwidować stare rozstępy i nadmiar skóry na brzuchu ? Nie żartuj. Oczywiście, ze wcieram różne kremy, że jak mam czas to ćwiczę. Gówno to pomaga, a na zabiegi u kosmetyczki mnie nie stać. Nie mam tyle kasy i wolnego czasu co moja starsza, bezdzietna siostra :O

Gość ewfwefwefweffff
znam babke co ma 40 lat a wyglada naprawde super jak by miala 25, 30 lat ale ona wklada w to wiele wyrzeczen, uprawia sport, nie siedzi dlugo przed komputerem , odzywia sie zdrowo i td nic za darmo nie przychodzi nawet jak masz super geny . wtedy jest ci latwiej ,ale jak sie zaniedbasz to i tak sie szybko postarzejesz

Gość ewfwefwefweffff
to zbieraj kase na zabiegi chirurgiczne innego wyjscia nie widze jesli chcesz sie tego pozbyc

Gość vetvwer
ale nie pierdolcie, że każda 20tka ma lepsze ciało niż np. 30tka. Bo na moim przykładzie wiem (i nie tylko moim, bo mam sporo znajomych rówieśnic co już też są mamami), że sama metryka o niczym nie świadczy i że ciąża bardzo silnie się odbija na wyglądzie kobiety:O

Gość vetvwer
właśnie...aż się boje pomyśleć jak ja będę wyglądać za 10 lat, tym bardziej za 2 lata planuję następną ciążę. Boże :O

Gość ewfwefwefweffff
a co robilas z ciazy zeby Twoje cialo sie nie zniszczylo tak bardzo? stosowalas kremy na rozstepy np?

Gość ewfwefwefweffff
no pewnie bedzie jeszcze gorzej.. ale zachodzac w ciaze tez trzeba sie z tym liczyc. tez chce miec dziecko ,ale tak przed 30-stka i nie wiem sama jaka bede po ciazy choc bede o siebie dbac

Gość ewfwefwefweffff
a starzenie sie jest nieuchronne ;) te co teraz sa nastolatkami tez beda kiedys stare jesli dozyja. nikt nie jest wiecznie mlody i kazdemu czas tak samo uplywa mozemy tylko oszukiwac czas pracujac nad cialem

Gość vetvwer
na brzuchu mam po prostu masakryczne rozstępy...tak mi popękała skóra i się rozciągnęła, że teraz (kiedy znowu schudłam do wagi sprzed ciąży) wisi mi taki flak jeszcze w różowo-fioletowym kolorze :O Płakać mi sie chce jak na siebie patrze :( Tak samo mam pełno rozstępów na piersiach, już nie karmię i zrobiły się takie...smutne...obwisłe. Żałuję, że się tak szybko na dziecko zdecydowałam, nie zdążyłam się nacieszyc młodym, ładnym ciałem. Dziecko to duża radość ale kompleksy mam masakryczne. Na seksie z mężem sie to też odbija, niestety, bo nie chcę żeby on to wszystko widział. Dbałam o skórę w ciąży - robiłam masaże skóry (lekarz mi pokazał jak widział, ze mi już w 5 miesiący rozstępy wychodzą), wcierałam oliwkę i różne kremy. I tak dupa blada. Zresztą lekarz mi powiedział, że im młodsza i jędrnejsza skóra, tym większe szanse na rozstępy w ciąży i rozciągnięcie jej. Podobno starsze kobiety lepiej mają pod tym względem.

Gość ewfwefwefweffff
zreszta wy juz mialyscie swoj czas kiedy bylyscie nastolatkami. jak go wykorzystalyscie to od was po czesci zalezalo teraz macie czas 20- paro letnnie podobano najpiekniejszy i tak dalej zreszta nawet starosc moze byc piekna to zalezy od podejscia itd

Gość vetvwer
Jak to już miałam swój czas ? Ale ja się jeszcze w ogóle nie nażyłam. Mam chłopaka od 18 roku życia (teraz już męża od trzech lat). To mój czas był bardzo krótki :(