Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b5y

od ilu miesięcy myśleć o jakichś zabawka ch dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość b5y

od którego miesiąca niemowle zaczyna reagowac na zabawki?i na jakie?

Gość tiops
dopiero od 5-6, wcześniej to jedynie grzechotki go zainteresują

Gość tiops
po 6 m-cu mogą to być np. książeczki gumowe dla niemowląt, które po naciśnięciu "piszczą", karuzelka do łóżeczka

Gość to moje kolo 4 miesiaca
już wyciągało rączki do wiszących zabawek, a karuzela i wszelkie pozytywki to po 2 miesiącu. Nie wiem czmeu wasze tak późno. W 6 miesiącu to moja mała zaczęła brać zabawki i pakować sobie do buzi i to już tak pewnie, a w 4 to jej wkładałam grzechotki do rączek i je oglądała zaciekawiona.

5-6 ale bez przesady-wystarcza jakies takie mal oskomplikowane ;) chociaz moj w wieku 6 meisiecy byl powaznie zainteresowany pianinem z melodyjkami ;)

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
3msc - karuzelka nad łóżeczko mógł nawet godzinę leżeć, 4msc -grzechotki/pan metka/pani szeleścik/pan gryzak, 7msc kostka interaktywna smily , 9msc - bączek,książeczki, taka piramida z kółkami które się układa od największego do najmniejszego

Gość evvitta
3 miesiąc grzechotki do rączki i buzi, wiszące przedmioty nad głową, mata edukacyjna

Gość Majka825
Wiecie co, w sumie to zabawką można dla niemowlaka nazwać wszystko :) Najlepiej jeśli to jest ręka rodzica, można to rzuć, gryźć itp. Po za tym ręką można różne ewolucje wykonywać, często to dzieci interesuje. Co do takich zabawek kupnych to oprócz grzechotek ostatnio hitem wśród znajomych jest taka niby przytulanka niby kocyk coś w tym stylu http://tree-house.pl/pl/p/Label-Label-przytulanka-lew-METKI/539 I ma metki, które dzieciaki uwielbiają :D

Gość Eltraa
My mamy dokładnie taką zabawkę z metkami, dziecku i tak spodobała się najbardziej prawdziwa metka:D Na początku ta zabawka była hitem, ale szybko się znudziła. Karuzela u nas od drugiego miesiąca. Teraz już nie zdaje egzaminu, bo maleństwo (7mies) tak mocno ciąga zabawki, że się boję że połamie całą konstrukcję karuzeli;) Na obecnym etapie naszemu dziecku najbardziej podobają się zabawki grające i świecące

Gość 3-4 tydz zainteresowla go
grzechotka, ok 5 tyg lezal na macie i gadal do zabawek. 7 tydzien wscieka sie ze nie moze dosiegnac raczka,jak mu sie uda to jest radosc:) karuzela w drodze,wiec zobaczymy reakcje, lezaczek bujaczek bardzo go uspokaja.

Gość moja córka
Jak miala 3-4 tygodnie to sie zainteresowała karuzela nad łozeczko. Później to już patrzyła na nią i sie cieszyła nawet jak nie grala. Koło 6tyg najlepszą jej zabawka były rączki które bezustannie próbowała przyciągnac do buzi. Grzechotke mam taka leciutka to też chce łapać do rączki. Ma 8 tygodni.

Gość na swój własny rozum
od 3-4 tygodnia biało-czarne tablice na ścianę,zabawka zawieszona na żyrandolu, karuzeli nie mieliśmy trochę żałuję jakoś tak wyszło. Po skończeniu 2 miesięcy grzechotki, dalej biało-czarne, z niebieskim, czerwonym, książka szmaciana z buźkami,kontrastowa itd