Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ospa u dziecka

ospa u dziecka, czy można wykąpaćdziecko z dodatkiem mąki ziemniaczanej?

Polecane posty

Gość ospa u dziecka

lekarka zabroniła kąpać a podobno kąpiel z dodatkiem mąki ziemniaczanej bardzo pomaga na swędzenie, mój synek dostaje szału i drapie się, boję się, że zostaną mu blizny, pomóżcie!

Gość o nie nie nie
nie wolno sie kąpać, po co koniecznie chcesz eksperymentować na własnym dziecku skoro lekarka zabroniła kąpieli? Każda matka wie, że się nie kapie dziecka jak ma ospę, poczytaj co to może spowodować. Dopiero go zacznie swędzieć. Są odpowiednie leki, mój dostawał taki specjalny puder i nic go po nim nie swędziało po nim, do tego syrop łagodzący objawy i przeciwzakażeniowy.

Gość Paula 24
"podobno" - wiesz, podobno wsadzenie do pieca na 3 zdrowaśki też pomagało... może posłuchaj lekarza zanim zaczniesz jakieś dziwne praktyki. Co, baby we wsi gadały, czy jak? Nie kąpie sie dzieci w czasie ospy.

Gość ospa u dziecka
mam puder w płynie, którym smaruję dziecko,dostaje clemastinum i calcium, to mi kazała dawać lekarka i to daję czy blizny łatwo się robią czy trzeba się pożądnie zadrapać, żeby się zrobiły? staram się jak mogę, ostrożnie obchodzę kiedy przebieram itd. ale w nocy nie mam kontroli, dziecko śpi i ja też zasypiam w końcu choćby na te 3 godzinki i w tym czasie on się podrapie troche, w dzień pilnuję go na ile mogę

Gość maka ziemniaczana zdecydowanie
Lagodzi, jasne,ze nie wolno kapac tak,zeby myc mydlem, czy cos zadrapac, zakazic. Ale delikatne zaniurzenie i jeszce delikatniejsze osuszenie wyprasowanym dla dezynfelcki recznikiem nie zaszkodzi. TZn nie wiem, na jakim etpie jest ta ospa, bo jesli strupki, to trzeba byc bardzo ostroznym,zeby nie odrywac. Mysle traczej o wczesnijszym stadium. Mozesz zreszta uzyc przegotowanej wody.

Gość czy aby tak
mąka ziemniaczana zatyka pory skóry !!!!!!!!

Gość ospa u dziecka
czy te blizny łatwo zostają? w sensie zostają wtedy kiedy się dziecko porządnie wydrapie do krwi czy wystarczy, że lekko zachaczy, troszkę pęcherzyka odpadnie i już zostaje blizna? jak to z tymi bliznami jest?

Gość ospa u dziecka
podnosze pytanie o blizny

to znaczy, mój pediatra pozwolił mi myć dziecko normalnie tzn nalać wody o wanny, wsadzić dziecko, umyć dosyć szybko i już:) chodzi o to , żeby dziecko nie siedziało we wodzie i nie odmoczyło krostek i tak ze 2 razy w tygodniu a tak to szybki prysznic ja tak robiłam tylko , że kąpałam we fiolecie a nie w krochmalu :) 2 tygodnie i śladu nie było po krostach a i niczym nie smarowałam krostek, żadnym pudrem, a córki nie mają , żadnych śladów , jedna chorowała jak miała 3,5 roku druga miała 2 miesiące

inna lekarka przepisała pudroderm, a nasz pediatra powiedział ,że to przeżytek i żeby niczym nie smarować ( tym bardziej ,że starsza córka bardzo nie lubiła smarowania bo to bardzo wychładza organizm a była bardzo wysypana) i tak zrobiłyśmy

Gość ospa u dziecka
to dopiero 2 dzień ospy u nas więc czeka mnie jeszcze ze 2 tygodnie? ja myślałam, że po tygodniu będzie już po strupkach :(:(