Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja czekająca na nadziejk

szukam pomocy u doswiadczonych Pan.

Polecane posty

Gość Nadzieja czekająca na nadziejk

Witam Zwracam sie z ogromna prosba, jestem młoda, z mezem staramy sie o dziecko.Ostatnio bylismy na badaniach u ginekologa i zlecil mi badania nastepujace : tsh tf4 anty tpo anty tg toxo iig igm rubella igg cmv igg igm. Nie wiem jak mam sie zabrac do tych badan, na czym one polegaja, czy trzeba byc przed okresem, .Czytalam troche w internecie ale niestety nie znalazlam .Czy ktos moglby mnie pokierowac i powiedziec gdzie mam isc?Dodam, ze jestem z Krakowa.Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.I prosze o powazne potraktowanie mojego tematu.

Gość grażynkaaaa
tsh i ft4 to na tarczyce... ale dziwne, że nie ma ft3 skoro lekarz nie zna wyniku tsh? reszta to nie wiem...

Gość madeinpolandd
trochę zabulisz za te badaniam, przygotuj się na kilka stówek

Gość madeinpolandd
idź do laboratorium, bo takie badania nie są refundowane są to badania krwi, pokaż pani a ona ci powie co i jak prawdopodobnie będziesz musiała być na czczo

Gość madeinpolandd
toxo- toksoplazmoza, cmv- cytomegalia a te igg i igm polegają na tym ,że jedną chorobę bada się pod kątem czy aktualnie jesteś chora oraz czy chorowalas w przeszłości czyli np toxo igg, toxo igm. Oczywiście za igm i igg płaci się osobo. Wiem, bo przerabiałam to z mężem. Kupę kasy wydaliśmy na te badania. Na dodatek okazało się , że niepotrzebnie, bo przyczyna tkwi gdzie indziej :O

Gość hmmmmmmmmm....
wszystkie badania robisz z krwi, dzień cyklu nie ma znaczenia. Pierwsze są pod kątem tarczycy, rubella to różyczka. O toksoplazmozie i cytomegalii ktoś juz pisał. Rzeczywiście musisz się przygotować na spore koszty. Może ktoś z Krakowa doradzi ci, gdzie są jakieś rabaty, zniżki czy pakiety. Życzę powodzenia :)