Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiucha136

Co na chrzest dla chłopczyka?

Polecane posty

Gość Kasiucha136

Cześć Wam wiem już że zostanę matką chrzestną syna mojej siostry ale niewiem co mam mam mu na tą okazje sprezentować.Macie jakieś pomysły???:)

Gość martwiąca się mama
zależy ile chcesz wydać. Ja mojemu chrześniakowi kupiłam matę edukacyjną z pozytywkami dresik i jeszcze 100zł w kopertę :)

Gość czarna rzepa12345
ja bym dała kasę + srebrny obrazek ze świętymi, w dewocjonaliach kosztuje ok. 100-130 zł, super pamiątka

Gość Kasiucha136
Kasy w kopertę absolutnie nie dam;) Tak 200-300 zł bo chrzciny są na święta a ja tez 3 miesiące temu urodziłam i mam na kogo wydawać pieniążki no i świeta w swoim domu tez musze zorganizować.Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

Gość lilia00
A ile dziecko ma?A leżaczek bujaczek z fishera?

uwazam ze zloty lancuszek z medalikiem i do tego pamiatka badz jakas ksiazeczka chrztu sw.zdecydowanie powinny wystarczyc.to w koncu chrzest a nie urodziny ze naleza sie prezenty.

Łańcuszek z przewieszką jako pamiątka, to u nas tradycja. Do tego możesz zamówić na Allegro kocyk z haftem, pościel z haftem, ręcznik z haftem. To jest bardzo fajna sprawa. Ja zamawiałam na odwiedki u znajomej i jak zobaczyłam jakie to ładne to żałowałam, że sama czegoś takiego nie dostałam. Haft to np. "Kocyk Miłoszka, ur.tego i tego, o tej i o tej". Albo samemu można podać jakiś slogan, oni wsio wyszyją.

jako chrzesna to raczej kup łancuszek do poswięcenia i jakąs książeczkę tz.pamiątkę z chrztu św.

Gość jdjsfhj
krzesełko do karmienia, bo te pamiątki srebrne może i fajne ale zupełnie niepraktyczne;)

Pamiątki z reguły są niepraktyczne bo nie do tego celu slużą;) Maja przypominać o ważnym wydarzeniu pod warunkiem , że chrzest jest dla kogoś ważnym wydarzeniem;)

Gość kup...
ja kupiłam takie siedzonko do jedzenia co prwada przyda sie dopiero troche pózniej ale zawsze praktyczny prezent i wydatek w granicach 100-150 zł

Gość mnie tez jest zal
a rodziców sie zapytaj co wola

Gość Kasiucha136
Tez myslalam o jakies poscieli z haftem i czyms symbolicznym co bedzie przypominalo o chrzcie;) Dzieki dziewczyny za propozycje;););)

Gość pocahontas8k
Powiem Wam że jak tak czytam te wszystkie wypowiedzi to stwierdzam fakt że u nas jest straszne przegięcie z tymi chrzcinami. Wyobraźcie sobie że mój brat, który jest chrzestnym mojego syna dał nam 1200 zł - teraz urodziła mu się córka i już pewnym jest że chrzestną będe ja. I co??? Połowe wypłatym muszę dać na chrzciny. A najlepsze jest to że brat do jakichś bogaczy nie należy- my z resztą też :-0

Gość lalakaka
ja swojemu chrześniakowi zafundowalam profesjonalne zdjęcia studyjne... wydalam okolo 500zl, ale rodzice byli bardzo zadowoleni :)

Gość do tematu
a moze kup nocnik - krzesełko fisher price? my taki dostalismy i teraz maly ma 6 miesiecy i siedzi i bardzo sie przydaje do nauki wysadzania na nocnik.

Gość świeżo-upieczona-chrzestna
Dawno już nikt nie pisał w tym temacie ale postanowiłam go odświeżyć bo jestem w podobne sytuacji. Poproszono mnie o bycie matką chrzestną dziewczynki. Kompletnie nie wiem jaki kupić prezent na chrzest w tym przypadku. Do zabawek jakoś nie jestem przekonana, dziecko podrośnie i nie będzie już miało do czego wracać. Myślałam raczej o pamiątce chrztu, jakimś drobiazgu, który zostanie małej na dłużej. Znalazłam w internecie dużo pozytywnych opinii na temat prezentów ze srebra. Co myślicie o takim obrazku - http://www.wszystkonachrzest.pl/obrazek-srebrny-maryja-dzieciatkiem-duzy-9x13-p-497.html? Można go powiesić np. nad łóżeczkiem dziecka.