Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deser

roznica miedzy rozmiarami

Polecane posty

mam pytanie do mam niemowlakow ilu miesieczna jest roznica miedzy rozmiarem 68 a 74 bo moj szkrab jak do tej pory szybko wyrastal z ubranek,teraz ma 68 od miesiaca i zastanawiam sie jakie kupowac rzeczy na zime ?bo slyszalam ze dzieci do rozmiaru 68 to szybko nadrabiaja a potem to juz wolniej dziekuje za odpowiedzi

u nas było tak: jak się urodził nie wchodził w 56, od razu w 62 około miesiąca 68 około 3mies. 74 około 5mies. 80 około 8mies. 86 teraz ma 10 i już większość 86 odkładam Ma wzrost 1,5 rocznego dziecka i jakoś nie chce przystopować :(

Gość mamama26
ojej - mój po ur wchodził w romiar 46 (a miał 55 cm) - teraz ma rok - wchodzi w 80 - mam też pare ubranek 74 i pare 86

Gość smerfetkaaaaaaa
mój w 74 zaczął chodzić w wieku 6 msc a teraz dopiero wskoczył w 80 w wieku 9msc wysoki może nie jest ale dosyć sporawy bo 11kg

Gość ja się zastanawiam jak oni
mierzą te dzieci w szpitalach, bo mój synek urodził się rzekomo mając 55 cm, a wszystkie ubranka na 56 wisiały na nim przez dobry miesiąc, a czytam, że synek Mni85 większy tylko o centymetr od mojego nie mieścił się w ubranka 56 pamiętam doskonale i widać to na zdjęciach, że mój syn miał strasznie chudy brzuch (nawet na ostatnim usg na 4 dni przed porodem brzuszek był oszacowany na 37 tc, a syn urodził się dokładnie w terminie w 40tc) i chudziutkie nóżki, a jednak jego waga urodzeniowa była książkowa 3450g

no to jakie ubranka mam kupowac?bo to jednak spora roznica miedzy 68 a 74

Gość mamaKacpraMałego
zdecydowanie 74 cm, zima jest jednak długa i założę się że pod koniec już ci będzie potrzebne parę sztuk 80 cm.

Gość fffffffffffffff fff
to chyba tez triche zalezy czy chlopiec czy dziewczynka. moja cora do rozmiaru 68 szybko rosla, a ten nosila naprawde dlugo. teraz rosnie powolutku. Ma 13 mies i ozmiar ok 80- czasem tez 74 lub 86. Biorac pod uwage ze maluch nie chodzi i nie bedzie mu nic przeszkadzac, to mozesz zaryzykowac kupno czegosc wiekszego :)