Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniemam

sinlac zamiast mleka ile dziennie?

Polecane posty

Gość pytaniemam

moje dziecko alergik na mleko krowie pilo pepti, ale od paru dni nie chce wogole, wiec czy mozna 3 razy dziennie dac w zamian sinlac ? bo na pudelku napisane jest ze od 1-2 porcji poradzcie

Gość mamama27
utuczysz dziecko bo sinlak tuczy- dawaj pepti na gęsto z kaszką ryżową - synek tak jadl nutramigen - 210 ml wody plus 7 miarek nutramigenu i 9 kaszki ryżowej nestle - samego też sie nie chwycił - albo dawałam owoce ze słoika do mleka

Gość pytaniemam
dobrze jak utucze wazy 7200:( a kaszek na pepti i pepti nie chce :) ma zaraz 9,5mc

Sinlac nie zastąpi przecież mleka, jakieś musi pić czy jeść. Rób na mleku kaszkę. Kaszkę owocową, lub sama dodawaj owoce.

Gość pytaniemam
nie chce pluje , a sinlac to pzreciez preparat, ktory ma wszystkie skladniki jak mleka zastepcze wiec czemu nie moze byc na samym sinlacu? a chodzi mi glownie ile dziennie porcji moge podawac ktos wie????????????

Gość hhmmmm...
Skoro pisze na pudełku, że 1-2 porcje, to czemu miałabyś uwierzyć komuś tutaj na forum, jeśli by twierdził inaczej? O kłopotach żywieniowych najlepiej porozmawiać z pediatrą.

zależy ile na raz zjada, czy na gęsto czy rzadkie z butelki - wiem że niektórzy tak dają. moim zdaniem jedna porcja zgodnie z tym co na opakowniu to całkiem sporo. moje dzieci na raz tyle tego nie zjedzą. może dlatego że to strasznie słodkie. przelicz sobie i więcej niz zalecane nie dawaj.

Gość Ekspert.Nestle
pytaniemam, w tym wieku Twój Maluszek powinien otrzymywać 3 posiłki mleczne dziennie. Kaszką Sinlac, którą stosujesz, możesz zastąpić co najwyżej 2 z nich. Tak, jak napisałaś, kaszka ta jest jak najbardziej pełnowartościowym posiłkiem, ale nie zaleca się jej podawania aż 3 razy dziennie. Jeśli Maluchowi nie smakuje podawany preparat mlekozastępczy, spróbuj zagęścić go niewielkim dodatkiem kaszki ryżowej smakowej (1 łyżeczka na 100 ml) tak, abyś zmieniła nieco jego smak. Ekspert.Nestle --- Ekspert.Nestle, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.

Gość młoda matka niewiedząca
Pytanie do experta. Ile razy dziennie podawac Clinutren Junior 2 latkowi o wadze 10 kg ?

Gość Ekspert.Nestle
Droga Mamo, wprowadzenie do menu dziecka kompletnej diety, jaką jest Clinutren Junior, musi być obowiązkowo skonsultowane z lekarzem pediatrą. Lekarz prowadzący, na podstawie informacji od rodziców i stanu zdrowia dziecka, ustala indywidualne dawkowanie i liczbę porcji, jaką należy podawać w ciągu dnia. Ekspert.Nestle --- Ekspert.Nestle, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.

Gość eeeeda
moja lekarka - gastrolog powiedziała że jeśli synek nie będzie chciał bebilon pepti (jest alergikiem) to moge w ogóle mu mleka nie dawać, może mieć diete bezmleczną tylko podawać wapń 5 ml dziennie

Gość aneet84
do eksperta i nie tylko:) moja 18 mies córcia nie chce jesc tzn je z rana kaszke i na noc w dzien zupa drugie ale uwazam ze to za mało mieszkam w uk i tu mówia lekarze ze jest wszytko dobrze a dla mnie nie jest w ciagu mies przybrala 100g wiec raczej to nie jest normalne a moze jest martwie sie i nie wiem co jej dawac jesc

Gość mamamam27
kobieto 18 m-czne dziecko 2 razy dziennie kaszka w zupełności wystarczy - a co do przybierania to w tym wieku dziecko mało przybiera - dużo sie rusza - waga moze nawet stać w miejscu

Gość gość
Mój synek pije sinlak od 10m dwa lub trzy razy dziennie nic się nie dzieje i nie tyje.