Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CatherineEve

wychowawczy a rok pracy

Polecane posty

Gość CatherineEve

witam obecnie jestem na urlopie macierzynskim, czy przechodzac na wychowawczy bedzie liczyl sie on do roku pracy??? prace podjelam na poczatku lutego ok. kwietnia poszlam na L-4, czy bedac na wychowawczym od 8 grudnia bedzie on liczyl mi sie do roku pracy, zeby otrzymac kuroniowke jesli zarejstruje sie do urzedu pracy powiedzmy ok. czerwca 2012 r.?

Gość pit z zusu
Po urlopie wychowawczym pracodawca jest zobowiązany przyjąć pracownicę do pracy na tym samym, takim samym lub podobnym stanowisku pracy za wynagrodzeniem nie niższym niż otrzymywane przed urlopem. Więc skąd pytanie o zasiłek?

Gość pit z zusu
tak. W zależności od tego w jaki sposób zostanie rozwiązana umowa zasiłek należy się po 7 dniach lub 3 miesiącach od daty rejestracji. Urlop wychowawczy jest wliczany do stażu pracy wymaganego do nabycia prawa do zasiłku.

Gość powiem i ja .....
urlop wychowawczy liczy się do stażu pracy

Gość CatherineEve
dziekuje...pytanie takie padlo, bowiem w mojej sytuacji nie jest pewny powrót na to samo stanowisko i do tej pracy z powodu przeprowadzki do innego miasta

Gość pit z zusu
jeżeli to ty rozwiążesz umowę prawo do zasiłku otrzymasz dopiero po 3 miesiącach od rejestracji, realnie zasiłek dostaniesz po 4 miesiącach od rejestracji.