Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babeczki w kropeczki

Kilka mądrych słów o Kaddafim

Polecane posty

Gość wystarczy spojrzeć na
Nie przemiawia do mnie ta argumentacja. Zachód zabijał to znaczy że robiący to samo Kadafi robił dobrze i ludzie go żalowali? Jeśli Barack Obama zacznie gwałcić dzieci to też stwierdzisz, że pedofilów należy powypuszczać bo nie robią nic złego? A Libijczycy nie są buszmenami, który godzą się na wszystko co im biały pan mówić. Im nawet ten zachód tak nie imponuje jak np. nam (względy religijne). Może w to nie wierzysz, ale oni nie zazdroszczą Hameryce bogactwa ani Hollywood, tylko tego, że tam można żyć względnie spokojnie.

Są dwie strony medalu. Jedni i drudzy będą bronili swoich racji. Ja osobiście uważam że każda dyktatura jest zła i prędzej czy później upadnie - co właśnie się stało. Jeśli o gwałty - nie unikniesz - takie są niestety ofiary wojny. Czytać o tym nie chcę bo kompletnie mnie to nie interesuje. Tylko nie mogę czytać tych Waszych bredni że tacy biedni Ci panowie.... niedługo napiszecie że Castro był ok, Kim Dżong Il to już w ogóle był dobrodziejem a Pinochet to był zbawca całego świata.

I nie pieprz głodnych kawałków o obaleniu Kaddafiego z powodu jakiegoś gwałtu na porwanej rzekomo kobiecie. Tak jakby nie stać go było na harem dziwek. Poza tym gdyby chcieli go znaleźć to zrobiliby to i usunęli gościa bez jednej bomby, ogarniasz? Problem wielki wysłać oddział komandosów i odstrzelić łeb? Ale nie, tu chodziło o wielki dym i zamęt, zrujnowanie kraju i zagarnięcie władzy i ropy, a także o uzależnienie narodu libijskiego od "pomocy" z Zachodu. Trzeba być nie wiem kim, żeby negować tę oczywistą oczywistość.

Zrobili tam normalną rozpierduchę i rozjebali kraj w kawałki w ramach ćwiczeń wojskowych. Rujnując wszystko, zabijając masę cywilów, grzebiąc dawny porządek i wprowadzając swój. To jest podbój kolonialny, a nie żadna troska o ludzi.

Gość ranny ptaszek___
"Problem wielki wysłać oddział komandosów i odstrzelić łeb? " :D zaden problem, w koncu z ben Ladenem sie udalo...po10 latach :D po ostatnim wpisie nie pozostalo nic innego jak przenisc watek razem z jego autorem do dzialu fantastyka.

Tak, jasne, w końcu Chuck Norris też sam sobie radzi z kilkunastoma uzbrojonymi ninjami, więc czemu jeden z tego typu komandosów, których jest na pęczki w USA nie pójdzie i nie przetrąci szczęki posiadającemu miliardy dolarów facetowi, który pewnie przepuszcza swoją forsę na dziwki a nie ma alarmy, wywiad, ochronę i pancerne szyby.

Gość fotel
faktem jest że irakijczykom nie żyło się może rewelacyjnie pod rządami saddama,ale na pewno o niebo lepiej niż obecnie.w libii będzie identycznie.

To względna kwestia. Są Polacy, którzy twierdzą, że lepiej im sie żyło w PRL niż teraz a są i tacy co twierdzą wręcz odwrotnie. I kto ma rację?

Gość genialne porównac prl
do kraju zniszczonego wojna , gdzie strach wyjść bo na każdym kroku można dostać kulke od sił koalicji albo walczących z siłami koalicji :o brawo !

