Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jotla_5

Mambino dla mamy i dziecka

Polecane posty

Hehe, dobre, a już myślałam, że literki pomyliłaś :P Ja nie przepadam za kosmetykami i poradami ze stanów... ja używałam zawsze Bambino. Produkują niewiele tych kosmetykow, bo jest kremik, mydełko, oliwka, szampon i chusteczki nawilzające i na prawde moje dzieci nie mialy zadnych alergicznych objawów. Inne kosmetyki jak Nivea czy też firmy ktore produkuja takze kosmetyki dla dorosłych to nie bardzo. Johnson Baby tez uczulił. Te ze stanów nie znam ich, ale poczytaj o nich lepiej. Jesli też mają do czynienia z kosmetykami dla starszych, doradzila bym odrzucić, poniewaz istnieje procent, iż kosmetyki dla dzieci i niemowląt będą ciutke zmieszane z kosmetykami dla starszych. SIlne aromaty itp powodują u dzieci alergie. Wiele opinii czytałam na ten temat, dlatego śmie tu to też napisać :)

Piszą " dla wszystkich rodzajów skóry " i że też dla przyszłych mamusiek służą. Ja bym tam jednak oparła się o delikatne Bambino.

Gość ksiaia
Ciekawe jak krem na rozstępy, czy działa?

Jasne smarujcie sie, bo wygląd kobiety najwazniejszy w ciąży... żałosne. Czy zdajecie sobie sprawe, ze te kremy na rozstepy to bardzo silne środki przenikające do krwiobiegu i przedostające sie do dziecka ??? Ja tam nigdy takich rzeczy nie uzywałam i zadnych rozstepow nie mam... Moze oliwka by Ci starczyla na rozstepy a nie chemikalia.

Gość Agentka, ile klas SP masz
skonczonych? Pytam z czystej ciekawosci.

CHodziłam do szkoły i chodziłam do dobrej kosmetyczki, która mi rzuciła takim wykładem, że hej. A Ukończone mam wraz z certyfikatem ASP :)

Gość Jotla_5
Agentka.... ja to chyba cie nie rozumiem... bo krytykujesz kosmetyki w "czambul" zeby nie uzywac w ogole po czym zachecasz do uzywania Bambino.... To w koncu jakie masz zdanie? :-)

Gość Jotla_5
Agentka dlaczego jestes taka agresywna i niemila? :-) Kto mowi o chemikaliach?? Przeciez pytam o firmę produkującą organiczne kosmetyki, osobiscie unikamchemi w jedzeniu i kosmetykach, szukam dla swojego dziecka bezpiecznych kosmetykow i po to pytram na forum... by poznac opinie i doswiadczenia innych mam :-) Mambino wydają mi się wlasnie firma bezpieczną dla mamy i dziecka. To ze ty jestes wieka fanka innej nie znaczy ze musisz na nas napadc prawda? :-) To ze firma ma produkty dla mam i dzieci rowniez nie wydaje mi sie naganne, wiele jest takich, polskich rowniez.

Gość Mirabet
Ksiaia - sklad wskazuje na to ze jest dobry - maslo shea, kakaowiec, vit E to znane od wiekow srodki chroniace i leczace skore, nagietetek regeneruje... nie zawiera zadnych chemikaliow... moim zdaniem dobry jest :-)

Gość kssenka
Dziewczyny a po co od razu te docinki? To co jednej się podoba, wcale nie musi innym. Ale to nie powód by od razu robić sobie uwagi na temat wykształcenia. Koniec offtopu. Skład jaki jest podany jest naturalny, więc to jest plus. Mniejszym plusem może być cena ale przyjrzyjmy się aptecznym kosmetykom ceny wcale nie są niskie. Nie wiem jak mają się inne kremy na rozstępy ale w tym przypadku nie widzę co może zaszkodzić dziecku. Jeśli się mylę popraw mnie. pozdrawiam eko-mamusie!

Gość Jotla_5
No wiec wlasnie... ceny wydaja mi sie wlasciwie porownywalnedo innych organicznych, nie mowie tylko o tym kremie na rozstepy ale ogolnie. Kupilam zestaw, a co tam! :-) Przetestuje