Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohmilosci

Brac czy nie?

Polecane posty

Gość ohmilosci

Poznalam faceta . 25 lat . problem w tym ze on jest wierzacy , a ja nie . napoczatku go to troche zszokowalo nie powiem ale potem powiedzial ze nie ma to znaczenia .Dla niego wiara jest wazna ale powiedzial ze jest cos we mnie fascynujacego i ze chce sie spotkac . Zaprosil mnie do kina i na kolacje . Isc?? Czy to moze sie udac ???

Gość ohmilosci
No on tez tak uwaza tylko ze ja mam troche inne poglady niz chrzescijanie , wiadomo ateista mysli po swojemu;p

Gość htrut686
Ja bym się w to nie pchała, fajnych facetów jest dużo, dlaczego chcesz być akurat z tym który ma totalnie inny światopogląd ? Potem bedzie namawiał na ślub kościelny i chrzczenie dzieci z gadką: w końcu nie wierzysz więc co Ci szkodzi. Zresztą on może nawet nie robić wielu problemów ale jaką masz gwarancje że jego rodzina też nie będzie robić problemów ?

Gość Michaoo
ludzie ona ma z nim do kina isc nie do luzka zenic sie i dzieci rodzic opanujcie sie

Gość ohmilosci
htrut686 wlasnie o to mi chodzi . on moze i nie ma z tym problemu . On jest bardzo praktykujacy , czyta czytania w kosciele sluzy itd , i jest taki spokojny czyli totalne przeciwienstwo mnie ;/

Gość htrut686
Skoro totalne przeciwieństwo, to po co chcesz umawiać się z nim na randkę ? Im więcej ludzie mają ze sobą wspólnego tym lepiej im się związki układają. Odpuść, tylko mu nadziei narobisz niepotrzebnie.

Gość Michaoo
jesli moge ci poradzic to idz z nim jesli stwierdzisz ze to nie jest wielka milosc to daj sobie spokuj a warto czasem zrobic cos innego

Gość htrut686
Zauroczyć się w kimś jest prosto, tylko potem wyplątać się z niepasującego związku trudniej....

Z tymi dziećmi to rzeczywiście przesada. Nawet ze sobą nie są, a ta już o ślubie i dzieciach (współczuje twojemu facetowi) :o

Gość ohmilosci
Michaoo po niekad prawda . wsumie randka to nie slub odrazu . Tylko czy to sie moze udac skoro nie widze u nas zadnych wspolnych nawet zainteresowan ? Jedyne to to ze chce powaznego zwiazku

Można mieć różne zainteresowania, byleby się dogadywać, to nie jest problem, wręcz przeciwnie, byleby nie próbować na siłę przekonywać do własnych zainteresowań.

Gość htrut686
Jasne że randka to jeszcze nie ślub ani dzieci ale większość z was chyba tego właśnie chce i myśli o tym w dłuższej perspektywie, więc po co w ogóle zaczynać znajomość z kimś tak różnym od siebie ? Dla seksu i zabawy ? Ok. jeśli ktoś lubi niezobowiązująco się bawić, ale autorka do tych osób nie należy.

Gość Michaoo
powiem ci tak poznalem kiedys dziewczyne której nie umiałem zrozumiec była kims całkiem innym niz ja na początku nie wiedziałem co wg o niej myslec tak jak ty i teraz to moja narzeczona

Gość ohmilosci
htrut686 dzieki ze to zauwazyles/aś . nie naleze do takich osob . w dodatku nie czuje sie przy nim jako kobieta , rozmoiwa jest dretwa musze sama cos wymyslac bo on np ja : i co mi wiecej powiesz? on: wszystko to co chcesz wiedziec nie ma nic ciekawego do powiedzenia . A ja taka rozmowa sie mecze . tez lubie czasem posluchac a nie ciagle gadac Ja

Gość htrut686
To że jest Twoją narzeczoną to jeszcze nie znaczy że do siebie pasujecie, to się okaże jeśli wytrwacie ze sobą w szczęściu przynajmniej kilkanaście lat. Jak się jest zakochanym to nic nie ma znaczenia i nic nie przeszkadza, potem dopiero przychodzi otrzeźwienie. Dużo ludzi też jest z tym a nie innym partnerem z braku okazji czy zainteresowania ze strony innych osób.

htrut686- wg. mnie dramatyzujesz, przecież nie znajdziesz osoby idealnej, i tylko z taką się nie będziesz umawiać, najpierw trzeba przetestować, a jak się okaże, że to trafny wybór to aspekt religijny nie będzie ich wiele obchodził :)

Gość Michaoo
hurt tu nikt nie mowi o pasowaniu do siebie tylko o tym ze czasem warto

Gość htrut686
Dla każdego co innego jest ważne w związku, ja bym nigdy nie zwróciła uwagi na faceta który ma całkowicie odmienny ode mnie światopogląd czy zainteresowania - to dla mnie podstawy wyboru partnera. Dla kogoś innego te podstawy mogą być inne, skoro autorka pyta o religie to znaczy że to jest akurat dla niej ważne.

Gość ohmilosci
Tylko moim zdaniem warto wtedy kiedy jest jakas chemia , szczegolne zainteresowanie osoba a wydaje mi sie ze jest mi on neutralny bo obojetny napewno nie

Gość jak nie ma o czym gadac to
raczej strata cZasu...

Gość ohmilosci
htrut686 szanuje innych wiare ale tez swoje uczucia ktore z czasem moga nadejsc z biegiem czasu i jesli zacznie mu cos przeszkadzac to odejdzie a ja bede cierpiec tego sie obawiam;/

Gość Michaoo
jesli jak pisałas wczesniej nie umiesz z nim rozmawiac to moze i sobie odpuść bo może stac sie to meczarnią

Gość ohmilosci
slucha tylko mnie o sobie naprawde nie wiele mowi a ja potrzebuje 100% faceta . fakt moze i jest romantyczny no bo kino , kolacja itd ale nie wiem czy to wystarczy

Gość Michaoo
jesli wg sie zastanawiasz to nie idz musisz byc w 100% pewna bo inaczej z nim nie bd sobą a jak nie bedziesz sobą to po co wg sie z nim widziec.

Gość ohmilosci
moze jednak poczekac na lepsza partiee wkoncu jeszcze czasu mi zostalo do slubu;d

Gość Michaoo
po tym jak piszesz mysle ze jest w tobie cos wyjątkowego wiec oczekuj kogos takiego samego :)

Gość ohmilosci
Michaoo poprostu normalna kobitka ;p a faceta jak nie bylo tak nie ma :( ale to kwestia czasu . mam nadzieje