Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gnsueighea

Jest tu jakiś muzyk ???

Polecane posty

Gość gnsueighea

Otóż mam pytanie który instrument jest łatwiejszy do opanowania skrzypce czy fortepian ?

Gość forte pian
zdecydowanie

Gość forte pian
wiem bo gram na skrzypcach od 5 roku zycia a i tak nie jest to jeszcze jakas super gra, a na pianinie or roku i juz gram super

Gość lotto1212
fortepian zdecydowanie

Gość gnsueighea
Tak się właśnie spodziewałam ale dziękuję za odpowiedz :) Własnie oglądam konkurs Wieniawskiego i jestem zachwycona graniem choć z tego co słyszę w opiniach nie są zbyt dobrzy. Szkoda że nie jestem młodsza bo bardzo chciałabym zacząć grac na tym instrumencie.

Gość julietttacoll
Chopin pięknie grał na fortepianie i cały świat go wielbił więc pewnie fortepian !!

Gość ninanina...
fortepian, opanować grę na fortepianie można szybko ale nauczyc się na nim grać dobrze to lata lata pracy , skrzypce też są trudne ale nie aż tak

Gość zalezy do jakiego poziomu
chcesz dojsc. Proste utwory latwiej zagrac na fortepianie, szybciej jestg satysfakcja z nauki. Ale na poziomioe profesjonamnym to chyba nie ma co porownywac, technika jednego i drugie jestg trudna.

Gość czerwona poziomka ...........
SKRZYPCE !!! nie ma w ogole o czym mówić

Gość muzyczka;lalaa
chodzi o to, że żeby grać na skrzypcach, potrzebujesz mieć słuch muzyczny, musisz słyszeć, czy stawiasz palec czysto czy nie (nie ma progów jak na gitarze), a na pianinie uderzasz gootwy dźwięk, opanowujesz tylko technikę.

Gość oliwka śliwka 90
ale gra na fortepianie to opanowanie ruchów do perfekcji w szybkich partiach która jest piekielnie trudna. Niby gotowy dziwęk ale ile trzeba w to włożyć techiniki żeby brzmiał ggenialnie

Gość gnsueighea
muzyczka;lalaa, to prawda zgadzam się z Twoją wypowiedzią.

Gość muzyczka;lalaa
na skrzypcach również. musisz biegać palacmi po gryfie bardzo zwinni wiem dobrze o czym mówie, gram 22 lata na skrzypcach i 10 na fortepianie, skończyłąam Akademie Muzyczną

Gość lhlciua
a co się robi po szkole muzycznej bo poza pracą w orkiestrze to chyba nic :/

Gość muzyczka;lalaa
po szkole muzycznej prespektywy są raczej wąski, jakieś ognisko muzyczne wchodzi w gre. Musisz mieć mgr nauczyciela, wtedy mozesz uczyć w szkole. Idziesz zazwyczaj na studia muzyczne, na instrumentalistyke (gdy chcesz grac w orkiestrze lu solo), na wokalistyke (gdy chcesz spiewac w operze), na dyrygenture, edukacje muzyczną, historię muzyki. Jest wiele wydziałów.

Gość gnsueighea
a czy to prawda że jeśli ma się nawet minimalną wadę zgryzu to nie przyjmą cie gnanra na saksofonie ? ( nie wiem jak to nazwać bo chyba nie ma wydziału saksofonu :o)

Gość muzyczka;lalaa
nie słyszałam o tym. wiem tylko, że raczej nie ma szansy na grę z aparatem na zebach. To jest wydział instrumentalny, specjalność saksofon.

Gość gnsueighea
no tak specjalność saksofon ;)