Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewakowska

Targowanie na allegro

Polecane posty

Gość Ewakowska

Jam myślicie, czy wypada w opisie aukcji zaznaczyć, że targowanie nie wchodzi w grę? Wkurzają mnie wieczne e-maile z proponowanymi cenami.

Gość no i co w związku
od targowania się jest licytacja a przy kup teraz to albo bierzesz za tyle ile jest albo wcale. Proste i pisanie że targowanie się nie wchodzi w grę moim zdaniem nie ma sensu. A na takie maile przygotuj sobie szablonową odp. i już.

Gość allebaba
wystarczy że napiszesz " nie sprzedaję poza allegro" i wsio

Gość a ja.....
ale targują się o zaniżenie ceny czy w przypadku licytacji o zakończenie aukcji? Ja wystawiam licytacje, bo tak wolę, a ciągle dostaję wiadomości z propozycją zakończenia aukcji

Gość Ewakowska
Zawsze odpisuję, że obniżka cen nie jest możliwa. Wydawało mi się, że od tego jest właśnie kup teraz i cena początkowa w licytacjach, ale najwyraźniej ludzie mają inne zdanie.

Gość Ewakowska
O zakończenie licytacji jeszcze się nie zdarzyło, za to często ludzie chcą kupić za niższą cenę na kup teraz.

Gość a ja.....
ach to ja mam zupełnie odwrotnie :) targują się w drugą stronę

Gość a ja.....
wpisuje "nie ma możliwości wcześniejszego zakończenia aukcji" a i tak kilka wiadomości dziennie dostaję

Gość Ja takze dostaje takie maile
np. wystawiam cos wartosciowego od 1zl, cena Kup Teraz 100zl (i tak mniej niz w sklepie) a dostaje maile czy sprzedam za 8zl (podczas gdy wiadomo, ze towar pojdzie nawet w licytacji od 1zl za 60 co najmniej). Strasznie mnie to irytuje. Od razu wstawiam takie osoby na czarna liste

Gość mhmjhm
tez dostaje meile osttnio jakas kobita mnie totalnie wkurzyła sama sobie zanizyła koszt wysyłki

Gość Ewakowska
Jak to sama sobie?

Gość Aśka38
jak wystawię Kup teraz dostaję maile, żeby zaniżyć cenę jak wystawię licytację od 1zł, dostaję żeby sprzedać od razu za inną cenę. W zeszłym roku wystawiłam od 1zł grę sims 3, bo syn dostał dwie pod choinkę. Dostałam chyba z 200 maili, żeby sprzedać za 20,30,50zł. Nie zgodziłam się, gra poszła za 90zł

Gość Ewakowska
Myślę, że sprzedający muszą się godzić na obniżki, inaczej nie wychodzono by tak często z propozycjami.

Gość mhmjhm
tzn sama :) płaciła przez PzA KOSZT BYŁ 6 ALBO 7 ZŁ A ona zapłaciła 5 halo

Gość Ewakowska
To już bezczelność. Wystawiłabym jej negatywa.

Gość kupuję tonami na allegro
Boże. Śmigam po Allegro od 7 lat i nigdy, NIGDY nie prosiłam, by mi ktoś obniżył cenę na "kup teraz". :O A Kupuje naprawdę dużo. Zdarzyło mi się jednak zapytać sprzedającą czy sprzeda mi sukienkę poza Allegro bo bałam się, że nie zdąży mi dojść przesyłka na czas (na wesele chciałam ją ubrać). Sukienka była wystawiona na licytacji od 300 zł. Zaproponowałam jej 450 zł na "kup teraz". Odpisała, że NIE SPRZEDAJE poza Allegro. Więc zalicytowałam i czekałam do końca aukcji... tylko, że prócz mnie nie było innych chętnych i na dzień przed końcem aukcji sprzedająca napisała, że sprzeda mi na "kup teraz" za 550 zł + przesyłka. Odpisałam, że dziękuję ale poczekam do końca aukcji. I kupiłam za 300 zł. Sama sobie strzeliła samobója. Nie będę kłamać, że poczułam satysfakcję, że straciła na własnym kombinowaniu. :D

Gość jotttgg
no dokladnie ostatnio mialam maila czy znize koszty wysylki a najlepiej za darmo wyslac, chyba o to chodzi ludziom. ostatnio jeden facet napisal czy moge zrobic wiecej fot przedmiotu, zrobilam i wyslalam to nawte dziekuje nie odp ani czy jednak kupi czy nie. chamstwo bo aukcja jeszcze trwala..

Gość Jabardzo
Ale prawda jast taka, że sprzedający często zawyżają koszt przesyłki. Też trochę kupuję i np. ostatnio kupiłam pewną rzecz, zapłaciłam za przesyłkę 19zł, a tu jak byk ma kopercie karteczka z opłatą 11zł. To co, koperta bąbelkowa A4 za 8zł? Pewnie wystawię pierwszy nie pozytywny :)

Gość ma-ma...
och... nie cierpię tego! Wystawiłam wózek dla dziecka opcja full, pisze facet, że chętnie kupi ten wózek za 900 zł, bo "nie ma więcej pieniążków" odpisałam, żeby zalicytował i czekał. Na drugi dzień z ciekawości jak idzie sprzedaż tego modelu zaglądam do zakończonych, a tam ten pan, kupił identyczny wózek, nawet miał kilka dodatków mniej za 1300 zł! i zrobił to godzinkę po mailu do mnie...

Gość ma-ma...
Apropo kosztów przesyłki, to nie kupuję gdy są zawyżone, a jeśli ktoś kupuje na takich aukcjach to nie powinien wystawiać tego, bo dobrze wiedział jakie będą koszty. Ja mam koszty podane z kopertą na styk, czasem dopłacam kilkadziesiąt groszy, ostatnio nie zważyłam kurtki i dopłaciłam 2,8, no ale trudno. Paczki wysyłam zawsze po kosztach, pakuję w pudełka po butach itp, okręcam w papier i biorę rzeczywisty koszt wysyłki z cennika PP. Wkurza mnie jak ludzie piszą wysyłka paczką i koszt taki , a taki, a wysyłają listem.

Gość a co mi zrobisz
ma-ma a kiedy sprzedawałaś ten wózek, jakoś niedawno??

Gość ma-ma...
w zeszłym roku w maju, w rezultacie kupiła para z innego miasta i przyjechali jeszcze w ten sam dzień tak się cieszyli.