Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz jutro.....

jutro mam planowane cc,mam milion pytan pomozecie?

Polecane posty

Gość juz jutro.....

zastanawia mnie jak to wszystko bedzie wygladalo od momentu przyjecia mnie do szpitala. mam przyjechac na 8 rano i co dalej? domyslam sie ze lewatywa i golenie, rozmowa z anezjostologiem. jak to wyglada w praktyce prosze kobiety ktore juz to maja za soba o wypowiedzenie sie, jak dlugo po cesarce mozna wstac co z dzieckiem na ten czas?

Gość fifa rafa
ogól się w domu i nie jedz śniadania to lewatywy nie będzie :D

Gość juz jutro.....
z tym goleniem roznie slyszalam jedne nowia zeby samej to zrobic,drugie ze absolutnie nie moge tego zrobic sama, a od 21 mam juz nic nie jesc ani nie pic

Gość jjj iii pps
mnie tylko ogolili,lewatywy nie miałam. O 13 jadłam obiad a o 20 miałam cc

Gość jjj iii pps
anestezjolog też ze mną nie rozmawiał

ogól sobie wzgórek tam gdzie będzie cięcie, lewatywę polecam bo potem i tak będzie problem z kupką (brzuch ciągnie), przy znieczuleniu ogólnym wstajesz wcześniej

Gość juz jutro.....
a powiedz po jakim czasie wstalas i moglas w miare normalnie funkcjonowac, jakie mialas znieczulenie

Gość jjj iii pps
urodziłam o 20:29, o 21 dali mi dziecko na pół godziny,później rano na karmienie, wstałam o 14, dziecko było na noworodkowym o 20 miałam już je ze sobą na stale

ja miałam podpajęczynówkowe, wstałam po24 godz. leżenia plackiem, dziewczyny po zniecz. ogólnym po ok. 12, ale ja od razu widziałam małą a na tym mi bardzo zależało

Gość juz jutro.....
nie wiem czy wogole lewatywa sie przyda bo od rana chodze i sie zalatwiam stres robi swoje, niby sie nie denerwuje ale to jest jednak cesarka zabieg chirurgiczny

Gość jjj iii pps
znieczulenie miałam p-p bolało jak cholera, w miarę normalnie poruszalam sie po oddziale na 3 dzień

Gość jjj iii pps
znieczulenie nie bolało,rana bolała

Gość myszky
nic nie jedz, depilacja jest wskazana (lepiej zrób to sama), dostaniesz kroplówkę i pójdziesz na salę, tam znieczulenie i po chwili zobaczysz dzidziusia :)

Gość juz jutro.....
a jest jakies minimum godzinowe ktore trzeba lezec? bardzo bym chciala jak najszybciej wstac ale rozumiem ze wszystko jest jakos odgornie ustalone

jak tylko wstałam dali dziecko i trzeba było sobie radzić, oczywiście można było zawieźć na noworodkowy, ale przynajmniej mobilizacja była, a rana boli dość mocno

Gość myszky
8:40 rano cc 15:30 byłam pod prysznicem :)

Gość jjj iii pps
12 lezysz,uwierz,że to tak boli że będziesz chciała wstać jak najpóźniej

Gość myszky
i tam gdzie ja rodziłam po dwóch dniach wyszłam do domu.

Gość jjj iii pps
ja wyszłam na 6 dobę

Gość juz jutro.....
nastasiam sie na okropny bol po cesarce, ale czy naprawde bedzie az tak strasznie? chcialabym jeszcze tego samego dnia wstac i sama zajmowac sie corka, a zanim be mogla to zrobic to maz bedzie siedzial przy niuni nie wiem czy to realne zeby mi corki nie zabrali z sali na noc

Gość myszky
Wszystko jest do przeżycia, rana po cc jest takim głupim uczuciem, np. nie możesz się zaśmiać ani kichnąć bo to strasznie boli ale w trakcie poruszania się nie jest aż tak źle. Boli ułożenie się np. na boku - nieosiągalne.

Gość jjj iii pps
zabiorą na noc bo nie możesz wstawać przez 12 godz

jak już będziesz na chodzie to raczej ci ją zostawią ( też to różnie wygląda w szpitalach)

Gość jjj iii pps
ból był okropny,do tego zaraz po dostałam 3 kroplówki oksytocyny to dopiero był odlot i p-bólowo tylko czopek!

Gość myszky
z tym leżeniem po cesarce to różnie bywa. Ja musiałam wstać szybko - sama pielęgniarka przyszła i powiedziała: Bierzemy się do życia.

ja tez miałam planowana. musisz byc na czczo,lewatywai tak bedzie:P znaczy lepiej dla Ciebie jak bedzie, naprawde, po operacji przez dobe nie moglam sie ruszyc:/ anestezjolog ze mna nie rozm tylko zapytal ile waze by dac odpowiednia dawke narkozy. aha zapytał czy narkoza. zreszta ja to ustalałam z lekarzem wczesniej.

Gość juz jutro.....
nie chce zeby moja corka zajmowaly sie nieczule pielegniarki, ktore zmienia pampersa jak juz bedzie mocno plakac. mam nadzieje ze po 6 godzinach bede juz na chodzie a do 20 bede juz w stanie zajac sie moim skarbem, powiedzcie ze to realne

Gość jjj iii pps
w każdym szpitalu jest inaczej