Gość babeczka80 Napisano Październik 27, 2011 Witam,przedstawię swój wynik Mri i prosze o interpretację.. Jestem po wypadku samochodowym i biore leki przeciwpadaczkowe topamax 100 mg..zwiększam dawke co tydz..n=biorę te leki poniewaz na 2 wynikach EEG glowy wyszły cechy napadowe uogólnione. MR-INTENSYWNOŚĆ SYGNAŁÓW Z ISTOTY BIAŁEJ I SZAREJ MÓZGU-PRAWIDŁOWA układ komorowy nadnamiotowy nieprzemieszczony,nieposzerzony symetryczny.wodociag mózgu,komora IV prawidłowe intensywność sygnałów ze struktur tylnojamowych prawidłowa.przestrzenie płynowe mózgu nieposzerzone.po dozylnym podaniu środka kontrastowego nie stwierdza sie obszarów patologicznego wzmocnienia intensywności sygnałow. W rzucie szwu wieńcowego po stronie lewej na dl; 15 mm widoczne scienczenie kości pokrywy czaszki w tej okolicy nie wyklucza sie ubytku kostnego.W obrębie kości ciemieniowej prawej w sąsiedztwie szwu strzałkowego widoczne ognisko o charakterze przebudowy tłuszczowej wielkosci 10x7 mm wnisoki;struktury mózgowia w obrazach MR w granicach normy. Moje pytanie bardziej tyczy sie dwoch ostatnich zdań tzn..ubytku kostnego i przebudowy tłuszczowej..co to znaczy? i czy to jest skutkiem mojego wypadku? dziękuję za wszelkie info..pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach