Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotkamiauczka

w ciąży przewrócilam sie

Polecane posty

Dzisiaj miałam mały wypadek, przewróciłam się w sklepie i stłukłam kostkę, noga spuchla do rozmiarów ... a jestem w ciązy w 18t 4d czy mogę uzyc kazda masc na stłuczenia? czy komuś sie juz to zdazyło?

Gość heh nieprawdopodobne
bo też jestem dokładnie w 18t 4 d ciąży;) zdecydowanie odradzam stosowanie czegokolwiek bez konsultacji lekarza

z lekarzem, miało być rzecz jasna;)

Gość kakadu teczowe
Zrob sobie oklad z lodu i do lekarza lec!

gratuluję ciąży :-) Jakis niefart mialam bo nie pamietam zebym sie kiedykolwiek przewróciła...w sklepie cos na podlodze morego bylo i masz.... najgorsze ze ludzie udawali ze nic sie nie stalo... Myslisz ze powinnam isc na wizyte moze poboli i przejdzie.

na 22 marca, bo jest rok przestępny i luty ma 29 dni;) choć na karcie ciąży mam wpisane oczywiście 23 marca;) nie mów, że nawet nikt nie pomógł Ci wstać?:( znieczulica jest straszna teraz:O jedźcie lepiej z mężem na jakiś najbliższy ostry dyżur i tam niech lekarz zadecyduje co dalej

oczywiście miałam na myśli, że rok 2012 będzie rokiem przestępnym:D ale jestem zakręcona jakaś dzisiaj;)

Gość Miraculum5
Ja też będąc w ciąży i to mocno zaawansowanej już (po 30tc) dwa razy się przewróciłam. Na prostej drodze, ja bach na kolana. Ludzie mnie zbierali ze strachu z chodników za każdym razem. A ja do dnia dzisiejszego mam potłuczone kolana, sińce na pół nogi. To się ponoć zdarza, bo się zmienia ośrodek ciężkości.

Gość niuniek12345
Dziewczyny ale 18 tydzień to sam początek piątego miesiąca, więc często jednoznacznie określić czy kobieta jest w ciąży. u mnie dopiero ok 7 miesiąca było coś widać. a że znieczulica jest to już zupełnie inny temat

Gość mała wredota
altacet mi pomógł, a byłam powyżej 30tc. Prawie upadłam, ale niestety moja noga na tym ucierpiała, dodam, że byłam sama w domu i z ledwością się gdzieś przemieściłam, mąż zawiózł mnie na IP, tam żadnej fachowej pomocy nie uzyskałam,alekazali robić okłady z altacetem

kotkamiauczka jak byłam w ciąży to też się przewróciłam i skręciłam nogę. Lekarz na ostrym dyżurze kazał obłożyć nogę lodem i smarować altacetem i dodatkowo zakupić sobie usztywniacz na kostkę. Najlepiej teraz jak najmniej obciążaj nogę, w miarę możliwości na niej nie stawaj.

no fakt, wszystko zależy od tego jak duży jest brzuch u mnie jest po prostu ogromny jak na ten tydzień ciąży dlatego tak napisałam;)

zrob sobie oklad z sodki oczyszczonej to sie robi np po szczepionce dziecku wiec bezpieczne ;)

Gość ciapaaaa
to jak ciapo chodzisz

aja pamietam ze tez sie przewrocilam w ciazy chyba w 4 miesiacu . bylo mokro ,szlam polna droga padalo, bylo slisko .. weszlam na mala gorke i bum ! cale szczescie nic mi nie bylo ,tylko sobie posladek obilam ;)

dziękuje dziewczyny za porady :-) a co do brzucha to jest juz naprawde widoczny, nawet niektórzy mówią ze zbyt duży na ten tydzień ciąży, ale kazd kobieta jest inna.Jutro lecę do lekarza. A co do tej opaski uciskowej to juz przeszlo mi przez mysl zeby ją kupić... :-) Mam nadzieje ze noc będzie w miare spokojna od bólu Tak pozatym to bylam bardziej wystraszona o dzidzie nie o siebie, wierzę że jest wszystko w porzadku, z resztą rusza sie jak szalone :-)

Kotkamiauczka dokłądnie, ja też zaczynam własnie 19 tc :) I brzuch mam zdecydowanie duży ;) A, że jestem na innym forum gdzie 90% dziewczyn ma mocno widoczne brzuchy, wrecz zaawansowane w tym momencie to wrecz chyba rzadkoscia w tym okresie jest jeszcze ciaza zupełnie nie zauwazalna.. No ale co poradzic, w chinach samochod walnal dziecko i 3 osoby przeszly obok łukiem i nie zareagowaly ( na kamerze bylo z monitoringu) :/ Skonsultuj z lekarzem czy mozesz oblozyc altacetem, a tak zimne okłady z lodu poki co..