Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda matka niewiedząca

Jaki smak ma Bebilon pepti 2 ?

Polecane posty

Czy któraś z mam może mi napisac , jak smakuje Bebilon Pepti 2 ? Po prostu szkoda mi pieniędzy na kolejne mleko, ktorego moje dziecko nie ruszy. Czy ma typowy smak hydrolizatu ? Czy jest tak samo gorzkie i ostrawe jak Nutramigen lub Bebiko HA ?

Bardzo dziękuję. Czyli jednak będę musiała całkowicie zrezygnowac z mleka w jakiejkolwiek postaci. Wkurzona jestem na lekarzy, przez 1,5 roku nie potrafili wykryc u mojego dziecka alergii na mleko krowie, doprowadzili go do niedowagi i astmy, bo nie miał typowych objawów skórnych. spróbuję jeszcze zwykłe sojowe, może się na nie nie uczuli

Gość mamamama26
bebiko ha jest pyszne w porównaniu do nutramigeni czy pepti - te dwa są najgorsze - potem jest nan ha bo on niema laktozy - jak narazie to dla mnie bebiko ha jest w smaku najlepsze - ja byłam na nutramigenie ale jak dziecko ma skaze to niema innego wyjścia albo pepti albo nutramigen - mlek typu bebiko ha nie wolno - moja rada: nie dawaj dziecku samego mleka do picia tylko na gęsto z kaszką ryżową smakową bądź słoiczkiem owoców - mój od 5 m-ca życia tak je - samego sie nie chwyci i była zawsze mega afera a to zjada - tyle że na np. 210 ml wody dawałam 7 miarek mleka i 9 miarek kaszki ryżowej - raz dziennie sinlak - a 2 razy kaszka - rano i wieczór teraz synek skończył rok i powoli sprawdzamy czy skazy już niema i raz dziennie pije właśnie bebiko ha - też z kaszką - i stąd wiem jaki ma smak - kaszka na nutramigenie i tak jest niedobra ale na bebiku ha już smakuje naprawde dobrze

Gość mamamama26
no ja sama wywalczylam nutramigen - bo dermatolog stwierdził łojotok na buzi - ale dziecko było niespokojne, miało kolki, płakało ciągle, doszły zielone rzadkie kupki - wynudziłąm nutramigen i sie okazało strzałem w 10 i po 2 puszkach wszystko się poprawiło a potem ustąpiło całkowicie - też sie umęczyłam z jedzeniem - ale na kaszce sie udało - no i na teletubisiach troche dawałam - to sie tak nie skupiał na jedzeniu :)

mój ma 2 lata i poznał już słodki smak normalnego bebiko bebiko ha nie ruszy, nutramigenu również mieszałam już ze wszystkim i nic, on już woli byc głodny niż to wypic udało mi się częściowo wprowadzic sinlac, ale robię rzadki, bo na gęsto nie zje wiem ,że białko mleka można z powodzeniem zastąpic np. rośliny strączkowe itp., ale przygotowywanie takiego jedzenia jest bardzo czasochłonne spróbuję sojowe a może ktoś wie, jak smakuje Humana SL ?

Gość kasia112
Czy ktos wie jak smakuje mleko bebiko 2, wiem. ze bebiko ha jest okropne sama bym tego nie wypila, jest to mleko hipoalergiczne wiec chyba dlatego nie dobre. A takie zwykle ma dobry smak? Chce sie upewnic bo szkoda kupic i wyrzucic

Gość dorota765
a jakie objawy miał twój synek? mój ma biegunki po każdej formie nabiału i też lekarze średnio się tym przejmują

Gość dorota765
up