Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

surii99

DIETA DUKANA

Polecane posty

Gość taka mała firkaaa
Ja stosowałam. Generalnie mimo iż dieta skutkuje jeśli chodzi o utratę kg to nie polecam Ci jej. Sama byłam wielką zwolenniczką tej diety i śmiałam się ze wszystkich, którzy tłumaczyli, że nie jest zdrowa. Teraz, po wielu miesiącach cierpię z powodu swojej głupoty. Przez dietę zepsuły mi się zęby i mam wrzód na żołądku. Radzę Ci iść do dietetyka i wybrać zdrową dietę.

Gość dokłądnie znajomy stosował
schudł szybko i duzo, ale też postarzał się o 10 lat co najmniej - jest 10 lat starszy mojego męża, a często jest teraz brany za jego OJCA, kiedyś ludzie myśleli ze są braćmi....

To mnie teraz zaskoczyłas. Czytałam tyle opini i kazdy sobie bardzo chwalił. W sumie po przeczytaniu zasad tej diety to uwazam ze nie jest jakos specjalnie rygorystyczna. Moze w twoim przypadku to przypadek tych dolegliwosci , niekoniecznie zwiazanych z ta dieta. Byc moze sie myle.

Gość dokłądnie znajomy stosował
w tej diecie nie jesz w ogóle błonnika - to zapycha jelita strasznie- rozwala układ trawienny, do tego takie ilości białka jakie tam się ja obciążają nerki - ta dieta nie jest zdrowa, ja to widzę po znajomym - z reszta nie tylko moja opinia, że fatalnie wygląda, mimo że jest szczupły!

Mi się po Dukanie popsuła cera i włosy leciały garściami, z sitka prysznicowego wyciągałam ich pełno.To i tak nie jest duża cena za moją głupotę, biorąc pod uwagę to jak bardzo bardzo niezdrowa jest ta dieta. Polecam chociażby dietę dr Pape, nierygorystyczna i można dojść do celu bez kompromisów.

Gość taka mała firkaaa
Leczę się i wiem, że dolegliwości są spowodowane dietą. Pierwsze o co zapytał dentysta jak zobaczył moje zęby to dieta dukana. A dodam, że przed dietą miałam bardzo mocne i zdrowe zęby, po diecie zaczęły po prostu pękać jak plastik. Dieta mnie jest rygorystyczna?! Dziewczyno, przecież główna zasada tej diety to odwrócenie do góry nogami harmonii jedzenia i przyjmowania białka w dużych ilościach. Ja akurat nie miałam problemów z nerkami albo może poczytaj sobie jak wpływa na nerki białko w dużych ilościach. Albo jak na układ trawienny wpływa brak tłuszczu. Mówiąc brzydko, jedna kupa na kilka dni to sukces dla osoby stosującej tę dietę.

Błonnik jest dostarczany w formiE otrebów z ktorych mozna robic chleb , koktajl proteinowy i wiele innych rzeczy.

Gość taka mała firkaaa
Chciałabym jeszcze dodać, że nie stosowałam długo tej diety, bo też nigdy nie byłam otyła. Chciałam zrzucic ok. 7 kg i tyle mi się udało, działa szybko ale czy warto? Nie powiedziałabym. Nie chodzi o to by schudnąć za wszelką cenę a potem miec mnóstwo kłopotów ze zdrowiem. Co do włosów i paznokci to też bardzo ucierpiały na tej diecie.

Ale to i tak za mało, po za tym wypróżnianie ułatwia nie tylko błonnik, ale też tłuszcz.

Gość taka mała firkaaa
surii99, nie musisz mi naprawdę tłumaczyć na czym polega ta dieta bo wiem. I też wydawała mi się cudownym strzałem w dziesiątkę, dopóki organizm się nie zbuntował. Nie przekonasz mnie nigdy, że ta dieta jest zdrowa. Poczytaj może sobie trochę artykułów na jej temat albo w ogóle cokolwiek na temat żywienia i dlaczego tłuszcz i węglowodany też są potrzebne.

Nigdy nie bylam zwolennikiem takich diet. Tez chcialam schudnac max 7 kg wiec myslalam ze na krotka mete nie bedzie taka zła. Tym bardziej że są ludzie ktorzy ją stosują nawet 2 lata i wiecej i sobie bardzo chwalą, ale po tym co piszesz stracilam ochote na stosowanie jej...

Gość taka mała firkaaa
Poza tym- jest mnóstwo kontrowersji na temat Dukana, dietetycy uważają ją za szkodliwą. Chyba musi być jakiś powód takiej nagonki, nikt sobie tego nie wymyślił. Uważam, że dieta ma kilka fajnych założeń, jak np. "smażenie" bez tłuszczu, ale ma też mnóstwo destrukcyjnych zasad. Sam pomysł jedzenia jajek w dużej ilości...

