Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 111111111222222222222233333333

Jaka antykoncepcja najlepsza?

Polecane posty

Witajcie, szukam odpowiedniej antykoncepcji. Jestem 3 miesiące po porodzie, to była pierwsza ciąża. Za parę lat chcę zajsc w następną. Nie wiem co wybrac. Prezerwatywom nie ufam, tabletek nie chce brac, bo po każdych tyję, po krążku też. Zastanawiam się nad spiralą, ale słyszałam, że ciężko jest później zajsc w ciążę i coś mi się obiło o uszy, że jak jest źle założona to może dosc do konieczności usunięcia macicy. Kolejne co mnie nie przekonuje to to, że na spirali ponoc często zdażają się wpadki, a do tego nie można podczas okresu używac tamponów, co mi kompletnie nie pasuje, bo nienawidze podpasek. Jak za parę lat zajdę w drugą ciążę, to później już absolutnie nie chcę zajsc w następną, ktoś tutaj na forum pisał o obcięciu jajowodów. Czy to w Polsce legalne? Gdzie to się wykonuje i za ile? No i co z antykoncepcją na najbliższe kilka lat? Proszę o pomoc. Dodam, że w następną ciążę chcę zajsc za jakieś 6-7 lat.

- gumki odpadają bo im nie ufasz, ok - po hormonach tyjesz, ale moje pytanie - jak miałaś dobierane tabletki? po prostu metodą prób i błędów czy na podstawie badan hormonalnych? tabletki dobrane po odpowiednich badaniach nie powinny powodować tycia, dlatego zastanów się nad tym jeszcze, ewentualnie możesz spróbować tabletki jednoskładnikowe lub plastry - są spirale dla kobiet które chcą mieć jeszcze dzieci, są nawet spirale dla kobiet które nigdy nie rodziły, podpytaj ginekologa o to dokładnie - jajowody można podwiązać, jest to metoda nieodwracalna a więc nielegalna w Polsce

Nie miałam żadnych badań hormonalnych. Może jeszcze się nad tabletkami zastanowię. :) Podnoszę jeszcze. :)

no to tak to jest jak się trafia na lewych lekarzy, badania to podstawa, bez nich tabletki mogą tylko zaszkodzić