Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2202

co mi jest???

Polecane posty

Gość koko2202

od 10 lat mialam regularny okres az do lutego tego roku... spoznial sie miesiac okazalo sie ze to zapalenie jajnika i pecherza.. zapalenie niby wyleczone.. ale od lutego nie wiem kiedy dostane okres... raz spoznia sie tydzien a raz miesiac... w tym cyklu spoznia juz 1,5 mies! ciazy nie ma. lekarz ( wizyta prywatna) " nie wiem co pani jest.." zapisal tabsy na wywolanie okresu, nie wzielam , okres przyszedl sam po kilku dniach, miala ktoras z was juz tak?????

Miałas robione USG? Masz jeszcze jakieś inne objawy? Problemy z cerą, wypadanie włosów, nadwaga, niedowaga, wzmożony apetyt, brak apetytu, trudności ze zrzuceniem dodatkowych kilogramów?

Gość koko2202
no od jakis 2 mies zauwazylam prolemy z cera... nigdy nie mialam w wieku dojzewania problemow a teraz wystepuja. mam 22 lata. usg nic nie wykazalo. cytologia 2 gr

To mogą być jakieś zaburzenia hormonalne, ale to trzeba by zrobić badania. A skoro lekarz nie wie co Ci jest to może trzeba go zmienić.

Gość koko2202
juz nie wiem do kogo mam sie zglosic. sytuacja trwa juz dobre 8 mies i lekarz nic nie proponuje a jak spytam o jakies badanie to ze platne. nie stac mnie, nie pracuje , zawsze tydz przed miesiaczka bolaly mnie piersi i brzuch... od kilku miesiacy nie mam takich objawow a zamiast tego jak dostane okres to bol taki ze wiosna zaslablam

Gość koko2202
poszlam kilka dni temu do rodzinnego lekarza ze chce zrobic badanie krwi, powiedzial ze gin musi dac mi skierowanie... mam isc znowu do niego? czy isc do innego lekarza ?

Gość koko2202
no z tym moze byc problem bo poszlam prywatnie dlatego ze juz do konca roku jest problem z zapisami.. ale na pewno zrobie badanie krwi, wkrecam juz sobie jakies nowotwory itp jak kiedys nieznosilam okresu tak teraz prawie ze modle sie o niego

To poszukaj w innej przychodni. Rejonizacja nie obowiązuje. U mnie w przychodzni przychodzę rano ok. 7-7.15, o 8.30 już jestem w domu z powrotem po wizycie.

Gość koko2202
bo to podejrzane ze zawsze okres ok prawie ze co do dnia a od lutego przychodzi jak chce... i z takimi przerwami zeprawie 2 mies nie ma... inne objawy nie wystepuja oprocz tej cery

Gość ere zaburzone hormolan
tez tak mam, i nic mi nie jest, troche z tarczycy hormony nie zgadzaja mi sie. Magnez bierz. Wszytskie hormony sa platne

Gość Perw na odchodne
"Wszytskie hormony sa platne' Nie na NFZ. 🖐️

po za tym mi tez dawali luteine i silniejsze srodki bolowe i powiedzieli ze taki moj urok a to ze nagle sie zmienilo i raz mam co 70 dni a co jakisd czas 2 razy w meisicu nikogo nie obchdozi

na NFZ właśnie, tylko TSH mozna ze skierowaniem a tak to po około 30 , sama sie leczylam , wiec wiem (eh... znawcy)

Gość Perw na odchodne
Nie wiem jak z pozostałymi hormonami tarczycy, bo ich akurat nie robiłam, ale robiłam kilka hormonów w kierunku wykrycia PCOS i wszystko było bezpłatnie. 🖐️

no to kompromisowo- częśc jest bezpłatnych a część płatnych- na pewno płatne są tarczycy oprócz tsh, estrogen, progesteron, prolaktyna, prolaktyna po meta