Gość równie ciekawe jest dlaczego
wyzwoleńcze siły nato nie uderzyły w syrii , gdzie jawnie do ludzi strzelano na ulicach a snajperzy urządzali sobie zabawy w zabijanie z zaskoczenia , ale chwila tam chyba nie ma ropy czyli reżim też nie przeszkadza

Gość co ja tutaj robie?
Wspomnienia mego życia Mu ummar Qaddafi Recollections of My Life: Col. Mu ummar Qaddafi, The Leader of the Revolution. April 8, 2011. April 09, 2011 Information Clearing House W imię Allaha, Dobroczynnego I Litościwego Przez 40 lat, czy nawet dłużej, już nie pamiętam, robiłem wszystko aby dać ludziom domy, szpitale, szkoły, a gdy byli głodni dawałem im jeść, zamieniłem nawet pustynny rejon Bengazi w kraj rolniczy, przetrzymałem atak tego kowboja Reagana, kiedy zabił on moją adoptowaną córke-sierotę, gdy chciał zabić mnie a zamiast tego zabił to niewinne dziecko. Następnie pomagałem mym braciom i siostrom z Afryki przy pomocy pieniędzy dla Unii Afrykańskiej, robiłem wszystko co mogłem by pomóc ludziom zrozumieć koncept prawdziwej demokracji, gdy Komitety Ludowe zarządzają naszym krajem. Ale to nie było nigdy wystarczające, jak mi mówiono, nawet ludzie którzy mieli już domy z 10 pokojami, z nowymi meblami w ich apartamentach, nigdy nie byli usatysfakcjonowani, gdyż ciągle chcieli więcej i mówili Amerykanom i innym odwiedzającym nasz kraj, że potrzebują demokracji i wolności. Nie dostrzegali oni, że jest to podcinający gardła system, gdzie największy pies zżera wszystko. Oni byli zachwyceni tymi słowami, nigdy nie zauważając że w Ameryce nie było darmowej służby zdrowia, ani mieszkania za darmo, bezpłatnej edukacji i jedzenia za darmo za wyjątkiem sytuacji gdy ludzie musieli żebrać i stać w długich kolejkach by dostać talerz zupy. Nie istotne co ja robiłem, to nie było nigdy wystarczające dla niektórych. Jednak dla innych, którzy wiedzieli, że byłem synem (w znaczeniu symbolicznym) Gamala Abder Nassera, jedynego prawdziwego arabskiego oraz muzułmańskiego przywódcy, jakiego mieliśmy od czasów (pogromcy Krzyżowcow) Salah a Deen (Saladyna), który przejął Kanał Suezki dla swego narodu, tak jak ja zrobiłem to z Libią i w jego ślady starałem się iść, by trzymać mój naród wolnym od kolonialnego panowania od złodziei, którzy będą nas okradać Obecnie jestem obiektem ataku największej siły militarnej jaka kiedykolwiek istniała w historii. Mój mały afrykański syn Obama chce mnie zabić, by zlikwidować wolność mego kraju, zabrać darmowe mieszkania, bezpłatną służbę zdrowia, bezpłatne nauczanie, darmową żywność i zastąpić je złodziejstwem w stylu amerykańskim, zwanym kapitalizmem. Jednak my wszyscy w Trzecim Świecie wiemy co to oznacza, to oznacza korporacje rządzące państwami, rządzące światem i cierpienie ludu. Tak że dla mnie nie ma alternatywy, ja muszę być tam gdzie jestem i jeśli Allach zechce, to zginę idąc jego śladem, śladem który zrobił nasz kraj bogatym w ziemię uprawną, w żywność i zdrowie, a nawet zezwolił nam pomagać naszym afrykańskim i arabskim braciom i siostrom pracować razem z nami w libijskiej Jammohouriyah (Republice Mas). Ja nie chcę umierać, ale jak przyjdzie do tego, by ratować mój lud, wszystkie te tysiące, które są moimi dziećmi, niech tak będzie. Niech ten testament będzie moim głosem dla świata, że ja stanąłem na drodze krucjaty NATO, że sprzeciwiłem sie okrucieństwu i zdradzie, stanąłem na drodze Zachodowi i jego kolonialnym ambicjom. I trwam tak wraz z mymi afrykańskimi braćmi, mymi prawdziwymi arabskimi przyjaciółmi, jako znak wskazujący światło. Podczas gdy inni budowali zamki, ja mieszkałem w skromnym namiocie, nigdy nie zapomniałem mej młodości w Syrcie, nie rozrzucałem w sposób głupi naszego narodowego bogactwa, i jak Saladyn, nasz wielki muzułmański przywódca, który odzyskał Jeruzalem dla islamu, dbałem bardzo niewiele o siebie Na Zachodzie niektórzy nazywają mnie obłąkanym i zwariowanym, ale oni znając prawdę kontynuują swe kłamstwa, wiedzą że nas kraj jest niezależnym i wolnym, nie w kolonialnym uścisku, widzą że moja wizja, moja droga jest i była jasna dla mego narodu i że będę walczył do ostatniego tchu by nas zachować wolnymi, niech Allach Wszechmogący zachowa nas wiernymi oraz wolnymi.

