Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam straszny dylemat

diagnoza u 2 latki - grzybica uogolniona - głowie sie skad -

Polecane posty

witam , pół roku temu u cory pojawiły sie na stopkach paluszkach malutkie pecherzyki - diagnoza alergia azs , objawy pogorszyły sie schodziła skórka pekały palce stopy , leczylismy cały czas byłam juz chyba wszedzie ostatnio polecono mi lekarza z Krakowa - specjalista pediatra - stwierdził ze zapaskudzono nam dziecko i teraz ma grzybice uogolniona - jestem zdruzgotana skad wogóle moja mała mogła dostac grzybice stóp ze teraz zaatakowała cały organizm nie byłam nigdy na basenie dbam o dziecko , czy ktoras z mam tu piszacych miała taki problem podniescie mnie chociaz na duchu bo mam straszne wyrzuty sumienia ze moze cos przeoczyłam dziekuje bardzo

Gość mohitooo___
moze brala kiedys antybiotyk bez osłony probiotycznej? albo sterydy?

owszem miała antybiotyk ale zawsze z osłona sterydy nie

Gość mohitooo___
no to moze mimo probiotyku nie udalo sie ustrzec grzybicy czasami podaje sie przy antybiotyku ketokonazol,zeby zapobiec powiklaniom grzybiczym wlasnie a co macie zapisane?

Gość mohitooo___
a robilas badania jakiego typu grzyb ja zaatakował? z jakiej grupy?

Gość kkgkdjfk
W rodzinie męża jest dziewczynka, u której zdjagnozowano taką grzybice. Dojście do tego lekarzom zajeło kilka lat ( mała ma teraz 9 lat), nawet kilka razy była w szpitalu. Teraz dostaje leki, ma zakaz jedzenia słodyczy i zdrowieje. Nabrała apetytu, ma więcej energii i nie wygląda jak kościotrup. Nie wiadomo skąd jej się to wzieło.

doustnie robiony proszek - ketokonazol cal.gluconini , m. f pulvis, dtd 40 dwa razy dziennie przez 20 dni , i masc pevisone - trudno ja kupic i taka robiona na pekniecia

Gość mohitooo___
musisz ograniczyc totalnie cukier i produkty glutenowe

nie robiłam zadnych badan bo cały czas na poczatku choroby nam mowiono ze to alergia i azs

Gość mohitooo___
soki,ktore maja odczyn zasadowy-warzywne,kiszonki, duzo gotowanych warzyw-podstawa diety,mieso z niewielkich ilosciach

Gość dokłądnie grzybica to
nie tylko od antybiotyków ale i od diety się to bierze!

lekarz mowił ze uda nam sie wyleczyc dziecko ale moze to potrwac do pol roku - czasem az mi sie chce plakac co nie tak zrobiłam

a mała uwielbia mieso , z warzywami gorzej nie chce jesc to co jej dawac

dziekuje za wpisy

Gość mohitooo___
zamien mieso tam gdzie sie da- rob np kotleciki z soczewicy, fasoli,ziemiaczkow, rob leczo, spagettiz odrobina mieska a duzo warzyw do srodka....duzo zup podawaj,dzialaja rozgrzewajaco i mozesz duzo warzyw przemycic, do tego duzo przypraw-czaber, odrobina chilli do dan dodawaj sporo czosnku zamiast miesa moga byc tez ryby zadne jogurty owocowe, dawaj naturalne najlepiej z probiotykiem-duzo polskich mleczarni takie produkuje kefiry tez sa ok

Gość nie miej wyrzutów
moja córka mimo probiotyku dostała pleśniawkę w buzi ( to też grzyb) i na wargach sromowych też miała grzybka . wyleczyliśmy raz dwa, ale ty po prostu się nie martw, uszy do góry, to jest wyleczalne. poczytaj po necie czego grzybica nie lubi i to dawaj dziecku. Z tego co ja wiem to trzeba dawać probiotyki, i w miarę jak dasz radę dziecko skusić to kiszonki( kiszona kapusta, ogórki i sok z kiszonej kapusty) cebula, czosnek, żurawina, jogurty kefiry naturalne. ogranicz cukier, słodycze, słodkie mleko, białą mąkę. Możesz dawać razowe pieczywo najlepiej na zakwasie . zamiast glutenowych przekąsek lepsze będą wafle ryżowe, chrupki kukurydziane.