Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamba12345

Becikowe i inne dodatki

Polecane posty

Gość Mamba12345

Proszę o pomoc.napiszcie mi drogie internautki jak to jest z tym becikowym bo im więcej czytam tym mniej wiem na ten temat.Dużo stron internetowych mówi co innego i nie mogę nigdzie wyczytać informacji o tym po jakim czasie od urodzenia maleństwa przyjść może mi becikowe. Mam termin na 8 listopada i zastanawia mnie to czy pieniążki przyjdą jeszcze w listopadzie czy dopiero w grudniu.Jak to u was było i czy oprócz becikowego otrzymałyście jakiś inny dodatek a jeśli tak to jaką drogą. Liczę na pomoc. Z góry dziękuję.

hej:) ja urodzilam 11 sierpnia i wniosek o becikowe zlozylam we wrzesniu a pod koniec miesiaca chyba ostatniego pieniązki mailam na koncie. mozesz rowniez starac sie o rodzinne i kolejny 1000 od MOPSu z tytułu urodzenia dziecka

U nas w mieście po becikowe idzie się do mopsu. Mąż poszedł zaraz po tym jak dostaliśmy akt urodzenia. Później czekaliśmy 30 dni na decyzje (chore bo i tak się należy), następnie przelew na konto. Czas trwania ogółem ok 1,5 miesiąca. Dostaliśmy też kasę z PZU 1300 i 1000zł.

Gość a ja.....
u nas jest tak, że wypłacają w następnym miesiącu po złożeniu, wypłaty są po 27 każdego miesiąca.

Gość Mamba12345
A ile czeka się na te pieniądze z PZU ?> Też jestem tam ubezpieczona.

Gość wredna małpa27
my dostaliśmy becikowe 1000 zł z mopsu 1000zł i z krusu 2700

Gość Mamba12345
i czy wiecie coś na temat ewentualnych warunków uzyskania pieniążków z PZU ? JAKIE MAJĄ WYMOGI.Dziękuję za pomoc dziewczyny.

Z Pzu dostaniesz kasę jak masz w umowie że się należy za urodzenie dziecka. My dostaliśmy w PZU kasę od ręki, w kasie (należy tylko przedstawić akt urodzenia dziecka), ale to było 6 i 3 lata temu. Teraz u nas się zmieniło bo jak brałam świadczenie za śmierć taty to robią tylko przelew-ale czas czekania 2 dni, więc ok.