gdzie napisałem że za gwałt go załatwili ? czytaj ze zrozumieniem :P a te swoje wypocinki w stylu że był dobry i że załatwili go amerykańce czy ktoś inny to są tak samo prawdziwe jak inwazja obcych z kosmosu na Libię :) Był bandziorem, mordercą i krwawym dyktatorem. Do tego był terrorystą który porywał samoloty. Naród podsumował jego lata rządów i odpłacił mu za lata cierpień, wyzysku, głodu oraz poniżania. Jak tobie autorko to się tak bardzo podoba to proponuję abyś przeprowadziła się do Korei Północnej , na Kubę albo do Wenezueli. Wtedy sobie w końcu "pożyjesz"...

Gość achatakaa
A kto obala rządy ? Wiadomo kto. Ci co do władzy się rwą,by potem być takimi samymi egoistami jak ci poprzedni. Weźcie np.Wałęsę.Niezbyt majętny,nawet można rzec biedny człowiek mający żone sprzątaczkę,8- ro dzeci"walczył"o to aby nam działo się dobrze. Walczył,dopóki głupi naród nie wybrał go na prezydenta.Odtamtej chwili ma nas wszystkich w deeee,bo już nie ma żony sprzataczki,ma żone ,która kawior lubi i nie ma juz biedy,a bogactwo,a te bogactwo ma nie dlatego,ze jest taki pracowity,madry,tylko dlatego,ze naród PL jest głupi.

Gość jaki naród przeciez libia to
zlepek plemion :o jedno się zbuntowało i dostało wsparcie z zachodu , już teraz inne chcą władzy wojna domowa się szykuje nie ma co piać z zachwytu, terroryzm to się dopiero zacznie bo bądź co bądź kadafi trzymał ich za pysk a teraz sie rozpierzchną i to blisko europy :o już były doniesienia o zaginięciu kilkuset rakiet przeciwpowietrznych mogących służyć do strącania samolotów , hurra ! :o

Gość ksiądz Natanek
na Kubie wcale nie jest tak źle jak się mówi. Znam wielu Kubańczyków z racji swoich zainteresowań tym krajem i nie narzekają. Mają jedną z najlepszych służb zdrowia, nie cierpia z powodu glodu. Chętnie tam zamieszkam :P

Gość najwiekszą hipokryzją
jest to ,że ten krwawy bandzior terrorysta jakoś bez sprzeciwu gościł na salonach w FR UK USA IT ,ściskał dłonie prezydentów tych krajów i jakoś im to nie przeszkadzało a przypominam ,że rządził 40 lat ! Cóż to teraz się takiego wielkiego stało.

achatakaaka gdyby nie Wałęsa to byś tak żył: http://www.youtube.com/watch?v=SuzWaSYXwEQ Dobrze że jemu się chciało i coś zrobił. Przynajmniej żyjemy w miarę normalnym kraju. A że ma już trochę pieniędzy i żona lubi kawior ? Co mnie to kurwa obchodzi ? Tak samo jak to że na rondzie w Chorzowie przed chwilą zesrał się kot. To jest tylko i wyłącznie ich sprawa. Zaś zasługi Wałęsy dla Polski są większe niż Kaczyńskiego, Kwaśniewskiego i Tuska razem wziętych.

Gość pomarańczowy szyderca
co tam wałęsa zrobił jedno wielkie gówno , to ludzie naród a nie ten pionas :o

Gość stany potrzebują ropy
wszyscy o tym wiemy

Gość achatakaa
Pan Haluks wybacz,ale Wałęsa nic nei robił.,Wałesa był wystawiony jako kozioł ofiarny,bo ci co naparwde coś robili bali sie,ze nic tego nie wyjdzie i Wałesa poniesie za to odpowiedzialnosc.A,ze stało sie jak stało ,to Wałesa za wszystkich dostał nagrodę i bogactwo. Nie ejstem młoda i aż tak źle sie keidyś nie działo ,jak dzieje sie teraz. A ustrój i tak by kiedys upadł. A interenet i inne nowinki techniczne zawsze do nas by dotarły.Nie zawdzieczamy tego temy wałęsie.

