Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilok81

ciaza(pozamaciczna), cysta czyli torbiel-????

Polecane posty

Gość Kamilok81

powiiedzcie mi cos na ten temat.... czy ktoras z was tez tak miala??? ostatni okres mialam 12.09-18.09 no i (specjalnie tak) 25 wspolzylismy z mezem, wiec wychodzi ze gdzies kolo 5tyg jestem w ciazy... czy juz mozna zobaczyc na usg?? bo ja bylam u lekarza no i on sie jakos tak dziwnie zachowywal ..???? ale powiedzial ze nic nie widzi i tzeba wykluczyc ciaze pozamacicz. ... boli mnie po lewej , tak kluje i takie dziwne uczucie ze zachwile dostane okres ... a na dodatek na prawym mam cysteok 3cm.. nic nie zrobil zadnych badan tylko kazal czekac jeszcze 5dni... czy ktoras tez tak miala i co dalej ja niewiem co mam go pytac co robic?????

Gość niebieskooka000000
PISZESZ O CZYMS O CZYM NIE MASZ POJECIA NIE ZYCZE NIKOMU CIAZY POZAMACICZNEJ GDYBYS JA MIALA LEKARZ ODRAZU SKIEROWAL BY CIE DO SZPITALA A TAM ODRAZU KLADA CIE NA STOL OPERACYJNY OCZYWISCIE PO BADANIACH NIEMA TAKIEGO CZEGOS JAK CZEKANIE NASTEPNYCH 5 DNI BOL JEST TAKI ZE NIEMOZNA WYTRZYMAC TRZEBA ODRAZU OPEROWAC PONIEWAZ MOZE DOJSC DO ZATRUCIA ORGANIZMU A NAWET SMIERCI BYLAM W PODOBNEJ SYTUACJI TO TEZ BYL 5 TYDZIEN TERAZ ZOSTALA MI JEDYNIE BLIZNA NA PODBRZUSZU ZMIEN LEKARZA LEPIEJ BO TO NIE ZARTY

Gość Kamilok81
testu krwi nie robilam...a co ona wykaze????? . a dlatego was pytam bo duzo tu na ten temat pisza a mi chodzi o to czy to co ja odczuwam moze kwalifikowac sie na c.p...... mnie kluje jak zakaszle i takie dziwne uczucie, czasem bol .... sama sie dziwie temu lekarzowi ze tak postapil nic nie zapisal tylko kazal czekac do poniedzialku... wiec czekam ale te wszystkie mysli w glowie.... i dziwne ze w 5tyg. nie widzial ciazy.... zreszta i tak musze poczekac do pon....

Ile masz lat? 15? Jak to co wykaże test? CIĄŻĘ! Badanie z krwi jest bardziej wiarygodne i dokładne. Jeśli testy nie wykażą ciąży, będziesz mogła szukac innej przyczyny bólu.

Gość Kamilok81
15 nie..... to akurat ze jestem jest na 100% 3 testy pokazaly dzien po dniu robione...

Robisz betę jednego dnia, drugą następnego i widac po wynikach (po wzroście bety) czy to normalna ciąża czy nie. Ja jak miałam ciąże pozam, krwawiłam, ciągnął mnie brzuch, na koniec sama z łóka wstac nie mogłam.

Gość Kamilok81
tylko dziwi mnie to ze on jej nie widzial.... i odrazu ze trzeba wykluczyc ciaze p. ale nic nie zrobil tylko stwierdzil ze najlepiej jeszcze poczekamy do pon. to bedzie lepiej widzial ... szlak mnie trafia jak mam isc do takiego lekarza ale mowia ze jest dobry i ze wie co robi mnie jakos to nie pocieszylo wiec was pytam...

Jak ja byłam potem w ciąży to 6 tygodni to było widac bijące serce na usg. Także wydaje mi się że coś już powinno byc widac, zrób betę.

Gość Kamilok81
ja wiem ze o glupio teraz wyglada ale nie chce mi sie jakos wierzyc ze kazda z was odrazu wiedziala co robic i jak... mowisz test beta.. to robi lekarz czy moge sobie kupic taki test w aptece??

Posłuchaj, jeśli testy wykazały ciążę, a lekarz każe czekac kilka dni to oznacza, że nic złego się nie dzieje. Czasami lekarze mają stare aparaty USG i widzą ciążę później niż inni. niektórzy czekają aż w pęcherzyku ciążowym zobaczą serduszko. Zapewniam Ciebie, że gdyby ciąża była pozamaciczna, to lekarz natychmiast skierował by Ciebie do szpitala. Spokojnie. nic złego się nie dzieje, wyluzuj bo szkodzisz dziecku tymi nerwami :-)

Ja jak trafiłam do szpitala, zrobili test i wyszedł pozytywny, potem usg na którym nic nie było widac, od razu zrobili betę, na drugi dzień drugą, na trzeci operacja...Dlatego dziwię się że lekarz czeka, zamiast kazac zrobic betę.

Gość Kamilok81
dokladnie tak jak piszesz ja sama na usg nic nie widzialam, a na 5tydz to juz nawet pecherz owinien widziec tak mi sie wydaje a pozniej tylko potem mi pokazal ze na prawym mam duza cyste i to juz nie komentowal... dziwnie sie zachowyw nic niepowiedzial tylko tyle ze w poniedzialek wszystko zobaczymy jeszcze raz...

beta jest z krwi, robisz np prywatnie, najszybciej, wynik tego samego dnia, nie musisz byc nadczo ani rano

Gość Kamilok81
tez mnie to dziwi... dziekuje jednak za wsparcie..... tego czlowiek tez potrzebuje, z mezem nie mam co gadac bo jak to uslyszal to tez go zatkalo i teraz nie gadamy na ten temat tylko czekamy do pon. :)

hmm w ciązy miałabyś rozpulchnioną macicę, nawet gdyby nie było widać zarodka, to by widział inne oznaki dziwne, że lekarz nie kazał zrobić bety hcg torbiel na jajniku by zobaczył na usg napewno nie wiem.. może miałaś tak naprawdę ciut później owulkę i dlatego jeszcze nie widac.. bądź dobrej mysli i nie stresuj się :) idź w poniedziałek do przychodni, zrób beta hcg a jeśli bardzo boli.. idź na ostry dyżur do szpitala gdzie mają oddział ginekologiczny, przyjmie cię lekarz, zrobi usg, ewentualnie badanie krwi, ponarzekaj, że BARDZO boli, to cię nie odprawią

Gość Kamilok81
a co do testu to moze kaze czekac bo tu i tak wszystko dziala tak ze w piatek juz nie robia badan krwi chyba ze p.krytyczny i w szpitalu a tak to musisz czekac do pon. wariaty i nic innego :)

Gość marsz raz dwa do szpitala
mialam ogromne bole brzucha, mdlalam. to byly poczatki ciazy. testy, wizyta i inekologa,niby wszystko ok, zobaczymy co dalej, bo ciaza jest za mala jak na 7 tygodni. trzeba czekac. nic tylko czekac, potem okazalo sie ze ciaza obumarla... moze trzeba bylo dzialac, a nie czekac.

Gość Kamilok81
jestscie kochane :D dziekuje za rady i wsparcie.... az tak bardzo to nie boli tylko takie dziwne .... napewno wam napisze co mi powiedzial chyba ze nie wytrzymam psychicznie i jutro pojde do szpitala ....