Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reachel

Diane-35 antykoncepcja

Polecane posty

Gość Reachel

Witam;) Od wczoraj zaczelam uzywac hormonu-antykoncepcji Diane35 czy ktoras z was moze uzywala tych samych hormonow i moze mi powiedziec jak sie czula po pierwszych tabletkach, jakie objawy sa w pozadku a ktore zas swiadcza o tym ze lek nie odpowiada nam?Ja osobiscie czuje ze mam bardziej obfita miesiaczke niz zawsze i przez to czuje sie oslabiona.Czytalam w ulotce ze Diane35 powoduje ze miesiaczki staja sie krotsze,mniej obfite i bole sa łagodniejsze.Moze mam tak dlatego ze to dopiero piewsza tabletka, pierwszy cykl..hmm co sadzicie?poza tym nie czuje zadnych innych niepokojacych mnie obajw

Gość erabeska
diane 35 to nie są tabletki antykoncepcyjne owszem maja takie działanie ale przepisuje się je w zupełnie innym celu kto ci je przepisał?:

Gość erabeska
jedyna ich zaletą jest cena ponieważ sa lekiem refundowanym ale nie są odpowiednie dla zdrowych osób tyle teraz środków anty nowej generacji a Ty wybrałaś coś takiego? nie rozumiem

Gość Reachel
wiem ze nie sa to tabletki antykoncepcyjne tylko maja takie dzialanie, dostalam je od ginekologa aby zminimalizowac hormon meski, niepokoi mnie tylko dzisiejsza obfitosc miesiaczki

Gość erabeska
no to ja Ci powiem brałam je 5 lat z przerwami jak trafiłam do specjalistów ginekologów- endokrynologów to się za głowe łapali niestety dzisiaj lekarze dalej przepisują ten lek bez wykonania szczegółowej diagdnostyki -opierając się wyłącznie na podwyższonym poziomie testosteronu czy niedoborem progesteronu po pierwsze wybierz się do dobrego endokrynologa niech znajdą przyczynę podwyższonego testosteronu , bo diane nie leczy przyczyny zaburzen a jedynie skutki