Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonaiwkurzona

Czy pomożecie mi w sprawie zasiłku rodzinnego i wychowawczego?

Polecane posty

Gość zielonaiwkurzona

od 01.01.2011 do 31,10.2011 pobierałam zasiłek rodzinny na dwojke dzieci i 400zł za urlop wychowawczy dlatego że tak miałam umowe o prace, przedłużyli mi umowe i dzis byłam zanieśc,okazuje sie ze muszę znowu wszystko wypisywać,czyli urząd skarbowy i stos papierów, a myslałam ze wystarczy doniesc tą umowę o pracę :( okazuje mi sie teraz że umowę mam od 1.12.2011 i wydzwaniam do ksiegowego,mowi mi ze mialam umowe do konca listopada dlatego jest od 1 grudnia,ale wiec czemu mialam zasilek do pazdziernika,nie rozumiem tego-tak przeciez dostawalabym kase jeszcze do listopada.Jak z tego wyjsc? moze jest jakis jeden miesiac wyprzedzenia?zna sie ktos na tym i pomoze?

Gość MałgochaZła
bo okres zasiłkowy jest od 1.11 do 31.10 i każdy musi składać nowe podanie

Gość a ja.....
dokładnie, od listopada jest nowy okres zasiłkowy, dlatego musisz przynieść aktualne dokumenty z US za 2010, wcześniej obowiązywały za 2009

Gość zielonaiwkurzona
no ale jak to jest z ta umowa o prace,o to sie rozchodzi??? czy to wszyscy musza skaldac nowe wnioski?kesli wszyscy oznacza to ze umowa jest ok.

Gość zielonaiwkurzona
achaaa ja juz rozumiem, kurdeee jestem zielona w tych papierkach. czyi zgadza sie mam umowe do konca listopada a i tak to nic nie znaczy bo zbliza sie koniec roku i trzeba miec dochody za 2010 :) i dlatego tylu jest ludzi w kolejce :) czyli w nastepnym roku znowu trzeba bedzie skladac nowy wniosek tak?co roku tak sie odbywa? a powiedzcie mi jeszcze ile lat jest zasilek rodzinny a ile wychowawcze jesli ja jestem do 10.2013 na urlopie? dwa lata czy trzy?

Gość MałgochaZła
tak, co roku we wrześniu/październiku składasz nowy wniosek. Zasiłek wychowawczy tylko dwa lata.

Gość zielonaiwkurzona
dzieki :)