Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

Moje dziecko chodzi cały czas z językiem na wierzchu

Polecane posty

Córka 14 miesięcy od kilku dni chodzi cały dzień z wyciągniętym językiem. Jak zaczynała chodzić to też wyciągała ale śmialiśmy się że w ten sposób pomaga sobie z utrzymaniem równowagi ale to było chwilowe. Teraz ma tak cały czas. Spotkałyście się z czymś takim?

Gość 123:)
Mój syn miał taki okres i to własnie w tym wieku akurat zaczał chodzic i tez sie tytm martwiłam ale samo przeszło

Gość o fuj!
t musi oblesnie wygladac :O szczegolnie dla obcych.

To wygląda nawet słodko ale wystarczy że się potknie przewróci i sobie odgryzie. Może ten język jej się nie mieści może jej tam ciasno i dlatego wyjmuje. Wczoraj to już pomyślałam by jej taśmą zakleić buzię, przykre ale może skuteczne. Gdy jej mówimy by schowała to nie reaguje. Jak jej dotkniemy to chowa ale zaraz znów wyjmuje.

Gość brawo1234
moze wietrzy sobie jak piesek he he

Gość a moze to
żeby tylko sobie nie przegryzła przypadkiem gdy się potknie. Znam taką osobę która przez takie wystawianie języka miała potem szyty język bo stuknęła sobie w brodę i przegryzła. Ale do dziś i tak lubi wystawiać koniec jezyka. To odruchowe.

Gość Gosia..........
Zapewne coś kombinuje. Moja córka ma półtora roku i też tak kombinowała. był czas że jak kombinowała to wołała "choś, choś" żeby jej pomóc wykombinować. A teraz jak kombinuje to jest cisza. No chyba że spadnie, ona lub coś :) to wtedy jest głośno.

Też tak myślałam, że wystawie go jak się nad czymś skupia. Ale ona czy chodzi czy ogląda tv czy się bawi sama czy ze mną to ma go na wierzchu.

Gość eeeeeeeeeeeee..........
Powiedz jej, że jak nie schowa języczka to może sobie odgryść. Jak nie pomoże to posyp jej języczek słodką papryką. Mojej pomogło za 4-5 razem

Gość needforspeed
gorzej jak walnie o ziemie i go odetnie zębami syn znajomej miał warto jechać go przyszyć ;) nie martw sie może sie później seplenić i gorzej jeść ... ale co tam .. Babo reaguj ! powiedz że jej krowa nasika !

hehe mój 14 miesięczny syn by się raczej nie przejął jakbym mu powiedziała, że mu krowa nasika :D nie martw się autorko mój Kacper też miał taki okres że przez tydzień biegała z językiem wywalonym ale potem mu przeszło. teraz znów zamyka oczy i biega drobnymi kroczkami:D taki wiek, że dzieciom podoba się co chwile coś innego.

Gość gość
Temat stary, ale moja corka dzis tak zaczela robic (18 miesiecy) i sie martwie czy to normalne? :(