Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kris6

Jaki kupić bojler - ogrzewacz wody

Polecane posty

Gość Kris6

Witam zwracam się do Was z prośbą o pomoc. W naszym 10-letnim bojlerze zrobiła się dziurka no i cieknie. Tymczasowo zakleiłem żywicą epoksydową. Poszukujemy bojlera 100 - 120 l. elektrycznego i nie wiem jaki kupić. Widziałem na allegro bojler 100 litrowy z Ardo - bardzo tani bo za niecałe 400 zł. Zaciekawił mnie bojler z firmy Ariston model Velis. Nie wiem czy lepiej zainwstować więcej kasy i kupić ten z Aristona czy też nie ma to różnicy i szkoda wydawać tyle pieniędzy. A może Wy z doświadczenia możecie mi jakiś bojler polecic. Bardzo proszę o pomoc. Z Góry Dziękuję

Gość pasarzer na gapę
W bojlerze chodzi o jakość anody bo jak jest kiepska to ci będzie rdzewiał... anodę trzeba wymieniać co 1.5 roku poza tym. Aristony mają dobrą opinię a 100-120L to w sam raz na 2 osoby. Ale jest też jakaś dobra polska firma z tego co czytałem

Gość Kris6
A jak się ta polska firma nazywa ?? W Arsitonie przeawia do mnie to , że ma on 2 komory i podobno jest to bardzo energooszczędne, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Chyba jest to nowość i boje się że może to być jakiś niewypał.

Gość gość
Na http://www.przeplywowe.pl/ jest wiele różnych modeli i kilka firm. Możesz porównać ceny, parametry i bez wątpienia poprosić o poradę. Pracownicy tego sklepu znają się na rzeczy.

Gość Annastaza
Kupowałam razem z mężem na przepływowe bojler i muszę przyznać, że mają duży wybór, ze spokojem można wybrać coś co będzie się sprawdzało w domu albo na działce.

Gość gość
400 zł za bojler o pojemności 100-120 litrów oznacza słabą jakość. Zwróć uwagę na ocieplenie (aby woda nie traciła zbyt szybko temperatury) oraz pokrycie zbiornika (emalia zwykła/tytanowa/inna). Bojler za 400 zł ma zwykła emalie, która nie wystarczy na 10 lat. Najzwyczajniej zbiornik skoroduje i zacznie przeciekać. Ariston ma dobre bojlery z serii PRO ECO lub SHAPE ECO. Za 650 zł jest bojler z dobrym ociepleniem i gwarancją 7 lat na zbiornik. Zobacz sama: http://sklep-podgrzewacze.pl/ariston-pro-eco-100-v-elektryczny-podgrzewacz-wody-3200395.html