Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiący Leniwiec

Chcę kupić auto....

Polecane posty

Gość Kasia z dużego miasta
wv polo

Gość kasia!!!!!
zależy jakie auto i do jakiej kwoty. Osobiście polecam VW. Golf, Polo. Z niedużą pojemnością silnika max 1,6 i nie kuś się na diesla.

Gość erjti34534
moje ulubione: peugeot 107, Toyota Yago, Chevrolet Spark, Toyota Yaris, Nowy Opel Agila

Gość erjti34534
ale te którą podałem są dobre - no co jak co ale chyba mi nie powiecie że Toyota Aygo jest złym autem.

Gość erjti34534
no to powiedz co ci wizualnie odpowiada - wtedy będzie mi łatwiej - każdy ma inne gusta.

Gość erjti34534
no to co ty chcesz? Podaj jakieś auto które ci się podoba.

A jakieś kryteria? Pojazd nowy czy używany? W jakiej cenie zamierzasz kupić samochód? Czy samochód ma być duży, czy raczej chodzi o coś małego głównie do miasta? Czy będziesz w tym przewozić czasem jakieś większe przedmioty (np. wózek, rower)? Jakie mają być roczne przebiegi w przybliżeniu? Czy są jakieś marki, które darzysz większą sympatią niż inne? Bez odpowiedzi na te pytania ani rusz, w innym wypadku zrobi się śmietnik a i tak niczego przydatnego się nie dowiesz ;)

Gość erjti34534
mówiąc od drogi miałem na myśli Hondę Civic

honda jest Piękna :) ale raczej nie na moją kieszeń :( auto chcę używane...bo jestem świeżo upieczonym kierowcą i nie chcę się pocić na myśl o jego zadraśnięciu ;)

Gość erjti34534
no to kupuj nowego opla agilę

Śpiący Leniwiec, zauważyłem już, że myślisz nad większym autem jak np. Mondeo, i że ma to być auto używane. Tak się składa, że Mondeo mam np. ja ;) I jestem w stanie co nieco powiedzieć o tym aucie. ALE nadal potrzebuję kwoty, którą możesz przeznaczyć na pojazd i tych orientacyjnych rocznych przebiegów (to ostatnie po to, aby można było się zdecydować na "benzynówkę", LPG lub diesla).

Gość erjti34534
może nowy nissan micra

Gość erjti34534
albo suzuki swift

Frogster....mondeo podoba mi się...bardzo, ale wszyscy mi odradzają forda :( co do kasy...to do 15000,00 :( a czy gaz czy disel czy benzyna-bez znaczenia :) nissan micra-to też nie mój typ...zbyt...kobiecy ;)

Gość erjti34534
za 15.000 to ja nie wiem co bym ci doradził - myślałem że chcesz nowy samochód.

Czy gaz, czy benzyna czy diesel to owszem, ma znaczenie i to duże. Zwłaszcza w takim aucie jak Mondeo, gdzie do 15 tys. zł dostaniesz generację oznaczaną jako Mk3, która miała dobre silniki benzynowe, ale takie sobie diesle. JEŚLI robisz duże przebiegi roczne (co najmniej 15 tys. kilometrów rocznie), lepiej brać diesla. JEŚLI małe, benzyniaka - będzie palić wiecej, ale koszty serwisowania będą znacznie niższe. A Fordów się nie bój, my mamy w rodzinie dwa (2x Mondeo, dodam) i oba są OK.