Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xXxArkadiaxXx

Czy mogę być bezpłodna? A może to nic takiego?

Polecane posty

Gość xXxArkadiaxXx

Witam! Wiem, że to nie temat na forum, ale chcę się dowiedzieć, co o tym myślicie. A więc chodzi o to, że z chłopakiem uprawiamy seks, bez żadnego zabezpieczenia, od jakiegoś czasu też do końca. Kochamy się dość często, średnio 5, 6 dni w tygodniu. Nie planujemy dziecka, wiadomo, ale też świat by się nie zawalił, gdybym zaszła w ciążę ;) Jednak zastanawiam się właśnie, jakim cudem jeszcze w ciążę nie zaszłam? Czy to problem może być taki, że któreś z nas jest bezpłodne, czy też mamy po prostu takie szczęście? :P Dodam, że miałam nieraz problemy z okresem. Potem zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, brałam je przez ok pół roku, przez ten czas okres mi się ustabilizował. Po odłożeniu tabletek występuje też w miarę regularnie, więc może też przyczyna leży w tabletkach? Co o tym myślicie?

Gość kdjngfjcvbcx
raczej to kwestia szczęścia, tabletki nie dają 100% pewności, bo tak naprawdę możesz brać tabletki i zajdziesz w ciążę, a inna osoba uprawia sex bez zabezpieczeń a w ciąże nie zajdzie. Też to zależy od tego, że się tak wyrażę "gdzie jest finał końcowy".

Gość xXxArkadiaxXx
Więc jak pisałam, uprawiamy seks do samego końca. Czyli finał jest nadal w środku ;) A tabletki odłożyłam ponad rok temu. Dzięki nim okres mi się w miarę uregulował, choć nieraz mam raczej po 30-35 dniach, przedłużany trochę. Też się zastanawiam, czy to kwestia szczęścia, czy może właśnie bardziej problem płodności lub komplikacji po odstawieniu tabletek?

Gość codzienny seks
oslabia plemniki wiec tez moze dlatego

Gość Alexis ;)
Nap oczątku też myślałam, że kwestia szczęścia... Już 4 rok wiem, że to jednak problem. Mam jednak nadzieję, że u Ciebie Autroko jest inaczej i faktycznie nie "Utrafiłaś" w ten moment :)

Gość xXxArkadiaxXx
Alexis, nawet mnie nie strasz... Nie mówię, że już teraz staram się o dziecko, ale wiem, że na pewno będę chciała mieć. Nie chciałabym się dowiedzieć pewnego dnia, że jestem bezpłodna, albo mój partner...

Gość sebi lebisdas
ja sie staralam 3 lata, moj maz zdrowy, ja tez... sex byl srednio co 2 dni... pozniej lekarz kazal na zadziej bo maga byc oslabione plemniki... po 3 latach zaszlam w ciaze. takze z tym roznie bywa, czasem psychika.... u nas bylo wszystko ok a i tak sie nie udawalo. ale jesli bardzo sie martwisz idz do lekarza, jzrob akies badania.... pozdrawiam

Gość aaaaaajjjjjjjj
hej... mam to samo co autorka... uprawiam sex z mężem bez zabezpieczenia i tez z finałem do końca.. pomimo że okres różnie przeważnie ok 30-36 dnia... w tym miesiącu miałam po 28 dniach wiec jak dla mnie coś nowego... akurat mam płodne ,czuję po zmianach w organizmnie ... aczkolwiek nie nastawiam się na ciąże bo to graniczy z cudem ;(

Gość xXxArkadiaxXx
A więc to oznacza, że niewykluczone, że mogę być bezpłodna? :(

Gość aaaaaajjjjjjjj
wiesz tego to ci nie powiem bo do tego potrzeba badań... u mnie sytuacja wyglada tak ze bardzo chciałabym juz byc w ciąży i tak czekam z miesiaca ma miesiac ale jeszcze przez głowe mi nie przeszło ze moge byc bezpłodna... trzeba liczyc na szczesie hehhe