Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiahahahaa

CZY TO JEST DOBRA DIETA???

Polecane posty

Gość kasiahahahaa

Ważę 70kg, to moje pierwsze odchudzanie. Postanowiłam ułożyć sobie plan. Czy jest w miarę ok? Dodam, że jestem wegetarianką, nie jem mięsa i ryb. śniadanie: kefir truskawkowy 0% 2 śniadanie: jabłko obiad: warzywa na patelnię, smażone na łyżeczce masła kolacja: 1 kromka chleba razowego z mixem warzyw (papryka, sałata, pomidor, ogórek, szczypiorek i plaster żółtego sera)

Oczywiście, że nie jest. Zagłodzisz się na śmierć. Już nie wspomnę o niedoborach jakie się do Ciebie przyczepią. Monodiety są złe. Ja tez jestem wegetarianką i naprawdę uwierz mi, że nawet w takim wypadku da się skombinować przyzwoite posiłki. Chcesz schudnąć, to nie zmieniaj radykalnie jadłospisu na rzeczy typu przez miesiąc jem tylko kefir i warzywa, ale po prostu wybieraj produkty bardziej zdrowe, wartościowe i nie jedz zbyt dużych ilości. Wszystko co jesz w ciągu dnia rozłóż sobie na pięć niewielkich posiłków. Jedz regularnie. Dorzuć jakiś sport, ale taki, do którego nie będziesz się musiała zmuszać. Coś co lubisz po prostu, albo coś takiego przy czym można obejrzeć film czy poczytać. Może to być rowerek, hula hop. Piszesz, że to Twoje pierwsze odchudzanie, więc zmiana nawyków żywieniowych na zawsze powinna wystarczyć. Waga nie będzie spadać w ekspresowym tempie, ale za to ubędzie na trwałe. Nie pojawi się efekt jojo. Nie rozwalaj sobie metabolizmu, bo taką stratę ciężko naprawić. Pomyśl nad tym jeszcze i wprowadź taką zasadę, że wolno Ci jeść wszystko, ale w odpowiednich proporcjach. Wszystko z umiarem. Słodycze też. To co zakazane kusi najbardziej. Także życzę powodzenia i wytrwałości :)