Gość ptasiek nastroszony
ich nieszczesciem bylo to , ze slabo uzbrojeni maja w chuj ropy. my tez musimy lizać tyłki i wpuszczać do naszego gazu głupkowego kogo się da bo się humanitarni z calego swiata zlecą. a pi8ertolą wciąż , ze we własnym kraju wolnym jesteśmy. jak mozna być wolnym będąc zadłużonym na 1000lat

Gość achatakaa
Pan Haluks piszac o zasługach wałesy odbierasz honor ludziom ,którzy naprawde coś robili dla PL. wałesa nic nie zrobił.wałesa tylko gadał i to pod dyktando innych,i do tego nieumiejetnie.

Gość achatakaa
Pan Haluks wybacz,ale to nie jest wałesów sprawa,ze ona,była sprzataczka bez szkoły polubiła kawior,bo ten kawior polubiłą dzieki takim co teraz w biedzie są.

11:49 Pan Haluks gdyby nie Wałęsa to byś tak żył: http://www.youtube.com/watch?v=SuzWaSYXwEQ Dobrze że jemu się chciało i coś zrobił. Przynajmniej żyjemy w miarę normalnym kraju. " no Ty to chyba kpisz. Co zrobił Wałęsa? Może komunę obalił?? :D:D Jedyne do czego Bolek był zdolny, to obalenie flaszki z Kiszczakiem i Michnikiem w Magdalence. Obejrzyj ten film... Zakazany, ukrywany 27 lat film. Jak "Bolek" Wałęsa zniszczył Solidarność?1/3 http://www.youtube.com/watch?v=TTY8U6HZ18o i zweryfikuj poglądy. Gdyby nie Wałęsa i cała ta szajka, dzisiaj żylibyśmy lepiej niż w Norwegii, przynajmniej byłyby na to jakieś realne szanse, a tak około połowa ludzi zapierrdala na dwa etaty za tysiaka czy półtora w systemie pół-niewolniczym 🖐️

Zgodzę się tylko z tym że sam tego nie zrobił. Zrobił to ze swoimi ludźmi - z Solidarnością. To on strajkował, to on negocjował, to on brał udział w dialogach z ówczesną władzą komunistyczną, to on podpisywał porozumienia. To on chwycił wszystkich za czerwone mordy i pokazał Polakom jak należy walczyć. Oczywiście - jako prezydent popełnił masę błędów - racja. Ale kwestionowanie jego zasług oraz pisanie że nie zrobił nic to już kłamstwo. Nikt nie jest doskonały - ale nie każdego stać na taki zryw jaki zrobił Lechu. A w tym samym czasie bliźniacy siedzieli i srali pod siebie ze strachu.

znam ten film. nie komentuję tego nawet. Czyli zweryfikuję swoje poglądy wg tego filmu - Wałęsa nic nie zrobił a komuna obaliła się sama. O ja naiwny...

12:00 Pan Haluks To on strajkował, to on negocjował, to on brał udział w dialogach z ówczesną władzą komunistyczną, to on podpisywał porozumienia. "" ======> Właśnie o tym jest powyższy film. Zdziwisz się bardzo tym materiałem, polecam każdemu. Otwórzcie oczy wreszcie i zobaczcie jak was dymają dzień w dzień 🖐️

Polecam materiał pt. Okrągły Stół (3 części na YT). I wyleczcie się wreszcie z tej legendy, która skacząc przez płot pokonała komunę, Rosję i jeszcze mur berliński przewróciła z rozpędu.

Gość achatakaa
Pan Haluks wałeśa(specjalnie piszę jego nazwisko z małej litery) nic dlaPL dobrego nei zrobił.Zrobił dla siebie i swojej rodziny dobrze. Przypomnij sobie jak ten prawy wg Ciebie czlowiek swojemu synowi pijakowi,który spowodował wypadek samochodowy pod wpływem alkoholu załatwił adwokata ,który wybronił synalka.