Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość babeczka80

wynik MR

Polecane posty

Gość babeczka80

Witam,przedstawię swój wynik Mri i prosze o interpretację.. Jestem po wypadku samochodowym i biore leki przeciwpadaczkowe topamax 100 mg..zwiększam dawke co tydz..n=biorę te leki poniewaz na 2 wynikach EEG glowy wyszły cechy napadowe uogólnione. MR-INTENSYWNOŚĆ SYGNAŁÓW Z ISTOTY BIAŁEJ I SZAREJ MÓZGU-PRAWIDŁOWA układ komorowy nadnamiotowy nieprzemieszczony,nieposzerzony symetryczny.wodociag mózgu,komora IV prawidłowe intensywność sygnałów ze struktur tylnojamowych prawidłowa.przestrzenie płynowe mózgu nieposzerzone.po dozylnym podaniu środka kontrastowego nie stwierdza sie obszarów patologicznego wzmocnienia intensywności sygnałow. W rzucie szwu wieńcowego po stronie lewej na dl; 15 mm widoczne scienczenie kości pokrywy czaszki w tej okolicy nie wyklucza sie ubytku kostnego.W obrębie kości ciemieniowej prawej w sąsiedztwie szwu strzałkowego widoczne ognisko o charakterze przebudowy tłuszczowej wielkosci 10x7 mm wnisoki;struktury mózgowia w obrazach MR w granicach normy. Moje pytanie bardziej tyczy sie dwoch ostatnich zdań tzn..ubytku kostnego i przebudowy tłuszczowej..co to znaczy? i czy to jest skutkiem mojego wypadku? dziękuję za wszelkie info..pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować