Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwierzaki z farmy

jak przyrządzić kozinę

Polecane posty

Gość zwierzaki z farmy

Dostanę parę kilo mięsa koziego, co z nim zrobić, jak przyrządzić? Nigdy wcześniej nie jadłam koziny ani jej nie przyrzadzałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Forum - strona główna.
Na koźlinie jest bardzo mało mięsa, więc nie możesz jej zapiekać na "chrupko". Ja posypałam pieprzem, solą i użyłam do tego ziół. Mięso postało przez w noc w lodówce, a następnie upiekłam w brytwance. Pod koniec pieczenia odkryłam ją i ok 5 jeszcze podpiekałam. Poledwiczkę najzwyczajniej przygotowałam w solance-tak jak do wędzenia- i wysuszyłam. Było to przepyszne mięso na kanapki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwierzaki z farmy
Dzięki za rady. Baraniny ani jagnięciny też nie porzyrządzałam, więc żadnego w tym doświadczenia. No właśnie, jak to jest z tym zapachem, może trzeba mięso najpierw zamrozić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda kozina nie ma
absolutnie specyficznego zapachu.Robilam nie jeden raz,jednak najlepiej jest zamarynowac ja na noc,jest smaczniejsza.Nie trawie baraniny,bardzo sie balam tej kozy i tego okropnego zapachu,okazalo sie zpelnie niepotrzebnie.Jest swietna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ta ruda
marynowac mialo byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×