Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perełka1990

badanie?? czy strach ma wielkie oczy ?? :((

Polecane posty

Gość Perełka1990

Witam od jakiegoś roku męczą mnie ciągłe mdłości bóle ,żołądka , coś jak by mi tkwiło w gradle jakis nie pokój czuje , strach , wzdęty brzuch i duzo gazów !! a wiec za tem pytam czy mial ktos gasytoskopie przez nos?? ile ona trwa ?? i czy rzeczywiście jest bestresowa ??

Gość uhauha
a czemu akurat przez nos masz mieć, a nie przez usta?

Gość Perełka1990
sama wybrałam tę metodę gdyż podobno nie ma odruchu wymiotniego i jest o wiele lepsza

Gość uhauha
Ja miałam przez usta i wcale nie było źle, a przez nos to aż mi ciary przeszły jak przeczytałam. Przecież znieczulą Ci gardło, nic nie czuć, naprawdę. Wlożą Ci do ust taki przedmiot z dziurką i przez nią wprowadzą rurkę, żebyś jej niechcący nie przygryzła i luzik. Tylko przygotuj się na to że odruchem samoistnym jest po tym łzawienie, dosłownie płaczesz i nie możesz tego powstrzymać, łzy lecą jak grochy, tak samo z nosa leci, tego nie da sie wyelimionować, na szczęście dają dam chusteczki więc można się wycierać :)

Gość uhauha
oglądam ten filmik i przez nos wydaje mi się to mniej naturalne niż przez gardło.

Gość uhauha
jeju, biedna dziewczynka, takie małe dziecko i musi przez to przechodzić :(

Gość Perełka1990
ja wole przez nos , bo włąsnie boje sie tego odruchu wymiotniego a patrzac na ta dziewczynke krzywda jej sie nie dzieje !! a gady oglądałam przez usta to dramat :(( a wiec co radzicie

Gość uhauha
przez nos nie miałam, więc się nie wypowiadam. Też miałam kiedyś odruchy wymiotne jak nawet lekarka patykiem sprawdzała mi gardło, w sensie na język nim naciskała, a wtedy nic nie czułam, bo gardło jest znieczulone

Gość Perełka1990
a jak przez usta to przezyłas?? :(( długo trwało ??

Gość uhauha
Ojej, to było bardzo dawno, więc nie pamiętam ile trwało, ale chyba z 20 min do 30, jakoś tak. Widziałam na ekranie monitora swój żołądek w środku :) Normalnie przeżyłam, nie było źle, tylko denerwowało mnie jak mi wszystko leciało, z oczu i nosa bez kontroli, ale to normalka, bo mi podłożyli wcześniej papierowe ręczniki, a badanie miałam robione leżąc na boku.

Gość Perełka1990
o matko :((:(( i co wykazała Ci gastroskopia ?? wyleczyłąs sie ??

Gość uhauha
Aha, nie mogłam już po wszystkim za bardzo mówić, bo miałam tak mocno znieczulone gardło, lekarz się mnie o coś pytał, a ja jak jakaś niemowa, cieżko było mi wydusić poprawnie kilka zdań, dosłownie majaczyłam, dziwnie to brzmiało co mówiłam.

Gość uhauha
też już dokładnie nie pamiętam, jakieś miałam zaczerwienienie ale dokładnie w którym miejscu to nie wiem, oczywiście w żołądku. Ogólnie stan dobry, tylko zapisali leki żeby to zaczerwienienie zeszło, ale ja byłam wtedy dzieckiem i już naprawdę zapomniałam wiele, oprócz odczuć w trakcie badania, bo to pamiętam. Pamiętam jak rurką mi "chodziła" po brzuchu :) Tak w sumie to łaskotało.

Gość Perełka1990
kurcze mnie wtkanczaja te mdłosci :(( i nie wiem co mam robic czym człowiek strszy tam gorzej

Gość Perełka1990
jednak większosc osób miało tradycyjną metodę ale jeżeli ktos cos wie na temat gastroskopi przez nos nich pisze