Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annagespaches85

Arabia Saudyjska - co wolno a czego nie?

Polecane posty

Gość annagespaches85

Witam, z poczatkiem listopada rozpoczne polroczny kontrakt w Arabii, nie moge znaleźść info odnośnie odprawy na lotnisku, w styczniu byłam kikla dni w Emiratach, na lotnisku przeczepali mnie za wsze czasy - duzo swiata zwiedzilam ale z tym sie nie spotkałam (wyrywanie stron w gazetach, zabranie gazet - gdyz kobiety odkrywaly ramiona, nogi, etc, skonfiskowana koszulka z napisem sexy girl, ) wiem ze Arabia jest w tym wzgledzie bardziej rygorystyczna! BYł ktoś??? a moe słyszeliście jakieś historie życiowe z arabia w tle zastanawia mnie policja religijna wiem ze ja jako europejcka nie moge spogladac im w oczy, wiec jak rozmawiac?

Gość fffffffffff27
zalezy gdzie będziesz pracowała,moja przyjaciolka jest pilęgniarką, wyjechala do Emratow na roczny kontrakt, opowiadala ze bylo okropnie, o szacunku, praca dom i tyle tego bylo,

Gość annagespaches85
pracuje w miedzynarodowej firmie, zajmue sie hr - dzial personalny i wszystko z nim zwiazane, w Emiratach mi sie podobalo, natomiast spedziłam rowniez kilka tyg w Iranie (staz) tam nie bylo kolorowo i muttawa (pol religijna) nie widac jej bylo a czuc na kazdym kroku... troche sie obawiam, a pocieszam ze to tylko pol roku

Gość annagespaches85
Elif48 dzieki za info abbaye mam za czasow stazu (to czarna peleryne) chuste jakas wykombinuje a czego nie moge wwiezsc - o co moga sie przyczepic na lotnisku mam wize izraelska wbita w paszport w Emiratach zaplaciłam kare 100 dolarow, zastanawiam sie jak w Arabii

Gość a czym zajmuje się ta firma
czemu wysyłaja Cie akurat do Arabii? gdzie będziesz mieszkać? policja religijna raczej nie przyczepi się do Europejki, ale musisz nosić abaje i dobrze się zachowywać ;) z facetem raczej na ulice nie wyjdziesz, prowadzić sama nie możesz, raczej bedziesz tylko pracować a reszte czasu nudzić się / oglądac tv / chodzic po centrach handlowych ;) powodzenia!

przeczepali cie? TYLE podrozujesz,a jezyka polskiego sie jeszcze nie nauczylas? Przeczep lepiej slownik zanim zaczniesz zakladac temat obiezyswiecie od siedmiu bolesci

Gość a czym zajmuje się ta firma
no i nie ma co porównywac Arabii do Emiratów. Arabia to bardzo konserwatywny kraj, a Emiraty jednak o wiele bardziej liberalne i zeuropeizowane, szczególnie Dubaj czy Abu Dhabi.

Gość klaustrofobia
gdzie w iranie pracowałas??? ja te z tam byłam rok, mi ta sie podobało chod z nudno.. bo brak rozrywek, w arabii nie mozesz auta prowadzic to wiesz juz, i musisz byc bardziej zasłoniona niz w iranie, jak masz wize z izraela do iranu raczej ponownie nie wiedziesz..