Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojeSie:(

pęknięta prezerwatywa

Polecane posty

Gość kad
TO NIE SA TABLETKI WCZESNOPORONNE !! przez takie glupoty z forum poszlam kiedys po escapelle i powiedzialam ze chce tabletke wczesnoporonna to o malo mnie lekarz nie wyrzucic i kazal wyjsc pielegniarka bo wczesnoporonne sa nielegalne !

Gość kad
to o malo mnie lekarz nie wyrzucil i kazal wyjsc pielegniarkom * mialo byc

No sory - postinor był lekiem wczesnoporonnym - po zapłodnieniu zapobiegał implantacji zarodka albo powodował uszkodzenia połączeń już po zagnieżdzeniu min. dlatego został wycofany Owszem nie uzywa sie tego okreslenia bo jak wiadomo aborcja jest nielegalna Ale tak działa ten środek

escapelle jest podobno lekiem nowej generacji ktory nie wpływa juz na zarodek po implantacji a nawet podtrzymuje ciaze

postinor działał zupełnie tak samo jak escapelle, to były po prostu dwie tabletki i każda miała połowe dawki, dziś esca ma po prostu jedną tabletke z dużą dawką, i jeśli przy wzięciu escapelle dojdzie jednak do zapłodnienia to hormony z escapelle wpływają na wyściółkę macicy w taki sposób że może ona tego jajeczka "nie przyjąć" ale jeśli jednak do zagnieżdżenia dojdzie to ciąża zostanie podtrzymana, postinor działał identycznie co do autorki tematu to normalnie żal komentować, tysiące spanikowanych pytań na poziomie 13sto latki "a co lekarz mi będzie robił?" "czy lekarz dzień po stosunku już powie czy jestem w ciąży?" "czy ja po tej tabletce będę bezpłodna?" no ludzie, zero jakiejkolwiek wiedzy ;/ od stosunku do zapłodnienia i zagnieżdżenia upływa nawet 6-8 dni a ta sie pyta czy gin jej od razu powie czy jest ciąża i czy musi brac tabletke, boże drogi, do nauki a nie do seksu sie weź

Gość kad
jest roznica tamte nie dopuszczaja do zaplodnienia a z drugimi poronisz i nie mowcie mi ze nie bo wczesnoporonne sa tez dostepne i to se te ktore jak juz jest za pozno to sie je kupuje przez neta albo gdzies na czarnym rynku zeby zabic 'dziecko' i nie pitolcie glupot :P to calkiem inne tabsy sa jeszcze autorka pojdize do lekarza i powie tak jak ja bo kiedys tez mi sie zdawalo "ze to prawie to samo" tylko sie zestresowalam u lekarza niepotrzebbnie wtedy

Gość kad
nie uzywa sie slowa wczesnoporonny bo to jest aborcja masz racje ale postinor wczesnoporonnym lekiem nie byl.. byl normalnie dostepny w aptece .... jezeli to tak dziala to jakim sposobem majac aborcje nielegalna w polsce bylby w aptece.. pomysl troche

kad ma racje, leki wczesnoporonne to co innego, to są tabletki, które wywołują poronienie płodu do 9 tygodnia ciąży, tabletki 72po nie mogą dać takiego efektu bo zażywa się je jak sama nazwa wskazuje - do 72h po stosunku, czyli w na tyle krótkim czasie by do tej ciąży w ogóle nie dopuściły

poza tym tabletka 72po zawiera progesteron, ten hormon podtrzymuje ciążę, nie ma szans by za jego sprawą doszło do poronienia, może on przesunąć owulację, zagęścić śluz czyniąc go nieprzyjaznym dla plemników i zmienić strukturę endometrium aby jajeczko nie mogło się zagnieździć, to są jedyne możliwości działania ecapelle, jesli zawiodą to płód będzie sie rozwijał prawidłowo bo progesteron to nie jest nic szkodliwego, przeciwnie, jest to normalnie dominujacy hormon we wczesnej ciaży

boze autorka mnie zalamala. Jaka woda z octem? dzieczyno ty masz 10 lat czy co? zero jakiej kolwiek wiedzy, az dziw, ze wiedziala jak sie seks uprawia. w przypadku peknietej prezerwatywy od razu klania sie lekarz i tabletka po. Tak jak Moniak mowi, to zadna tabletka wczesnoporonna. jezeli do takowej ciazy juz by zaszlo to escapelle tylko ja podtrzyma. Jestem w szoku, ze w dzisiejszych czasach jest taki ciemnogrod...

ja jestem w szoku, że dziewczyna która sie wzieła za uprawianie seksu wali tekstami "bo tam pracuje moja ciocia, i ona powie mamie, i co mi mama zrobi jak sie dowie" :o

dobra wasze komentarze są mi na nic potrzebne..chciałam tylko otrzymać jakieś porady a nie zbędne komentarze. wiem że źle zrobiłam. ale człowiek uczy sie na błędach tak czy nie? poszłam do swojego ośrodka ale ginekolog jest dopiero w piątek..więc ja już nie wiem co mam robić.

pisałam Ci już że każdy każdy każdy lekarz może wypisac recepte, nawet na pogotowiu, zwykły internista, każdy, więc kombinuj bo z upływem czasu tabletka bedzie mieć coraz mniejszą skuteczność, pozostanie Ci potem tylko czekać i zrobić test ciążowy (a test jest wiarygodny dopiero po minimum 14 dniach od stosunku, a najlepiej robić go po terminie spodziewanej miesiączki więc jeszcze sobie poczekasz) owszem, człowiek uczy się na błędach, ale co innego spalić 5 razy kotleta zanim się go nauczy dobrze smażyć, a co innego jak sie jest młodą dziewczyną dla której ciąża będzie dramatem - wtedy trzeba się uczyć o swoim ciele, o cyklu menstruacyjnym, o antykoncepcji WCZEŚNIEJ zanim sie zacznie cokolwiek robić

aha, no chyba też nie mieszkasz na końcu świata w mieście gdzie jest jedna przychodnia tylko? nie ma już rejonizacji, jeśli masz ze sobą dowód ubezpieczenia to przyjmą Cię wszędzie, zamiast tracić cenny czas (od wpadki minęło ponad 24h więc przegapiłaś już czas największej skuteczności tabletki) powinnaś złapać za telefon i obdzwonić inne przychodnie w Twoim mieście, na pewno w którejś gin by przyjął Cie dziś i już byś miała sprawe z głowy no dziewczyno, trza mieć łeb na karku a nie usiąść i biadolić

Gość smuggling
Polecam w takich sytuacjach stronę wpadka.pl, gdzie możesz zasiegnąć porady eksperta, znaleźć lekarza który przepisze Ci escapelle i apteke w którym na pewno ją dostaniesz a także policzyć czas który został Ci do możliwosci przyjęcia tabletki - słowem dokładnie wszystko czego wpadkowicz potrzebuje by nie stracić głowy :))

dobra mam już to gdzieś..

idiotka to może z ciebie. Zresztą co ci do tego!

dostałam okres

Gość hgddh
ja nie wiem jak dziewucha ktora nie wie NIC o swoim ciele i o tym kiedy ma dni płodne itd bierze się za sex. Autorko pewnie masz14 lat i radzę Ci wziąć się za naukę

na przyszłość - TABLETKĘ PO MOŻE WYPISAĆ KAŻDY LEKARZ NAWET DENTYSTA :) sprawdzałam, konsultowałam i to co napisałam jest prawdą. woda + ocet? ktoś zamiast mózgu ma trociny.