Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pantofelek25

Czy naprawdę tak łatwo zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość pantofelek25

Wciąż czytam jakies histeryczne pytania,czy "zaszlam w ciaze po tym jak facet wlozyl mi reke z odrobina spermy do pochwy" albo "pocierał penisem o moje wejście do pochwy"..Czy ktoś w ogole faktycznie zaszedł w ciąże w ten sposob? Czy to tylko taka paranoja,ktora ma sprawic,ze nigdy nie wyluzuje się w lozku bo tabletek nie moge brac? Nie chce sie panicznie bac.Przeciez ludzie latami probuja zrobic sobie dziecko kochajac sie w dni plodne z pelnym wytryskiem i nie jest tak latwo! Stosunki mam tylko w dni nieplodne,z gumką,a dni płodne robimy sobie dobrze na rozne sposoby,ale nie moge miec pewnosci ,ze w dzikim szale namietnosci jakas odrobina spermy z przescieradla chociazby nie dostanie sie we mnie...

Gość pantofelek25
aha..a jak szybko gina?bo ostatnio facet w dzien mojej owulacji wkladal mi palce do pochwy,wczesniej dotknal sie,a byl caly w spermie..wytarl rece o przescieradlo,ale kto wie czy nie dostaly na palcach jakies niedobitki;-) jakos ciezko mi wierzyc,ze jeden suchawy plemnik zalatwi sprawe

Gość wójekstaryhuejk
jakby Bóg wymyślił system XP XD to by żaden haker go nie złamał ale Bóg wymyślił że kobieta ma komórkę jajową z bardzo mocna otoczką że tylko najmocniejszy plemnik się przebije a u mena jest ich miliony dociera 1/5 a po paru razach to może żaden nie dojść a tam ściana a tu trzeba czekać do dni płodnych czyli 1 doby a plemnik ma czas do 4 dni ale czy się przebjie ?

żeby było zapłodnienie to plemnik musi połączyć się z komórką jajową w jajowodzie Żeby tam dość to musi pokonać drogę z pochwy przez szyjkę macicy ,następnie przez wnętrze macicy wejść do jajowodu i spotkać jajo

Gość pantofelek25
ok dobry doradco czyli przez minimalna ilosc spermy przez palec w pochwie nie ma szans?

Gość pantofelek25
poza tym jajko jest w macicy a nie zadnym jajowodzie!

Gość to ja tez
o kurwa jajeczko w macicy bo jebne hahaha

Gość kolorowanka taka jedna
Proszę odpowiedzcie na moje pytanie, czy mogłam zajść w ciążę w ten sposób: podczas śluzu niepłodnego (białego, gęstego), 18 dnia cyklu, seks zakończony na dłuuuuuugo przed wytryskiem. czy jest duże ryzyko?

Gość pantofelek25
zalezy czy masz regularne cykle

regularnych bardzo nie mam, ale robię obserwacje i wskazywało mi na to że już jest po owu, ale temperatura skoczyła dopiero w tym dniu (18 dzień cyklu) czasem zdarza się że temperatura skacze dopiero po owulacji a nie podczas. No i nie było wytrysku, sam preejakulat.

Gość pantofelek25
no i czemu nie uzylas gumki,dzizas

Gość pantofelek25
no przyznaje sie..biologia dawno za mna i tak mi sie kojarzylo,ze jajko jeszcze przed zaplodnieniem znajduje sie w macicy przez jakis czas gotowe do zaplodnienia

Gość pantofelek25
no nic kolorowanko,czekaj na okres,jak sie nie pojawi to test ciazowy.potem sie bedziesz martwic,teraz nic nie zdzialasz,prawda???

Gość wójekstaryhuejk
mnie przyrodniczka uczyła że do miej więcej 15 lat kobieta jest tak rozstrojona że zdarzyć się może że oba jajowody odpalają naraz a co wrażliwsza nawet na urodziny od wzruszenia lub po przeziębieniu a na palcu z loda może być więcej w pełni ruchliwych plemników niż w twoim mieście a w dni płodne nie jest ważny ich stan bo macica robi jako autostrade

Gość pantofelek25
poczytam sobie,okazuje skruche:) Na czym polega owulacja? Podczas owulacji komórka jajowa uwalnia się z pęcherzyka Graafa i przedostaje do jajowodu. Jest to dojrzała, zdolna do zapłodnienia komórka. Jej zdolność do zapłodnienia utrzymuje się przez niecałą dobę. Owulacja ma miejsce mniej więcej czternastego dnia cyklu, który trwa średnio 28 dni. Jednak organizm każdej kobiety funkcjonuje trochę inaczej, dlatego najbezpieczniej jest przyjąć, że przewidywany termin owulacji wypada na 14 dni przed końcem cyklu. Wiedząc, kiedy nastąpi owulacja, możemy wyznaczyć dni płodne, czyli takie, w których kobieta może zajść w ciążę. W całym cyklu jest ich niewiele. Zazwyczaj zakłada się, że do zapłodnienia może dojść w ciągu trzech dni przed owulacją, w dniu owulacji oraz dzień po. Takie założenia wynikają z tego, że zdolność plemników do zapłodnienia trwa przez ok. 3 doby, natomiast komórki jajowej przez jedną. Objawy owulacji Istnieje kilka objawów, dzięki którym możemy dość precyzyjnie określić fazę cyklu w której znajduje się kobieta. Dla większej pewności najlepiej obserwować wszystkie czynniki jednocześnie. temperatura ciała badanie przebiegu cyklu za pomocą mierzenia temperatury podstawowej ciała nazywane jest metodą termiczną. Tuż po owulacji temperatura podnosi się, pozostając wyższą przez minimum 3 dni. Dzięki temu można oznaczyć dni płodne. Temperaturę należy mierzyć codziennie rano, tuż po obudzeniu, nie wstając z łóżka. Wynik pomiaru zapisuje się na specjalnej karcie do obserwacji cyklu miesięcznego kobiety. śluz szyjkowy śluz pochodzący z szyjki macicy zmienia się podczas cyklu. Początkowo biały, lepki, gęsty i nieprzejrzysty, im bliżej owulacji tym bardziej staje się śliski, przezroczysty i ciągnący. W chwili największej płodności jest z wyglądu podobny do białka jajka kurzego. Jego barwę i konsystencję łatwo zaobserwować np. podczas podcierania się papierem toaletowym przy korzystaniu z toalety. Ból owulacyjny nie wszystkie kobiety go odczuwają, Objawia się pobolewaniem podbrzusza, jajników. Czasem towarzyszyć mu może lekkie zabarwienie śluzu krwią.

pantofelku no nic nie zrobie, ale jak myślisz duże ryzyko? Chłopak mnie uspokaja że wszystko ok, może ja za bardzo panikuję

Gość wójekstaryhuejk
albo chcesz żyć we śnie małolaty albo wziąć życie za bary i nie pozwolić na żaden wypadek

Wójek czy Ty do mnie piszesz? miałam dość silny ból jajnika w 15 dc czy to była właśnie owulacja? Co do temperatury to ja nie mierzę zwykłym termometrem, ale nie będę się zagłębiać bo nie o tym temat;)

Musi, czy nie musi, nauczylam się obserwować swoje ciało i mnie to nie zawiodło przez ponad 15 lat :P (No z jednym małym wyjątkiem :D )

Gość pantofelek25
a mnie nigdy nic nie boli w trakcie cyklu,moze nie mam owulacji?;P