Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bym polecila

owulacja, a miesiączka. jak to jest?

Polecane posty

Gość ja bym polecila

witajcie, jeśli owulację miałam w 19dc to miesiączkę powinnam dostać 12-14 dni później czy może przyjść wcześniej albo się spóźnić? jak to jest?

Gość jeśli Twój cykl jest prawidłow
y, to @ powinna pojawić się 12-16 dni po owulacji, czyli tak jak piszesz;)

Gość ja bym polecila
jestem pewna co do dnia owulacji, a jeśli chodzi o cykl to odkąd odstawiłam tabletki raz miałam 29dniowy i teraz to dopiero drugi cykl, więc miesiączka nie musi przyjść w terminie?

tak jak pisałam, jeśli cykl jest prawidłowy, to druga faza cyklu zawsze trwa 12-16 dni więc @ przyjdzie po tym czasie

Gość ja bym polecila
dzięki, stąd to pytanie, bo po prostu czekam na miesiączkę, a raczej jej brak i nie wiem kiedy wykonać test, bo wychodzi na to, że skoro owulację miałam w 19dc to miesiączkę mogę mieć między 31, a 37dc prawda? dziś jestem w 28 i nie wiem ile jeszcze poczekać:/

jeśli masz nadmiar testów ciążowych (zwłaszcza tych bardziej czułych z allegro o czułości 10 mlU/ml), to możesz spróbować testować już 11 dni po owulacji mnie testy właśnie o tej czułości 2 razy pokazały ciążę właśnie 11 dni po owulacji;)

Gość ja bym polecila
niestety nie mam takich testów. mam tylko kilka owulacyjnych. robiłam test z apteki płytkowy, ale za wcześnie, bo 6dni po owulacji i wyszedł neg. Wszyscy mi mówią, żebym powtórzyła, ale nie wiem kiedy, żeby był wiarygodny. Na razie to 9dni po owulacji dopiero.

Gość ostatnio
test w terminie miesiączki, zagnieżdżanie trwa 6-14dni i po tym czasie wytwarzane jest hcg(średnio przyjmuje się 10dni), dlatego u niektórych kobiet wcześniej, u innych później test wyjdzie. 12-14 dni po owulacji możesz już zrobić

no to musisz poczekać najlepiej do ostatniego wyliczonego dnia cyklu zagnieżdżenie zarodka ma miejsce między 5 a 12 dniem po owulacji i dopiero po tym czasie 1 lub 2 dni później wytwarza się w organizmie gonadotropina kosmówkowa, czyli Bhcg zatem 14 dni po owulacji test powinien być już wiarygodny, ale pod warunkiem, że owulacja faktycznie była wtedy kiedy piszesz;)

Gość ja bym polecila
owulacja na bank była w 19dc, ból podbrzusza i prawego jajnika pokrywał się z testami owulacyjnymi:) więc w takim razie muszę czekać do 33dc, który będzie we wtorek, o ile nie zaskoczy mnie wcześniej miesiączka:) dzięki! eeeh nie mam cierpliwości za grosz:p

powodzenia w takim razie;)

Gość ja bym polecila
nie dziękuję:D i pozdrawiam!