Gość taka mała firkaaa
surii99, jeśli masz do zrzucenia tylko parę kilo to naprawdę nie baw się w taką dietę bo nie warto. Jestem w stanie zrozumieć, że za dukana zabiera się zdesperowany człowiek, który jest chorobliwie otyły, ale jeśli masz kilka kilo do zrzucenia to ja Ci radzę kilka prostych zasad- zrezygnować z pieczywa, smażonych, tłustych potraw, oczywiście słodyczy, pić dużo wody, jeść dużo warzyw i ćwiczyć.

Zaczełam suzkac innej diety :D skutecznie mnie odwiodlas od pomyslu na dukana. Czytam wlasnie o skutecznosci diety dr Pape , moze z nią tez mialas do czynienia???

Gość A JA POPIERAM!!!
A ja POLECAM!!! Przed rozpoczeciem diety zrobilam sobie szczegolowe badania (lacznie z ginekologiem i okulisat!!!) i........... ZESZCZUPLALAM 20 kg!!! TRZYMAM!!!! Robilam badania ponownie i po i........... NIGDY WCZESNIEJ NIE MIALAM TAK DOBRYCH WYNIKOW!!!

Niby proste są zasady o ktorych piszeszi doskonale je znam :) ale czy odzywiam sie zdrowiej i troche cwicze, czy tego nie robie to waga jest ciagle podobna . Jakbym miala jakas bariere nie do przeskocznia.

Gość taka mała firkaaa
Niestety nie miałam do czynienia z żadną inną autorską dietą poza Dukanem, ale cieszę się, że szukasz czegoś innego. Powiem Ci, że parę lat temu schudłam kilka kilo właśnie dzięki stosowaniu sie do prostych zasad, które wymieniłam plus jeżdżenie codziennie na rowerku stacjonarnym. Póki co jestem na przymusowej diecie przez wrzód, ale chętnie poczytam o Pape :)

Gość taka mała firkaaa
Poczytałam trochę na temat diety Pape i muszę przyznać, że wydaje się niezła i z pewnością zdrowsza od Dukana. Idealna dla osób, które nie potrzebują chudnąć bardzo szybko i nie mają do zrzucenia wielu kg

Ja na Pape jestem do dziś, przeszłam na nią, gdy skończyłam nieszczęsnego Dukana. Schudłam 4 kg. Nie stosuję jej aż tak rygorystycznie teraz, bo chcę tylko utrzymać stałą wagę i udaje mi się to. 48 kg od dwóch lat.

Ja na Pape jestem do dziś, przeszłam na nią, gdy skończyłam nieszczęsnego Dukana. Schudłam 4 kg. Nie stosuję jej aż tak rygorystycznie teraz, bo chcę tylko utrzymać stałą wagę i udaje mi się to. 48 kg od dwóch lat.

No już pisałam ;). Włosy miałam w opłakanym stanie i pelno pryszczy. Zaparcia, jak już tu ktoś wspominał ,non stop plus zapach acetonu z ust, mimo że myłam zęby kilka razy dziennie. Kolezanka z pracy, która dietowała ze mną też miała problem z włosami, na szczęście nic poważniejszego sie nie stało.

Faktycznie , sorki .. nie dojrzalam ze to Ty :) no coz... to sprobuje tej dr pape , zobaczymy czy da jakies efekty.

Gość taka mała firkaaa
Jedyne co mnie przeraża w tym Pape to śniadania bez mleka :) Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić, tym bardziej, że poleca pieczywo z Nutellą :D Aż ciężko mi uwierzyć, że od tego się chudnie :)

hehe tez zaraz sie biore za przestudiowanie tej diety , pieczywo z nutella? yyy zapowiada sie ciekawie:P z tymze czekolady za bardzo jesc nie moge , od razu mam wypryski .. ehhh i jak tu byc szczesliwym jak wszystiego trzeba sobie odmawiac :P

Gość taka mała firkaaa
Powiem Ci, że nigdy nie mogłam przeboleć takiej niesprawiedliwości, że niektórzy jedzą co chcą i ile chcą a i tak są bardzo szczupli bo mają szybką przemianę materii :P

Gość Dukajaca
Dieta Dukana jest niezdrowa jesli nie stosuje sie do jej zasad - otręby, warzywa (duzo warzyw!), ryby, duzo wody, wiecej miesa jak nabialu. Jesli je sie same serki wiejskie to nie dziwcie sie ze wylysiejecie albo siąda wam nerki i watroba. Ja dukajaca od 6 miesiecy - cera sie poprawila choc nigdy problemu z nia nie bylo, skora jedrna, problemu z nerkami brak ale trzymam sie tych zasad pazurami