Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciakawa mama małego brzdąca

ile miesiecznie wydajecie na 18 msc dzieci ??

Polecane posty

jak w temacie ja ok 800 zł miesięcznie (sama ubranka , słodycze , pampersy , zabawki itp - nie licze jedzenia) , jakoś sporo mi się wydaje

Gość Aśka38
ja mam 14mies. i wydaję: około 100zł pieluchy około 100zł mleko i kaszki około 50zł na 2-3mies. witaminy buty około 100zł na 2mies. je to co my, więc nie liczę tego. Na ubranka wydaję mało, bo większość kupuję w lumpeskie, a od 4mies. nosi ten sam rozmiar i jeszcze trochę ponosi. Zabawek nie kupuje, bo najlepsze są garnki, a poza tym dostaje od dziadków

To jakie Ty mleko kupujesz ze tylko 100 zł Ci idzie ? u mnie to Nestle z kleikiem ryżowym po 13 zł x15= 195 zł na samo mleko a gdzie jeszcze kaszki ?

Gość Aśka38
kupuję nan 2, ale mój syn je tylko raz dziennie, czasami dwa. Na miesiąc zużywam 3-4opakowania. Ostatnio w realu kupiłam w promocji 1opakowanie + gratis 1op. nan na dobranoc. Często są takie promocje, więc robię zapasy. Dodatkowo osobno kupuję kleik 1-2op. na miesiąc. Kaszka z babydream jest bardzo wydajna starcza nam na tydzień za 4,99.

Gość Aśka38
To Ty używasz 15 kartonów mleka w miesiąc? Wow, wychodzi jeden na 2dni? Dobrze liczę? Bardzo dużo. Moja pediatra mówiła, że 2-3 posiłki mleczne dziennie. U nas to jest 240ml mleka(czasami 2 razy dziennie), 180ml kaszki i dodatkowo już normalne jogurty naturalne

Mój je rano i wieczorkiem większze porcje i lubi sobie popić po np chlebku . wychodzi mi na ok 3 dni . Kaszek nie kupuje w ogole bo nie lubi

Gość głupia jesteś babo
chyba cię jebie. Mój noworodek je co 2 godz i mi mleka starcza na 3-4 dni

Gość dziewczyny , pziom
glupia jestes babo, nick adekwatny do Twojego poziomu :D mleka modyf nie podaje sie dziecku czesciej jak co 3h, GLUPIA BABO!!! :D

Gość głupia jesteś babo
ty wyżej a może słyszałas że noworodka karmi sie na zadanie idiotko?

Gość Aśka38
ciakawa mama małego brzdąca- to rzeczywiście bardzo dużo tego mleka. Ostatnio byłam na spotkaniu ze szkoły rodzenia i okazało się, że mój je najwięcej mleka. Większość dzieci w jego wieku już je dużo mniej

Gość nie wiem ile dokladnie wydaje
ale malo, bo sodyczy nie daje (bo niezdrowe), ubran i zabawek nie kupuje co miesiac, tylko raz na sezon (4 razy w roku), a mleko daje zwykle (nie modyf.). na biezaco to musze tylko kupowac pieluchy i jakis kosmetyk (raz na jakis czas) jak sie skonczy. jedzenia nie licze, bo male to co my i nie trzeba nic specjalnie kupowac.

Gość nie wiem ile dokladnie wydaje
witamin tez nie kupuje (wole naturalne), ani lekow (na szczescie nie chorujemy).

Gość omatulko
ty wyżej a może słyszałas że noworodka karmi sie na zadanie idiotko? oczywiście że się karmi na żądanie-ale piersią!!!!!!!!!

Malo, podobnie jak pisalo kilka osob wyzej. Autorka wymienia w temacie wiele zbednych kosztow z perspektywy miesiaca.

Mi też jakoś sporo w takim razie idzie . no w tym miesiącu to doszły takie wydatki jak buty , czapka , nowa pościel i kołdra , ubranka . Straciłam ok . 900 zł . (3 paczki pampersów , 6 paczek chusteczek , kosmetyki , ok 6 opakowań mleka) . ja nie wiem ... ps.moja wypija mleko z 7,8 lub 9 miarek .

Mało wydaję,syn ma 15miesięcy, pieluch nosi tylko na wyjście więc paka dady wystarczy na miesiąc,je to co my, mm nie pije wcale,zabawki kupują dziadkowie, ubrań nie liczę-nie pamiętam nawet.

Gość mama 15-miesieczniaka
100-pileluchy i chusteczki 50- mleko i kasza 30- jogurty buty kupuje raz na sezon, ubrania w ciuchach, zabawki dostaje na swieta, imieniny, urodziny itp. jada to samo co my